Заев чака повече турски инвестиции в Северна Македония

Македонският премиер направи еднодневна работна визита в Турция
75
Заев чака повече турски инвестиции в Северна Македония
Снимка: БГНЕС

Приятелските отношения между Република Северна Македония и Турция и динамизирането на сътрудничеството бяха темите на разговор между президента Реджеп Тайип Ердоган и премиера Зоран Заев.

Македонският премиер направи еднодневна работна визита в Турция и се обяви за задълбочаване на икономическите и търговски връзки между Скопие и Анкара.

В момента се подготвя нов договор за свободна търговия, който има за цел да отвори повече възможности за турските инвеститори в Северна Македония.

Двамата лидери се обединиха около виждането, че Северна Македония и Турция, като съюзници в НАТО, отстояват еднакви ценности относно мира и стабилността в региона посредством добросъседските отношения и регионалното сътрудничество, както и в борбата с тероризма, в съответствие с националното законодателство на двете държави и международното право, се казва в съобщение на правителствената пресслужба.

В приветствената си реч президентът Ердоган подчерта, че в сърцата на гражданите на Турция Северна Македония има специално място като държава, с която ги свързват дълбоки исторически връзки, съобщава БГНЕС.

Турция е изразила готовност да продължи да помага на Северна Македония в борбата с пандемията и има желание да задълбочи сътрудничеството в областта на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха,та БГ"държавниците" даващи ни,с офшорни,с фирми не произвеждащи нищо,време е да възстановите Армията ни,да я въоръжите модерно...ако ще да гладуваме,да вдигнете икономиката и образованието ни,да направите и невъзможното на полето на Дипломацията...вършите грях срещу Народа ни от 30 години!!!не сме слепи...децата ви ще ослепим ако продължите така!!!Бог да пази България!!!
40
1
 
2
 
! Отговори
Още преди 2 години
20-30 г. и всичко ще се оправи.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 Верно е. Превъоръжаването при Шекеринска, което беше нови чизми, мисля че докараха турски папуци от Капълъ чарши.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27Танковете македонците ги продадоха и с парите дигнаха споменника на "Воинот на кон". Конят влиза в Гинес с най-големите топки на статуя досега. По-далече от тая клоака, защото мирише много, особено в жегата.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Севернокорейския и северномакедонски. Някъде има южномакедонски в Гърция.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заев го освободихме от турците 1912 година. Още не е благодарил на освободителя.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заев прави балкански съюз срещу България както 1913 г.
34
2
 
5
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
И аз така ги водя, БЮРМ, бюрми /бурми/....., но гърците официално ги прекръстиха на севрняци, така и ги споменавам.
33
2
 
5
 
! Отговори
до Влака преди 2 години
Това е премиерът на БЮРМ.
32
2
 
5
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
До редакторите, изразявайте се точно :НЕ "Македонският премиер", а Северно македонският премиер. А този ослушвайки се като таушан, току дрънка небивалици само да е джаза. Иначе никой вече не му обръща внимание.
31
7
 
9
 
! Отговори
Ами,да.. преди 2 години
СУЛТАН-ЕРДОГАН, КАТО СЕ ВЪРНЕ....ШЕ ИМА,МИР, РЕД , ДИСЦИПЛИНА И ЛЮБОВ НА БАЛКАНИТЕ. ....АМАН ОТ РУСКИ ГЮРУНТИИ,РАЗПРАВИИ И ПРОСТОТИИ.....ВРЕМЕ Е СУЛТАНА ДА СИ ДОЙДЕ...!
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Албанските инвестиции не им ли стигат?
29
3
 
14
 
! Отговори
Горкият Зайо преди 2 години
Зайо не знае на коя страна да се обръща по-бързо и да ги обслужва
28
4
 
14
 
! Отговори
нали преди 2 години
Нали ни наричат освен татари и монголи и турци, и то с презрение, представете си! Даже онези, които са взели български паспорти, казвали - Е, потурчихме се, и те с презрение към нас. Какви ги дири и ги приказва сега Заев, прегръдки, целувки, подкупни погледи... той ги умее тия работи. Ех, Заев, Заев, що за птица си, да можеше да се погледнеш отстрани, щеше да умреш и от смях, и от срам едновременно!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27...можехме да ги унищожим ама РСМ щеше да стреля с прашки,нали...
26
2
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Как хубаво го къпе Ердоган....после ще го изплакне,ще се усети Зайо ама ще е късно...дълбоки връзки...сърцата на гражданите на Турция....тези хора са слепи че единствено БГ ги подкрепя безрезервно,без някакви задни мисли...
25
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България миналата година само обеща и не дари ваксини на Македония.Сега им обещаваме дарение за ваксини на които им истича срока на годност.Стига с лъжите за Македония не Ви прави чест.Те не са никакви просяци.Нищо не са искали от нас.Унищожаването на ваксините струва много повече от колкото самите ваксини.Освен това ни ще имаме поне още 5-6 милиона дози за унищожаване.Подобна беше ситуацията с дарените танкове.Те бяха за скръб и НАТО ни задължаваше да ги унищожим.
24
0
 
14
 
! Отговори
Русе преди 2 години
Защо пишете за С.Македония, България не се споменава никъде, нито преговори за Европейския съюз, те отидоха за инвестиции и какво общо има България с това?
23
4
 
16
 
! Отговори
Мдааа... преди 2 години
Територия подарена от сърбите... име подарено от гърците ... сега натискат език и история да им бъдат подарени от българите ... и очакват от турците пари че да си построят нещо ... Македонските тролчета чакат нещо да бъде написано в българските медии че да успеят и те да се изявят, с някой коментар на развален български. А тия дето са с по-слабо развит мозък , поне минус да сложат че да спечелят някой денар за хляб.
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите си направиха втора сърбия и водят този за НОСА