Турция въвежда още по-строги мерки от 7 май

Ердоган обяви пълно заключване на страната до 17 май
4 май 2021 18:15, Анисия Иванова
46
Турция въвежда още по-строги мерки от 7 май
Снимка: БГНЕС

Условията на действащия в Турция от 29 април локдаун ще станат още по-строги от 7 май. Ще се разрешава единствено посещение в магазин за хранителни стоки, хигиенни материали и храна за домашни любимци, се казва в циркулярно писмо на вътрешното министерство.

„С цел предотвратяване на скупчването на хора в периода на локдаун е взето решение от 7 май в магазините, включително във веригите супермаркети, да се продават единствено хранителни стоки, хигиенни материали, храна за животни и козметични средства (с изключение на парфюмерия и гримове)”, се казва в писмото, пише БГНЕС.

Подчертава се, че към вече въведеното ограничение за продажба на алкохол се добавя и забрана за продажба на електроника, играчки, канцеларски материали, дрехи, автомобилни аксесоари, съдове и градинарски принадлежности.

По-рано заради ситуацията с коронавируса президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви пълно заключване на страната от 19:00 ч. на 29 април до 05:00 ч. на 17 май.

Всички организации и администрацията преустановиха дейността си, с изключение на вписаните в указанията на вътрешното министерство. Междуградските пътувания са позволени само след получаване на разрешение от властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Ам - гъл обича да мачка говедата си, някой му казал, че така по - лесно се доят.!.
28
1
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Ердо сега иска да въвежда мерки, за да не се усетят хората, че икономиката е кофата за ***. Че тоя мухъл взе държава с 6.3% безработица и успя само за 8 години да я докара до 15%, че бюджета му за последните години все е на дефицит и все тегли кредити. Миналата година на 37 МИЛИАРДА ДОЛАРА дефицит, тази година 45! Че откакто е взел страната БВП-то им падна с 200 МИЛИАРДА! Взе най-бързо растящата икономика в Европа и я навря в *** с мечтите си за султанат!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо имат канцеларските материали с короната в Турция?
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се усили нещо, което не струва, дали ще стане по-добре?
25
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимНО 10ПРАВ Е ЧОВЕКА,в туркия нормални хора не ходят А само бедняците и геевете
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди една година и ние бяхме затворени, никакво пътуване, никакви пейки в паркове и т.н. ще минат и те по този път.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно като са толкова затворени как успяват емигрантите да излазят от там към България. Цял свят е затворен, а емигрантите се придвижват без тестове, без ваксини как става това. До кога тези няма да ги връщат по родните им места. Европа се напълни с тях.
22
4
 
10
 
! Отговори
До 23: преди 2 години
Еми, ваксинирай се 10 пъти с Файзър и бегай да живееш в рая Израел!Иначе, не се мъчи да пишеш на български и научи тънкостите на иврит, ще те приемат с мерак - те такива като теб търсят.
21
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ни занимавате с новини от тая смотана дyпкa. Писна ми да чета за тази гадна изостанала държава и пpoтивните им език и култура
20
6
 
14
 
! Отговори
Фен на Ердоган преди 2 години
Браво Ердо, аз си мисля, че тези мерки са даже меки. Може и още по-строги мерки като излизане от къщи само с позволение от полицията и то само един път в месеца и то от само един член на семейството.Такива глезотии като хранителни продукти не трябва да се допускат.Дроновете Байрактар може да разнасят вода и хляб на крайно нуждаещите се.
19
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да кажем?! Отдавна всички около мен сме с по 2 дози PHK ваксина и не ни дреме. Живеем си живота и пътуваме по света. Отдавна цял Израел забрави за вируса. Само Бай *** мре наред, защото вярва на картинки из интернет, но не и на науката. Седнал бачкатор с 2000лв. заплата да ми обяснява как ваксините убивали и той бил мега умен и хитър и щял да се спаси, като не се ваксинирал... Мхм, затова Израел ваксинира умовете си. Та те издържат икономиката...
18
8
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
всяка страна която си играе на отлючване заключване ще влачи пандемията безкрайновместо да проведе мощна ваксинационна кампания и всичко да приключив това число и ниеще гледаме как развитите страни отново дръпват напред и нагоре а ние ще си стоим в блатото на балкански игрички повляние от вуду магиосници и черногледи разбиратели
17
5
 
12
 
! Отговори
ОСМАН преди 2 години
Погледнете статистиката на починалите от ковид на глава от населението в БГ и ТР.И коя страна на кое място е и как се спазват мерките тук и там.!!!!
16
1
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Какво е общото между храмовете и големите магазини? Не-нор-мален си
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно оскотяване. Не мога да купя един пъзел на детето докато седи заключено под строг режим, обаче червилце може. Не мога да изведа детето на въздух, обаче кучето може. Мислете, докато не ви е дошло пак на главите. Има логика във всичко, но не е медицинска, нито въобще научна.
14
18
 
14
 
! Отговори
Нема такъв цирк преди 2 години
Слави като стане едноличен диктатор и нас ни чака същото.
13
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8Значи започна да се безпокоиш че Ердоан започна разтуря всичко, "постигнато" от еврейскияя коппеллдак мустафа кемал, ха?? Потрай още малко, че искам да видя как ще се оккориш като настъпена жаба когато му превърнем мавзолея на коппелддака в безплатна обществена тоалетна отгоре, и леша му отдолу!
12
9
 
9
 
! Отговори
Б.Б обидения преди 2 години
Моя преател ьдоган остана на власт, а мене некви майки ми викат: Вън!
11
8
 
24
 
! Отговори
Тодор Ж преди 2 години
Споко, скоро ще почнат турците да строят ограда и кльонове, да не бягат от щастието. И изходни визи ще им въведат, да не се подлъже някой да се измъкне от светлото бъдеще! А за другото бащата на нацията ще се погрижи, ще им напечата купони за кромид лук, ще им организира огромни митинги за честване на байрама и все хубави работи...
10
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 4Не ми го възхвалявай тоя бандит, просто го беше страх народа да не залудее и да го изгони с камъни! Затова, не е заради нас, щото много ни обича! Просто трепереше за кокала си и чекмеджето не че го е страх от Бога, тоя е неверник, като ромите!