В РС Македония работи мрежа за фалшиви PCR-тестове

Те се издават на всички, желаещи да пътуват до Гърция
Обновена: 3 юни 2021 10:37 | 3 юни 2021 10:37, Ния Христова
39
В РС Македония работи мрежа за фалшиви PCR-тестове
Снимка: БГНЕС
В съседна РС Македония е създадена добре организирана мрежа за издаване на фалшиви PCR-тестове за коронавирус. В престъпната организация участват известна поликлиника и хотели. Това става ясно от разследване на излизащия в Скопие седмичник "Фокус", предаде БГНЕС.
 
В град Гевгели, намиращ се на границата с Гърция, е развит бизнес за издаване на фалшиви PCR-тестове за коронавирус. Фалшивите тестове се издават на всички, желаещи да пътуват за ваканция в Гърция", се казва в разследването.
 
В мрежата участва известна поликлиника от Богданци, която има кабинети и в Гевгели. В момента те са затворени, защото издаваха сертификати за PCR-тестове за коронавирус без одобрението на Министерството на здравеопазването. В мрежата участват известни хотели, които рекламираха "услугата". Неотдавна обаче бяха премахнати всички нейни страници в социалните мрежи.
 
Изданието припомня, че в РСМ само 12 лаборатории имат одобрение от Министерството на здравеопазването за извършване на PCR-тестове. През последните месеци може да са получили и други, но броят им е незначителен.
 
"Броят на частните лаборатории, които печелят на гърба на пациентите, но работещи без разрешение, е значителен. Те издават фалшиви PCR-тестове за коронавирус", се казва в разследването.
 
Кметът на Гевгели Сашо Поцков казва, че е "чул за подобни приказки /за фалшиви лаборатории - бел.ред./, но не е бил запознат с тези лаборатории и хотели". Същото каза и кметът на Богданци Блаже Чапов. Според него "това е било работа на компетентните институции", които трябвало да разследват тези слухове. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Фалшива държава, фалшив език, фалжив народ, фалшиви PCR....
14
1
 
1
 
! Отговори
Умника преди 2 години
До Сата НАТОЗначи, събужда се един ден Сорос и си вика . Ще убия СатаНАТО . Абе, ще го убия и това си е . Наемам 2-3 тайни агенти да го издирят... няколко хакера да му намерят адреса по IP .. Ще дам пари на доставчика му на интернет да ми издаде домашния му адрес и после плащам едни 200 хил. на килър да го застреля докато се връща от магазина с торбичката си с хляб, сирене и кисело мляко за баба си ...Найс , а ! Ттъп отговор на въпроса ти , нали? Ама какво очакваш като задаваш ттъпи въпроси?
13
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
до Умника. ---- ти си от тия дето мислят че ваксините ще ги убият, че им инсталират чипове и че са свързани с 5G мрежите и ваксинирането ще превърнев хората в роботи-=====- А ти защо си сигурен, че не е така? Защо изключваш възможността някой да иска да те убие? Изключваш ли този вариант?
12
1
 
4
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Тя историята им фалшива те тръгнали за PCR тестовете да се безпокоят
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва е неуспоримо доказателство че македонеца си е чист българин
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9От същите съм. От 90-те процента българи, които не са се ваксинирали и не желаят въпреки стимулите и отворените врати за ,,безплатна ваксинация".А ти като умник имаш ли отговор на въпроса как така изведнъж се загрижиха много за здравето ни и искат да ни ,,спасят,,? При толкова умиращи от глад деца, от ***, които ни пробутват за храна и т.н. Една сутрин се събудиха и станаха човеколюбци. Е, ако вярваш на това си е лично твое извращение.
9
4
 
2
 
! Отговори
Умника преди 2 години
До задния АнонименАхаа, ти си от тия дето мислят че ваксините ще ги убият, че им инсталират чипове и че са свързани с 5G мрежите и ваксинирането ще превърнев хората в роботи...... Хахахаха . Не аз , сър ... ТИ СИ УМНИКА ... хаха .Явно не съм достатъчно умен да разнера такива като тебе . Ядете кремвирши за 1.50 лв килото , и сирене от 2,10 пълни с Е-та и химии ... на примоция ... и твърдите че ваксините ще ви убият .... Браво, бе !
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като им искат 120 евро за PCR,а заплатата им е 200 евро,какво да правят?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 30 години по всички медии само негативни новини за Македония. Там нещо хубаво не се ли случва?Някакво раждане на дете или в зоопарка на хипопотамче или някаква хубава кръчма. За Македония или лошо или нищо. То и за България е така само отрицателни новини ни пишете от 30 години.Няма ли нещо хубаво да се е случило у нас.На пример аз помогнах на една баба която не чуваше и не виждаше добре да пресече една улица.Спрете с негативизмите.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До предния ,,умник".Не ги мързи да се ваксинират, а имат мозък в пространството между ушите си и не желаят да участват в този фарс и доброволно да увреждат здравето си заради нечии мегаломански болни амбиции.
5
6
 
3
 
! Отговори
Авантаджии, сър ! преди 2 години
Съседните сържави включително и България ГИ ЗАСИПВАТ С БЕЗПЛАТНИ ВАКСИНИ те малоуумниците не само че ги мързи да се ваксинират ами и фалшиви PCR тестове си правят че неваксинирани да скитат из Европа .... Живот на аванта ... Тритория на аванта ... език на аванта ... история на аванта ... За празника на славянската писменост президентчето им НА АВАНТА се вози в Българския правителствен самолет че да отиде до Ватикана .п.с. А троловете им по медиите НА АВАНТА коментират под български новини...
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали са българи и те, нормално.
3
4
 
7
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Фалшива държава с фалшиви македонци с фалшив език, фалшиви зайци, фалшиво си пасат.!.
2
4
 
8
 
! Отговори
Lepi Zajko shampion преди 2 години
Защо не?Във фалшива държавица, фалшиви тестове!
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички пср тестове са фалшиви, както и вируса.