Отново опашки за влизане в Гърция, ще се откажат ли туристите?

Минаването на границата с бърз тест натовари трафика
55
Отново опашки за влизане в Гърция, ще се откажат ли туристите?
Снимка: БГНЕС

Километрични колони към границата с Гърция през уикенда. Опашките на „Кулата” започваха от рано сутринта. Колоната към граничния пункт достигна над три километра. А в ранния неделен следобед пропускателният пункт заработи на пълни обороти и опашките се стопиха.

Още по темата

Тази сутрин опашката е около километър. Сутрешното забавяне се дължи на смяната на служителите по гръцката граница. Облекчението, което гръцките власти пуснаха, а именно да се минава с бърз тест, допълнително е привлякво туристите, смятат специалисти.

"Чакаме вече 40 минути. Като за понеделник очаквахме да има по-малко хора. Тръгнахме от София още в 5 часа, като идеята беше да избегнем задръстванията. Ваксинирани сме и нямаме притеснения, че процесът на пункта ще е дълъг", казват чакащи на опашката пред Нова телевизия.

„Повечето туристи продължават да преминават през „Кулата”. В другите европейски страни няма такива гранични пунктове и е мисля, че е време това да се случи и между нашите две страни”, казва икономистът и хотелиер Йоаким Каламарис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
1
 
! Отговори
Handel преди 2 години
До Организацията е лоша"Жив оркестър и певица да изпълнява "Бяла роза" многократно"За България много ще върви и "Дърт козел млада върба рупаше"
39
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си много прoc и голям мазохист, за да чакаш на такива опашки за едната "почивка"
38
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И по два дена да го държат на границата, пак ще напира към Гърция."Искам само да ти напомня, тапире че цяла северна Гърция е южна България и няма нищо лошо хората да си напират към своето. Ясно ли ти е, прайд безроднико сдухан?
37
0
 
19
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Чалгата и батките , прогониха от нашето море хората? Да останат само Славун и неговите хора!
36
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърчолят знаят, че българина е ***, но упорит. И по два дена да го държат на границата, пак ще напира към Гърция.
35
6
 
8
 
! Отговори
@@@ преди 2 години
Честно казано миналото лято не ходих нито в България нито в Гърция и си изкарах чудесно.Близо до нас има басейн с топла минерална вода , уикенда паля сутрин рано взимам децата и до 20 минути съм там.Установих че тами си почивам най добре и тази година май ще мина без море също.
34
2
 
11
 
! Отговори
Организацията е лоша преди 2 години
НАШАТА организация е лоша!Трябва:1.Място в колоната да не се пази с автомобила, а с резервната му гума-няма опашката да е километри;2. На подстъпите на ГКПП да се наредят химически тоалетни;3. Младежи от всяка партия да раздават храна, напитки, рекламни материали;4. Жив оркестър и певица да изпълнява "Бяла роза" многократно;5. В разпънати палатки наблизо, срещу фрапе за 3 евро, може да се консумира любов;6. Изключително изнервените да се поливат с кофа студена вода!7. Кулата-Хайд парк!
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Уффф.."Кога се изтърколи годината, сега ще има ежедневно гръцко-български гранични драми...поне до Септември, когато ще почнат заглавията от сорта-Къде е най-добре на море есента?" Ами, така е, сега има такива драми. Когато военната хунта ни овладее напълно драмите ще се въртят около това къде по границата се е стреляло срещу опитващите се да избягат от концлагера България, точно както беше по времето на Комунизма преди 89та.
32
0
 
11
 
! Отговори
Уффф.. преди 2 години
Кога се изтърколи годината, сега ще има ежедневно гръцко-български гранични драми...поне до Септември, когато ще почнат заглавията от сорта-Къде е най-добре на море есента?
31
19
 
13
 
! Отговори
Нашенец преди 2 години
Само за да си направи кефа, да псува родното , легнал под гръцки чадър и пиещ фрапето от 5 евро поставено върху хладилната чанта с доматето...*** ще чака не 2 ами 20 часа ако трябва !
30
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специалиста по мачкане на българското самочувствие Радев коментира ли парадокса на "бедните" българи, които редовно задръстват изходите на път за Гъция на път за почивката?
29
8
 
8
 
! Отговори
До Ервин преди 2 години
Значи викаш в Турция да ходим. *** там е хем по евтино хем по чисто хем по хубаво хем мноооооого по-добре отколкото на морето в БГ! Еми щом си казъл Турция Турция ще е! :)
28
17
 
11
 
! Отговори
Ервин преди 2 години
То по *** народ от българи и румънци надали има!!Черните египтяни всеки ден се подиграват със тях те зор! Не разбрахте ли че на гърците не им трябват български и румънски туристи !! Само цапат и оставят *** след себе си!! На гърците им трябват немци и англичани!!! Ганьоооо Ганьоооо
27
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещастните българи, дето нямат какво да ядат от ГЕРБерската управия се потрошиха да ходят на почивка в Гърция.
26
15
 
12
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
Няма да се откажат. Ние сме нация от блюдолизци и чуждопоклонници. Спазваме всички правила и закони в чуждите държави, правим всичко, което ни накарат. Не спорим като ни пишат глоба, взимат ни незаконно номерата на колите и прочие дивотии. Но когато роден полицай си позволи да спази закона и да предпази от линч БГ граждани, без значение какви са, се почва замеряне с домати, яйца, риба и дори се стига до опит за убийство чрез подпалване. Що не замеряте гърците че ви бавят по 5 часа?
25
15
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
"Умно-красивите "парвенюта, ходещи в Гърция да си висят по задръствания, нас какво ни топли ;) ?!?!
24
3
 
29
 
! Отговори
По-добре е преди 2 години
да почакаш малко на границата отколкото да се къпеш във фек..алии.
23
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е хубаво на слънчака, но от двадесет години не съм стъпвал. А за да не ми липсва, докато се препичам на едни гадни чисти камънаци в Гърция и ям вкусна храна, съм си взел няколко снимки. На един татуиран оскотял батка, на кварталния рушветчия, порция от олинклузива, от бала на големия син, литър бъркоч дето го продават за дизел, а за да е пълна реалността си се изтропвам в моренцето, че иначе много гадно от чистота. Абе много е гадно в Гърция, чак не ми се тръгва.
22
3
 
26
 
! Отговори
БОЙКОТ преди 2 години
на му..троморието!Не съм стъпвал там от 15г, няма и да стъпя. Престъпност, рекет, измами, наркотици,незаконни строежи и т.н.
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако махнат граничния контрол за Българи м/у БГ и Гърция, няма да остане нито един стъпил на нашето море. Трябва тотално да ударят кепенците.