Заев към България: Братски народи сме, да се покаже с действия

Премиерът на РС Македония пристига утре в София
Обновена: 16 юни 2021 15:18 | 16 юни 2021 15:03, Петя Славова
415
Заев към България: Братски народи сме, да се покаже с действия
Снимка: БГНЕС

Ние наистина сме приятели и братски народи и това трябва да се покаже с действия. Разбирам, че и братята понякога може да се скарат. Но определено България е длъжна и трябва да даде подкрепата си за РС Македония, защото само по този начин ще се развива нашето приятелство, нашето сътрудничество, Западна и Северна Европа ще ни уважава още повече, ако бъдем по-кооперативни и намираме повече начини да увеличим сътрудничеството, както между нашите народи, така и между нашите компании, така че това да бъде от полза и за българския, и за македонския народ.

Още по темата

Това заяви премиерът на РС Македония Зоран Заев в навечерието на посещението си в София, като подчерта своята увереност, че политиците от двете страни ще бъдат достатъчно умни да намерят такова решение.

Той поздрави българския народ и неговите сегашни и бъдещи лидери, които винаги в първите изречения винаги в първите изречения на всички свои изявления казват, че България остава ангажирана с европейската интеграция на Република Северна Македония.

Македонският премиер припомни, че според София, Скопие не е работи достатъчно ефективно за прилагането на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и настоява за конкретни гаранции.

Голяма част от записаното в него е осъществено в много по-голяма степен, отколкото където и да било по света след подписването на подобни договори. "Тяхно право е да кажат, че искат още по-динамична реализация на този договор. И ние искаме. Ние искаме, ако може, още утре да пуснем железопътната линия, която свързва Куманово - българската граница със София, а оттам към Истанбул. И ние искаме още утре, както пуснахме част от Коридор №8 Скопие – Миладиновци – Свети Николе – Щип, а оттам до Кочани, от Кочани - Делчево - Берово - Клепало, която е построена изцяло, да имаме същото и през към Крива Паланка. Работим върху това и вярвам, че в бъдеще ще бъде още по-динамично", каза Заев.

Македонският премиер Зоран Заев ще пристигне утре на посещение в София. Той ще бъде придружаван от вицепремиера по европейски въпроси Никола Димитров и от министъра на външните работи Буяр Османи. Предвидени са срещи с президента Румен Радев и с министър-председателя Стефан Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
4
 
9
 
! Отговори
Зайо направи си ДНК преди 2 години
Направете си ДНК тест и тогава кажете-македонци,гърци,албанци, сърби или българи сте. Те и Каил и Авел не са се обичали защото са братя. Та и вие. Искате помощ от нас, защото сме братя, а слушате сърбите и ни забивате нож в гуърба. Защо дадохме на сърбите съгласие за започаване на преговори за ЕС. Те са тези, които подклаждат омраза между България и СРМ и народитеим, защото искат да върнат СРМ в тяхната бивша федерация
282
5
 
26
 
! Отговори
Стига с увъртания преди 2 години
В Гърция има гражданско общество и политици държавници. У нас нито едното, нито другото. Гърците казаха- искаме това, това , това. Ако не бъде изпълнено- нито НАТО нито ЕС. Нашите увъртат, прехвърлят топката и накрая- нищо. Кажете им го директно, без увъртания- 1.САМУЛ е наш цар, а не ваш. 2. Били сте част от Българската държава и всички сме били БЪЛГАРИ.3. Сега сте се обособили като отделна държава и искате да се наричате МАКЕДОНЦИ, добре ама не крадете нашата история и кирилицата.
281
4
 
11
 
! Отговори
Чардафон преди 2 години
Колкото и да драпат троловете, България и Македония ще се обединят.
280
9
 
13
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Заев трябва още днес да бъде изгонен.Още повече,че проведе среща с един отявлен престъпник като Боко Тиквата.Вън от България на тези двама антибългари.
279
1
 
27
 
! Отговори
Не се връзва преди 2 години
Кога ходихте да ни клепате по цяла Европа бе бяхме братя.Когато разбрахте,че номерът не минава и единствената врата за ЕУ е България друга песен запяхте.Раничко ви е още.Ще почакате,а ние ще видим как ще си постелете!
278
2
 
19
 
! Отговори
sss преди 2 години
заради гърците си променихте името на държавата сега се правите на много принципни! хаха
277
7
 
12
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Заев да взема Бойко и да си ходят да управляват новоименуваната територия. Нема по-голямо зло от комунистите от ГЕРБ !
276
3
 
34
 
! Отговори
Зайо луже преди 2 години
Абе Зайо,вие северомакедонците мразите Българите - това ви е насадено от Тито и Сталин. Вашата преса бълва небивалици и омраза към България всеки ден. Ние Българите не ви мразим, вие сте ни абсолютно безразлични. Спрете антибългарската омраза по вашите учебици и пресата , доминирана от сърбия.
275
1
 
27
 
! Отговори
гневен преди 2 години
Когато искате услуга казвате: Вие сте братя трябва да помагате, а когато ние искаме услуга казвате: Вие сте врагове, няма да помагаме!
274
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братя сме били преди. Сегашните не са българи и не говорат български .
273
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България не е била във Вардарска бановина като окупатор, а като освободител. Това е формулата за влизане. Македонците не са загубили, а са спечелили от разгрома на Кралство Югославия. И от разгрома на Кралство Сърбия през ПСВ. Заради намесата на България в крайна сметка има македонци и Северна Македония, а не южни сърби и Вардарска бановина. В това се състои братството, а не в жп линия до Куманово и коридор номер 8.
272
8
 
7
 
! Отговори
Наско преди 2 години
Стоя и си мисля какво ще стане ако България се присаидни към Северна Македония и тогава ще имаме една велика Македония и ние българите ще сме повече от македонците и албанците и ще ги командваме подред .
271
7
 
8
 
! Отговори
88 преди 2 години
Мале-е, колко *** пишат, ли пишат, а не питат младите у нас - тия от 20 до 40 годин - како ненавиждат всичко бугарско - ете со тия требе да думате и станете приятели, а не со един заев.
270
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"..Но определено България е длъжна и трябва да даде подкрепата си за РС Македония.." Наглост безобразна! България не ви е длъжна с нищо,напротив вие сте длъжни да спрете антибългарската пропаганда,кражбите на история,фалшификациите по исторически паметници,паленето на нац. знаме. Всячески демонстрирате обидно отношение към БГ,а тя ви е длъжна!? Държавата ви е като разглезено дете,на което е позволявано прекалено дълго да върши бели безнаказано!Видимо е,че БГ прекали с доброта си към вас!
269
5
 
11
 
! Отговори
Край преди 2 години
Омразата между българи и македноци е като омразата между габровци и севлиевци, между варненци и бургазлии, между шопи и добруджански.Нелепо-първично-просташка. Македония в ЕС за ужас на Сърбия. Махай границата и който каквото иска да си мисли.
268
7
 
2
 
! Отговори
Край преди 2 години
До 308 Ми те искат граница между нас да няма като влезнат в ЕС ама глупо-популистите у нас не дават - да не ни вземели историята. Ще я турят в чувала и ще я продадат на черния пазар.
267
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 2 години
Така де! Като сле братя, защо още се делите, а не се присъедините към нашите граници?
266
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците са ни братя - кръвта вода не става. Обаче ... В момента сме в лоши отношения, реално в последните 80 години сме в лоши отношения. За подобряването на тези отношения трябват години и здрав разум. Няма нужда да се обиждаме, но трябва да си преследваме интереса
265
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тя топката е у вашето поле бе.
264
1
 
32
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
Какви братя сте ни вие бе , смешници !!!! Плюете и хапете ръката българска когато и където можете !!!!