България не е вече двигател на европроцесите в региона

Повече доверие има към Сърбия, отколкото към нас, смята Николай Кръстев
7 апр 2021 18:10, Анисия Иванова
112
България не е вече двигател на европроцесите в региона
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Отдавна изгубихме горивото в нашия двигател, за да теглим Западните Балкани към Европейския съюз. Това заяви Николай Кръстев, журналист и анализатор, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

“Ние вече не сме двигател на европейските процеси в нашия регион, отстъпихме това място на много други държави”, отбеляза Кръстев пред Bloomberg TV Bulgaria. “България днес стои в ложата и наблюдава отдалеч процесите, които се случват в Западните Балкани”, смята той.

Заради позицията на София към присъединяването на Северна Македония в ЕС страната е загубила много средства, свързани с инфраструктурни и бизнес възможности по предприсъединителните фондове на блока, допълни Кръстев.

“Наши източноевропейски партньори като Чехия, Словакия и Унгария донякъде са против външната ни политика”, изтъкна гостът. “В тиха изолация сме сред партньорите, те не ни чуват... Аргументите на България не стигат до тях".

Според анализатора е необходимо "да се направи гигантска крачка напред, за да се стигне до връщане на договора между София и Скопие”. Той добави, че загубата на позиции на България в Западните Балкани увеличава сръбското влияние. "Оказа се, че Сърбия се превърна в естествения лидер на Западните Балкани. Днес има повече доверие към Сърбия, отколкото към България”.

Журналистът изтъкна, че България е влязла в схема, която чертае нови линии на разделение между членовете на НАТО, подобно на тази между Гърция и Турция.

Защо според Кръстев можем да станем свидетели на политическа криза в Черна гора - разберете от видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Национални предатели са Бойко Борисов,Каракачанов,Джамбаски,Захариева, това са хората които съсипаха държавата. Какво е направил този човек. Той ли даде възможност на престъпниците да карат скъпи автомобили и да притежават бизнеси. Той ли пуска хората на свобода след като са убили човек.Той ли направи пенсионерите гладни. Той ли накара стотици хиляди Българи да мигрират. Той ли съсипа държавата.Това ,че някой казал нещо което е срещу ВМРО и ГЕРБ не го прави национален предател.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не е анализатор,а агитатор на македонистите.От много време се опитва да убеди българите да се откажат от историята си за сметка на някаква измислена надпревара за З. Балкани,където условието е да правиме отстъпки за сметка на С. Македония и Сърбия,за да си прокарват Великите сили интересите.Абсолютен безродник.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако следите скопските медии, ще знаете, че тоя пасивен п~ст е постоянно по екраните им и плюе България нон-стоп. Национален предател, продажник.
13
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
E МНОГО ЯСНО ТОЗИ КОЙТО ИНВЕСТИРА МНОГО ЛЕСНО ИНВЕСТИЦИЯТА МУ МОЖЕ ДА ОТИДЕ ПРИ ПЕЕВСКИ ИЛИ ПРИ БОРИСОВ Е ТЕ НЕ СА ЧАК ТАКИВА БУДАЛИ.ТОВА НЕЩО СЛАВА БОГУ Е ПОПРАВЕН0 ОТ НЯКОЛКО ДЕНА
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние не сме били двигател на нищо хубаво. Ние сме двигател на лоша съдебна система, създатели на мафиотско управление,защитници на престъпноста,унищожители на Българите, потстрекатели на миграцията на младите лекари. Ако продължим по същия начин скоро и нас няма да ни има.
11
5
 
10
 
! Отговори
Естествено преди 3 години
Че вече не е "двигател" . Коя нормална държава ще иска да взаимодейства с чалга ше бе ци, а не с нормални политици. С този си вот българите доказаха на света какви тъ па и ограничена нация сме.
10
6
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Николай Кръстев, журналист и анализаторХахахааааааа, каза някой си анонимник. Ай сиктир!!!
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не иска мафията да му е за пример. Ние сме двигател на престъпноста.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** работи за УДБА още от времето на престоя му в Белград. Държат го в шах със снимки от разюздано гей парти. В момента е на заплата от Скопие- кореспондент на МИА в България. Толкова за ***.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е пример за бизнесмени мафиоти и престъпници с по над 20 дела за наркотрафик и крадене на коли. Няма как да сме двигател.У нас само рай за престъпници е.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България никога не била и няма да бъде пример, а камили двигател. С мафиоти няма как да стане.Ние сме пример за корупция,престъпления и незачитане на законите.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние да не сме безплатно такси за западните Балкани?Кръстев да си продава либерализма в Сърбия и другите вуко.бини.Трябва да си гледаме страната и интересите,а не да продаваме либерализъм за наша сметка.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даигателя на каруцата с магарето, това сме.
3
3
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Какви европроцеси може да движи Сърбия в момента, след като дори не е членка на ЕС, що за глупости !
2
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв двигател сме бе? На руска жипка матора
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОРЕДНИЯ РУСКИ ЛЪЖЕЦ