В Гърция леко отпускат мерките, отварят заведенията на открито

Вечерният час се удължава до 23:00 `.
9
В Гърция леко отпускат мерките, отварят заведенията на открито
Снимка: БГНЕС
В Гърция отпускат леко мерките, като вечерният час се удължава от 22 на 23 часа. Започват да работят и заведенията на открито, но без музика.
 
За да отидат да пият кафе обаче, гърците отново ще трябва да пращат SMS. Това важи и за разходка. SMS-ите ще отпаднат след 15 май, те не важат за чужденци. 
 
"Досега имахме ограничение от два часа за излизане, но сега това отпада. Когато излизам с децата, само аз пращам SMS. Досега беше разрешено да излизат двама възрастни с до две деца. Маските са задължителни навсякъде навън", разказа Светлана Енева Склирис пред Нова тв – българка, която живее в Гърция и за първи път излиза на нормална разходка с най-голямото си дете.
 
Предположенията са, че задължителното носене на маски ще отпадне чак през септември. Тогава се очаква 90% от гръцкото население да бъде ваксинирано. Глобата за неносене на маски е 300 евро. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СвидетелРазкарай се, ковид истерик! Къш! И мама, и тате го изкараха! Еми ГРИП Е! Аман от психично увредени, които ще пускат доживот СМС, за да отидат за кафе! Понеже ГРИП!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковида е по-заразен на музика... Лелелеле! Вечер го знаем че излиза, ама явно нови разкрития са че като има музика става ДВОЙНА МУТАЦИЯ! И СМС за да пиеш кафе, олеле майко ще се събудите ли вече бе хора!!!
5
3
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
***.ите гърци да го веят и сушат под вода.
4
9
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Какво общо има това с демокрацията бе куха пубертетска лейко??? Аман от хлапаци,многознайковци!
3
15
 
7
 
! Отговори
Свидетел преди 2 години
За ,,гърчолята не знам ама такива като теб са бая изтрещели? Докато не се гътне мама или тате ,баба или дядо не вярват в Ковид 19! След това обръщат палачинката на 180 градуса ! Примери бол,всеки ден!! Лично над мен комшията в блока,здрав и прав си отиде и остави две сирачета на 9 години.Сега и жена му повярва ,а и целият вход! ...Невежеството е винаги самоуверено!!!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименбезплатни са
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия смс-и безплатни ли са или държавата е открила нов начин да смуче населението ....За всяко мърдане смс по 30 ст парчето. Ето как да се правят пари от нещастието на хората които седят заключени като канарчета