Румъния блокира молдовски работници на границата с България

Не признава документите за сезонни работници до 90 дни
2 юни 2021 12:57, Ния Христова
23
Румъния блокира молдовски работници на границата с България
Снимка: БГНЕС
Националният борд по туризъм и Българската туристическа камара сигнализираха българските власти, че е възникнал проблем с недопускането на сезонни работници от Молдова до България на румънските гранични пунктове, съобщи БГНЕС.
 
Служителите от три години разполагат с всички валидни документи, които са им необходими за влизане в страната и разрешителни за работа от Агенцията по заетостта. Те работят в големите български курорти. Румънските власти обаче не признават документите за сезонни работници до 90 дни. 
 
От Националния борд по туризъм и Българската туристическа камара настояват българската държава да информира румънските власти, че според заповед на министъра на здравеопазването, сезонните работници с издадени документи от Агенцията по заетостта и документ за направен PCR тест в рамките на 72 часа, имат право да влизат на територията на Република България.
 
Писма са изпратени до вицепремиера и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, до министъра на туризма доц. Стела Балтова, министъра на външните работи Светлан Стоев и на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
18
 
! Отговори
Бен Ган преди 2 години
Румъния ни клеца, Сърбия, Македония, Ес, САЩ, Русия, Турция... егати порнографията!