Силно земетресение разлюля Вранча

Трусът е четвъртият с магнитуд над 4 за 2021 година
26 май 2021 11:31, Ния Христова
30
Силно земетресение разлюля Вранча
Снимка: БГНЕС
Земетресение с магнитуд 4,7 бе регистрирано тази нощ в 00.30 часа в сеизмичната област Вранча в югоизточната част на Румъния, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на Националния институт по геофизика.
 
Епицентърът на труса е бил на дълбочина 131 км. Земетресението е усетено и в столицата Букурещ. Няма съобщения за жертви и разрушения.
 
Това е най-мощното земетресение в Румъния тази година и четвърто с магнитуд над 4. Силно земетресение с магнитуд 5,2 бе регистрирано в района на Вранча на 31 януари 2020 г.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 3 и 5 - Георги. Една поправка. Падналите блокове са в гр.Свищов. Пак е със С, но бъркате градовете.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свищов 1977
5
4
 
6
 
! Отговори
брех! преди 2 години
От кога 4.7 е силно земетресение?
4
11
 
11
 
! Отговори
Георги преди 2 години
За падналите блокове в Силистра не пишеха,защото са социалистически.Не писаха и за Чернобил,защото социалистическият атом е " безвреден". Комунистическите кратуни не предпазиха народа от радиоактивното замърсяване,а в същото време партийните мафиоти хапваха чиста храна от чужбина и държавният резерв!
3
0
 
6
 
! Отговори
До1 преди 2 години
Виж АЕЦ "Черна вода" къде е.
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прчетох Вранча и веднага в спомените ми дойде земетресението през 1977 г. март месец вечерта в 21.30 часа. Разтресе цяла БГ а в Слистра паднаха блокове и погребаха цели семейства. Разбира се това го разбрахме много по късно щото по тогавашните медии не се съобщаваха лоши новини. Тогава в новините ни казваха колко хубава реколта сее родила и че петилетката изпълнена. А сега денонощно ни стресират с Ковид кой еал баба си кой утепал деда си. По онова време нямаше такива новини. И беше много добре.
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споку ве, клатим чебурашника.