Заев и Радев обсъдиха интеграцията на Северна Македония в ЕС

През следващите дни Заев ще посети страната ни
14 юни 2021 22:15, Нели Христова
116
Заев и Радев обсъдиха интеграцията на Северна Македония в ЕС
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев проведе двустранна среща в Брюксел с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев. В разговора от страна на Република България участва министърът на отбраната Георги Панайотов, а от страна на Република Северна Македония вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров, министърът на отбраната Радмила Шекеринска и министърът на външните работи Буяр Османи. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Перспективата за постигането на реален напредък в процеса на европейска интеграция от страна на Република Северна Македония беше във фокуса на разговора на Румен Радев и Зоран Заев. Държавният глава подчерта принципната си и последователна подкрепа за европейската перспектива на Република Северна Македония, както и очакването на България този процес да бъде улеснен от пряк и активен политически диалог, чрез който да бъдат разрешени откритите въпроси в двустранните отношения. Договорено бе през следващите дни министър-председателят на Република Северна Македония да направи посещение в София.

И Румен Радев, и Зоран Заев откроиха позитивния знак в отношенията между двете страни, който държавните глави на България и Република Северна направиха със съвместното си посещение през месец май в Рим и Ватикана за отдаване на почит пред делото на светите братя Кирил и Методий. Изразена бе обща воля за постигането на устойчиви и необратими резултати в изграждането на добросъседски отношения между България и Република Северна Македония, което отговаря на очакванията на гражданите и на двете държави.

Двустранното партньорство в сферата на сигурността и отбраната и възможността за разширяване на сътрудничеството в областта на военното обучение, също беше във фокуса на разговора на Румен Радев и Зоран Заев в Брюксел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
обслужването на престъпници...не е дипломация...предателство е...насърчаване агонии е...РСМ е франкенщайн на убийците от коминтерна!!!
100
3
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
кое не се разбира...България първа призна франкенщайн за Свободна Държава,помагахме им военно и икономически...те ни палеха Националният флаг...надъхвани от руснаците за да запалят Балканите и разрушат ЕС,те ни крадат Историята...посяган на честта и достойнството ни,да обслужат путин да запали Балканите и разруши ЕС...кой разбрал,разбрал,РСМ е динамитен погреб,създаден от Коминтерна и русия,да си наведен не винаги е ...удобна поза...България и Народа ни няма да се навеждаме!!!Свят голям!!!
99
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Долу границата!логика на смешнци,а гърците...принудиха ги с аргументи и факти да сменят името на...несъществуващата им държавица...скоро област от албания разбира се...Родината ми е пълноправна членка на ЕС...ще изгоните Гърция и България ли?...пази боже...РСМ е франкенщайн на Коминтерна на СССР и путин,краде История и обслужва китайски и руски интереси...само факти.....САЩ да решат дали имат нужда от лоялен партньор като Народа ми...или обслужващ...китай и путин франкенщайн!!!
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонска + Българска История = Македонската + Българска ПолитикаМакедонска+Българска Политика = Корупция+Измами+Лъжи+Кражби+Незачитане на човешкия живот+унищожаване на нормалните и напредничави гражданиМакедонско-Български спор за влизането на Македония в ЕС=ПУТИН
97
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма държава която да не е измислена.Разликата е ,че едните са измислени по-рано,а другите по-късно.Ако искате генетично чисти държави,ще бъде необходимо да се направи генетично проучване на всички по света. Но това няма да върши работа,защото без значение какъв е моя генетичния материал ,аз искам да живея в България и да бъда Българин.Предполагам,че е същото с Македония и Македонците.За да спре спора обаче само генетичните анализи са точни.Другото е рекла казала.
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зайобайо на закуска твърдо ВЕТОТО ще хруска, а па после на вечеря червен пасош ке поема.
95
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой ще продаде Радев България и има ли кой да я купи? Много лесно Ви манипулират.Спора е в полза на Путин.Сигурно и от двете страни на границата има хора,които са взели нещо и това е причината да се продължава с този спор. Сигурно и в историческата комисия има такива.Трябва да се проверят членовете на комисията от двете страни дали нямат постъпления в банковите сметки или дали те или тяхни близки са купували нещо.Няма логика имапе да поддържат този спор.Балканска Работа
94
8
 
8
 
! Отговори
преди 2 години
Едната част към България, другата към Албания и са в ЕС. Закривайте измислицата на коминтерна!
93
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на преговорите! Не преговаряме за българската история!
92
2
 
10
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Двама анонимници в политиката
91
3
 
19
 
! Отговори
Нема мужда преди 2 години
Няма защо да идва Заев да ми разтяга локуми и да имитира дейност за негова вътрешна и външна употреба! Реална работа чакаме от тях по Договора за добросъседство - да изтрият кражбите и антибългаризма в историята и медиите.Да спрат репресията над всичко българско!
90
3
 
13
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Никакви преговори небива да има, докато не се откажат напълно от наставленията на масовия убиец Сталин и алкохолика Георги Димитров. За съжаление България неможе в момента да си позволи независима национална политика, и аз вярвам, че нашите пионки скоро ще получат команда от господарите си да мирясат.
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо! Радев е готов да предаде България, както винаги са правили комунистите.
88
11
 
6
 
! Отговори
Долу границата! преди 2 години
РБългария и Северна Македония трябва да са в едни и същи политически и икономически съюзи. Или и двете в ЕС или и двете извън него. Това е начинът да се от еднаква страна и да се заличи границата помежду им. Останалото е от лукаваго.Задържането на Македония извън ЕС я тласка към все по-тясно сътрудничество със Сърбия, понеже това остава единствената й външнополитическа възможност. Безкрайно глупав ход, наложен ни от подмолно действащи външни сили.
87
2
 
9
 
! Отговори
До Mr Starbucks преди 2 години
Много моля въпросите относно правописа и относно езика изобщо да се оставят на езиковедите.Няма що да придиряш някому, че не написал "Яне", а "Jане". Буква Я не е българска по произход и не съществува в изконната кирилица. Въвежда я Петър I през 1708-10 година в Русия, а в България започва да се употребява едва около 1820-30, като измества, направо изяжда 3 български букви. Това се опитват да избегнат в Сърбия, но пък под австрийско влияние си внасят "ja". Та ни едното българско, ни другото.
86
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя само с македонеца се среща.Смех...
85
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля троловете да покажат къде в статията се говори за това, че Президентът е съгласен на компромисно с интересите на България приемане на РСМ в ЕС? Плюенето ви е просто за едната ви заплата, няма друго основание.
84
3
 
10
 
! Отговори
. преди 2 години
Луд умора нема - само се поти!
83
5
 
25
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 2 години
До JAНЕ САНДАНСКИТака се пише Яне Сандански ... с "Я"И той е Българин.И друго да ти кажа,ЕС приема цивилизовани хора , а не от първобитно общинния строй.
82
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесвам Радев. Но издъни ли се с Македония ,край. Никакви отстъпки на макетата...никога