Все повече турци стават жертви на престъпления от омраза

Поне петима, живеещи в чужбина, са убити
114
Все повече турци стават жертви на престъпления от омраза
Снимка: БГНЕС, архив

Най-малко петима турски граждани, живеещи в чужбина са били убити, а 36 са ранени в расистки, ислямофобски нападения миналата година, съобщи БГНЕС като се позова на Анадолската агенция.

Броят на престъпленията от омраза и насилието, извършени срещу граждани на Турция в други страни, се е увеличил миналата година, според турската агенция за турците в чужбина и сродните общности (YTB).

В доклад, озаглавен „Атаки, насочени към граждани на Турция в чужбина“, YTB твърди, че турските и мюсюлманските малцинствени общности, както и отделни членове на такива групи, места за поклонение, училища, сдружения, предприятия и съоръжения, които им принадлежат са изправени пред много повече атаки, отколкото през 2019 г., заедно с много по-голяма степен на насилие.

Броят на престъпленията от омраза, пряко или косвено насочени към турци в чужбина, се е увеличил до 389 - 53,7% увеличение от 2019 г. насам, според доклада.

С най-малко 205 подобни нападения Германия е на челно място в Европа, следвана от Франция с 40 и Австрия с 37.
 


114
Още от Балкани
Великден в Гърция: В тесен кръг, с литургия в 21 часа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
kreti преди 4 дни
Горките турци, не могат да преживеят че чеченците , Авганистанците и Сърбите в Австрия ги бият. А дали са включени случаите когато баща убива дъщеря си защото се е изчукала с Австриец или немец? Или когато ахмед убива Мюмюн защото е еб..... жена му?
70
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 6 дни
Е на кой не му се е случвало да ошамари турчин? При липса на образование и възпитание, няма как да му обясниш по друг начин че греши. Като закача дъщеря ти агресивно.
Как да му обясня че памперса на детето не се хвърля на магистралата. Обаче като му текне кръв и разбира че е сгрешил. И че може така да си мята в Турция. Не тук.
69
0
 
3
 
! Отговори
Хубен преди 6 дни
Статистиката е едностранчива и непълна.
Не е дадена статистика за това, колко души от коренното население са били бити, убити, изнасилени от турци, или мюсюлмани.
Създава се впечатление, че лошите германци и австрийци бият добрите турчета и арабчета.
Но като отидеш там, действителността е впечатляваща.
68
4
 
5
 
! Отговори
умен преди 1 седмица
това са германците - в душите им е още Хитлер и неговата идеология, а пък били демократи. друг път.. националисти са и нищо повече.. без тях ЕС ще е много по-демократичен!
67
4
 
11
 
! Отговори
До 64 преди 1 седмица
Ама когато групи недоразвити турци в същата тази Европа оскверняваха арменски храмове, палеха арменски магазини и пребивава арменци - не ти пречеше Европа, нес па?
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Подлостта ги тресе правоверните, дето искат да ядат храна от християните, а след това да им отрежат гърлото.
65
2
 
6
 
! Отговори
Нападенията сигурно преди 1 седмица
са били срещу кротки хора,мирно трудещи се в страната гостоприемник,които
са приели ценностната и система и не са пречили на местните.А дали е така,кой ще
ми каже?Надали.
64
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо не пишете от кого са нападани,ами от кюрдските терористи живеещи в Германия , Франция и Австрия,защото те са свободни там да развяват кюрдските уж знамена пачаври и да правят митинги,двулична европа
63
2
 
6
 
! Отговори
до 57 преди 1 седмица
Като цитираш нещо, изискването е да посочиш точното място. Защото и аз мога напиша "И дойде Исус и ги смачка всичките със своето кунг-фу. После се метна на своя Харли-Дейвидсън и отпраши с Магдалена към Варна." А думата "Атрак" е река в Иран. Както и прабългарски хан. Твоят пророк даже не се е бил родил....
62
8
 
27
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 седмица
Около 95% турци са арогантни и мислещи се за нещо особено. Около 5% са скромни хора. И толкова години вече културата им е неприемлива за народите сред които живеят....подобно на евреите!!!
61
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами да благодарят на Ердоган, който създаде лош имидж на Турция навсякъде по света.
60
1
 
16
 
! Отговори
Меди доганов преди 1 седмица
Всеки лешояд в собствените си очи е орел, сокол или поне яяястреб, но за околните е просто торен бръмбар който те е гнус дори да смачкаш, най - вече поради вонята, такъв съм и аз, съдба и Черна прокоба .!!. Ха ха ха!
59
2
 
27
 
! Отговори
.... преди 1 седмица
Я дайде обратната статистика! В Турция колко убийства има на чужденци?
58
4
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
До Четете хадисите
Само Реконкиста ще ви оправи вас *****те!Ама не мека като испанската!
57
35
 
15
 
! Отговори
Четете хадисите преди 1 седмица
Още Пророка е предсказал, че ще дойде раса (атрак), това са турците, които ще са много добри воини. И казва, че ще покорят арабите без проблем и да не се бият срещу тях, защото ще бъдат победени. И ще падне най-великата християнска крепост под нозете им. Тогава мюсюлманите са малка група, която изглежда незначителна пред Византия. И казва в хадиса: Какъв прекрасен лидер ще е завоевателя на Константинопол, и каква прекрасна армия ще има. Турците насякъде са занесли справедливост, култура и език.
56
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Още от онзи най-черен за човечеството ден, когато кракът на турците стъпи в Европа, те са олицетворение на най-нехуманния човешки вид. Където и да се появявали турците, навсякъде са оставяли след себе си широка кървава диря и където и да е прониквало тяхното господство, цивилизацията веднага е загивала и изчезвала. Навсякъде турците представляват власт на грубата сила в пълна противоположност на властта, основана на закони, хуманизъм и цивилизация."

Уилям Гладстон, "Уроци по клане"
55
21
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нормално, няма нормален човек, който да харесва турците. Турчин навсякъде е синоним за варварин, жесток дивак, изнасилвач, убиец, престъпник и лъжец. И има защо да е така. Историята е доказала, че турците, където и да стъпят, започват кланета и геноциди над другите. Няма по-варварски и изостанал народ от турците.
54
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
До Анонимен

Ти първо се научи да пишеш грамотно ,пък след това давай акъл.
53
0
 
6
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 седмица
Къде е усмивката за "Добрата новина"?
52
18
 
8
 
! Отговори
факт преди 1 седмица
Немскоговорящите страни възраждат фашизма