Руското посолство в РСМ с провокация: България нападна Македония през 1941 г.

Андрей Ковачев веднага отговори на нападката
28 апр 2021 12:52, Нели Христова
576
Руското посолство в РСМ с провокация: България нападна Македония през 1941 г.
Снимка: БГНЕС

Руското посолство в Северна Македония публикува в Twitter коментар, в който България е обвинена, че е нападнала Македония през април 1941 г.

"Преди 80 години, на 18 април 1941 г., България, тогава съюзник на фашистка Германия, напада Македония. Два месеца по-късно нацистите нахлуха в СССР. Вечна слава на руснаците, македонците и други смели войници, воювали срещу нацистката чума!", гласи антибългарската публикация, завършваща с хаштаг #СмртНаФашизмот.

Българският евродепутат Андрей Ковачев веднага отвърна на нападките срещу страната ни, които определи като "пореден опит за изостряне на напрежението между Скопие и София".

"Още един пример за "изключително добронамерена и отговаряща на историческите факти" политика на Кремъл на Балканите. Разделяй и владей!", написа той в профила си във Facebook.

"Всеизвестно е, че към април 1941 година Сталин и Хитлер са съюзници. България никога не е нападала Кралска Югославия, а Македония не съществува въобще като държава и е под жестока сръбска окупация. Дори думата Македония е забранена от сърбите. Затова нашите предци посрещат сънародниците си като освободители от десетилетно робство. Колко тъжно, когато лъжите са толкова плоски и с ясно желание да ни скарат колкото се може повече", отбелязва Андрей Ковачев.

Под туита на руското посолство в Северна Македония има множество коментари, някои от които призовават външния министър в оставка Екатерина Захариева да направи коментар.

Отношенията между Скопие и София рязко се изостриха през ноември 2020 г., когато България блокира започването на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. Посочената причина беше, че тя нарушава договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави. Исторически комисии от двете страни водят преговори от години, но в последно време те са в застой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
0
 
0
 
! Отговори
Неанонимен преди 2 години
До Филип ЕйджиНашите хора добре работят!...........................Ти не умря ли в Куба ?
405
0
 
3
 
! Отговори
Ахъъъ преди 2 години
Толкова ли са изпаднали руснаците? Няма ли кой да им защити геополитическата позиция в този форум,... пък и на Балканите? Сал с едни югокомунисти намират обща приказка и опора! Два куци коня тръгнали към кланицата и си правили комплименти!?
404
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България наистина малко закъсняла да влезе в тристранния пакт - СССР вече 2 год. бил съюзник на Германия в подялбата на Полша!
403
0
 
2
 
! Отговори
Филип Ейджи преди 2 години
Нашите хора добре работят!
402
2
 
4
 
! Отговори
до 456 преди 2 години
половината истина. А би ли казал руснаците с кого бяха в съюз нападайки Полша, Финландия и т.н.
401
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е, че България е била на страната на фашисткс Германия, основен мотив е връщането на Македония в границите ни. Така, че руснаците казват истината.
400
4
 
5
 
! Отговори
Историк преди 2 години
А ние кво да кажем за Александър Македонски, дето е вилнял по нашите земи?
399
1
 
6
 
! Отговори
До Крим е руски преди 2 години
Да бее, ясно - не е имало ''превземане'', а само насилствено изселване на коренното население, последвано от изкуствено заселване на руснаци, за да може сега лъжливи овчарчета като теб да ни разправят, че ''винаги'' е бил руски, понеже в момента (от 70-80 години насам) е пълен с руснаци..... както четенето на история показва !
398
0
 
8
 
! Отговори
До 491 преди 2 години
Неща с т ник, а някога ще се запиташ ли колко мирни жители са избити с оръжията, които продава Русия ? Знаеш ли случайно кой е най-продаваният автомат в света ? ...Но за това нищо не казваш !
397
0
 
11
 
! Отговори
До ние баш лаем преди 2 години
Както вече писах, има много държави и народи, които от векове и дори хилядолетия са на едно и също място, но са минали през коренно различни етапи на вътрешната и външната си политика ! Има царска и болшевишка Русия, нацистка и демократична Германия, шовинистична Япония и миролюбива технократска Япония, Испания на Франко и анти-франкистка Испания, и т.н. ! Така че, не е важна само националността, а също поколенията и политическите настроения ! Това са безспорни исторически факти !
396
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 80 години, на 18 април 1941 г., СССР е съюзник на фашистка Германия
395
2
 
14
 
! Отговори
Ш преди 2 години
И македонският въпрос ни е подарък от великия ссср! След 1878 г. долрототяхне сме видяли!
394
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До шаши!Ти си първият който ще се *** в буквален смисъл!Ще те видим колко си смел!Скоро!
393
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега поне си признаха, че са продавали оръжия с които са убивани мирни жители!Без знанието на Борисов няма как да стане!Мръсни к...ви!Всичко се връща в троен размер!
392
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 486ти беше там в щаба на искащите да се отделят?
391
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отбиват номера заради взривовете, та се опитват да отклонят темата
390
10
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Винаги с Германия и никога против Русия - ако е с нас
389
3
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Не вярваме това да е официална Москва. Не е съгласувано и е само синдикално. Обачеее, ако е официално, значи е време България да стигне до Владивосток. Ако е вярно, значи хептем са го дали през просото. И е време да питаме: в Малая Перещербина, кой е погребан. И на какво е бил владетел.
388
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
483 Референдум под дулата на автоматите, който откаже, да гласува"за" присъединяване към империята на злото, бива ликвидиран. Руснаците избиват всички "неблагонадеждни" чеченци.
387
11
 
3
 
! Отговори
ние баш лаем преди 2 години
До До Парен кашаИсторически и те и ние сме се променили но географски сме на същите места със същите геополитически проблеми!А и както показва историята един път не сме останали верни на себе си и на принципите си ! все някоя западно- европейска сила ни пише историята!