€2000 глоба за антирадар в Гърция, €300 за липса на маска в кола

Максимално могат да пътуват двама пътници и шофьорът
17 май 2021 11:45, Елка Василева
135
€2000 глоба за антирадар в Гърция, €300 за липса на маска в кола
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцката полиция глобява за липса на маски в личните автомобили.

Две хиляди евро пък е наказанието за антирадар, предаде БНР.

Още по темата

Пътна полиция в Гърция предупреждава, че все още е в сила наредбата за задължително носене на маски в личните автомобили. Пътуването без маска е допустимо и не подлежи на санкция, само ако в автомобила пътуват роднини, които живеят на един адрес. Нарушението се наказва с глоба от 300 евро за всеки пътник.

Строго се следи за разрешения брой на пътници в леките автомобили.

Максимално е допустимо да пътуват двама пътници и шофьорът независимо от марката на личния автомобил.

Повече пътници се допускат, ако в колата пътуват деца на семейството. За тези нарушения глобата отново е 300 евро на всеки в автомобила.

През изминалата седмица, съобщават от полицията, са зачестили случаите на глобени шофьори за антирадар устройство. Паричната глоба е 2000 евро.

В сила е вечерният час, като в интервала от 0,30 часа до 5 часа сутринта се пътува само при крайна необходимост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
8
 
13
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
късмет, че не живеем в гърция
73
13
 
7
 
! Отговори
даа преди 2 години
паля маторя сабаленка и до вечерта съм на Халкидики на моренцее сипвайте узотоо пускайте сиртакито към 5часъ идааа ше празнувам че Бойко корумпето падна и тъпия му пандемия щаб *** ги нема вечеее
72
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редовната *** статия платена от т.нар "туристически бранш" които като не могат да привлекат с качество на услугата, почват със заплахи барем някой върже.
71
7
 
10
 
! Отговори
алооуу преди 2 години
алооуу колега В Гърция има закуска баница и козе мляко сабаленка ве бонак вечер и сиртаки и узо моренце селца острови земи мръдни да видиш живот бе селски
70
8
 
8
 
! Отговори
аха преди 2 години
ми ако пътувам с матор пак ли маска ше тряба да се кича на каската ли да я слагам ама чекиджийска работа малаки с малаки сипвайте узото слагавайте салатката и да се оочва бал съм и пандемиите прости и ковид сектантите и дивотиите 1н жовот имам да жовея няаа го жовея у страх с парцали на красивото лице дет бог е дал хехе ясоооо паликариии
69
9
 
23
 
! Отговори
Селяк преди 2 години
АЗ в Гърция не ходя. Защо да си давам парите на византийците. На село ми е най-добре зелена салата от градината и студена домашна ракия от кладенеца. А сутрин прясно козе мляко и вита баница с домашно сирене.
68
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай сега да видим... Жена ми с дъщерята пътува с нейна приятелка с нейните две деца. Кво правим, ще има ли глоби, няма ли да има? На късмет изглежда малко. И да си съсипват ли здравето с тия маски пет часа, при положение че ще спят накуп после? ДА ВИ ПИ*** НА МЕРКИТЕ?
67
7
 
3
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Максимално е допустимо да пътуват двама пътници и шофьорът независимо от марката на личния автомобил.И сега? Какво да го правя едното дете?
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 112 мястоАма е хубаво все пак да четем и статията преди да плюем: "Пътуването без маска е допустимо и не подлежи на санкция, само ако в автомобила пътуват роднини, които живеят на един адрес."
65
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно като сме пет часа в два кубика въздух, тия "маски" ще ни спрат да издишаме взаимно всеки атом в тая кола... Единствено си създаваш акне, бактериални инфекции и прочие прелести...Приключи туризъм, почивки и тн. Светът се побърка до непоносима степен.
64
7
 
6
 
! Отговори
китаец преди 2 години
Браво на братята гърци. Само узаки , сиртаки и плажове. Кеф.
63
4
 
4
 
! Отговори
sdfsd преди 2 години
За кво са тия антирадари, като си има прложения, които си съобщават достатъчно време предварително за наличие на камера, радар и прочее....
62
9
 
25
 
! Отговори
Док преди 2 години
Веднъж ходих на лукс хотел с 5 звезди и веднъж бях на бунгало със барбекю и пластмасови столчета. И в двата случая си заслужаваше. И колкото и да се пънете да пускате манипулативни статии как ще ни дерат ако дръзнем да отидем в Гърция, няма да ви се получи. Не познавам човек, който поне веднъж е ходил нейде по Гръцкото море да не иска пак да отиде. Нашите мутрохотелиери тази година няма да имат пари да си сложат бензин на Бентлитата. Честито им.
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за антирадар, в родината на вилхелм тел, ти конфискуват колата. във франция ТОЖЕ! в испания напрао влизаш в затвора! В Россия може и пять антирадара да си слоиш - свабада! аре, стегайте чемаданите!
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква глоба, аз треа доживот да я плащам
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобените шофьори са с радар детектори. За антирадар се влиза в затвора в Гърция.
58
8
 
2
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Гледайти ко стаа ф люлката на Димукрастията. Туй ли стаа и на други миста.Елада е прубита държава и дере гражданити си *** 15 гудини кат еничари. Няа лепта.
57
11
 
7
 
! Отговори
МЕШО преди 2 години
Бях на Остров Лефкада преди две години..Това е непознато място за Чалгаджииските Родни Турски и Славянски Ганосци .ЗЕМЕН РАЙ !НА 40 КМ на север Е ЗАЛИВА АМВРАКИЯ = полузатворен залив с мост на град Превеза .Солената Морска вода влиза в Сладкото езеро !Бях в градчето Амфилохия, навътре в залива . на Бунгалоо !!..СУПЕРР..ТОК и ПРЕСНА ВОДА = Имаше .
56
2
 
12
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Днес.бг няма да си направят труда да си проверят информацията и разпространяват глупости.---В днеса не знаят английски, или друг чужд език. Личи си по преведените им от Гугъл Транслейт статии.
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 1989та никой не са арестували защото ходи по улицата без маска, а болниците имаха предостатъчно свободно легла.