Взривиха румънски бизнесмен в колата му

Бомбата е задействана от разстояние
Обновена: 31 май 2021 14:25 | 31 май 2021 14:23, Ния Христова
37
Взривиха румънски бизнесмен в колата му
Снимка: Pixabay
Бомба, поставена в колата на румънски бизнесмен, се е взривила, докато той е вътре. Инцидентът е станал събота сутринта в западния град Арад. 
 
Предположенията са, че убийството е подготвяно дълго време и няколко души седят зад него, пише в. "Ромъния либера", цитиран от БТА. 
 
Бомбата е била поставена в автомобила "Мерцедес Бенц", собственост на Йоан Кришан. Избухнала е, когато той спрял на паркинга на местен супермаркет. Източници твърдят, че става въпрос за самоделно взривно устройство, но ефективността и начинът на поставяне на бомбата подсказват, че убийците са професионалисти. 
 
Бомбата е задействана от разстояние. Според източници бизнесменът напоследък е имал проблеми. Друг негов автомобил е бил подпален, а сума пари е била открадната от сейф.
 
Йоан Киршан е собственик на ферма за африкански сом. Фермата се намира в периметъра на бивша фабрика за коноп, на няколко километра от Арад, съобщава агенция Аджерпрес. 
 
Фермата разполага с 22 басейна с термална вода, която идва от сондиране на дълбочина 900 метра. В някои от басейните има десетки тонове риба. 
 
Прокуратурата към Върховния касационен съд е поела разследването за убийството заради сложността му и последиците от него. 
 
Министърът на вътрешните работи Лучиан Боде днес заяви, че убийството в Арад е изолиран случай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
13
 
! Отговори
Скоч преди 2 години
Това било изолиран случай в Румъния а в България какво е?
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Румъния по принцип не стават такива неща, странно