Гърция няма да затваря граници, ако Делта вариантът се разпространи

Планира се облекчаване на трафика през границата с България
30 юни 2021 12:40, Елка Василева
23
Гърция няма да затваря граници, ако Делта вариантът се разпространи
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция работи активно по облекчаване на трафика през граничния пункт „Кулата – Промахон“, заяви министърът на туризма с перспектива за отваряне на поне още два гранични пункта с България.

Гърция няма да затваря граници в случай на разпространяване на Делта варианта на коронавируса, предаде БНР.

Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис заяви в парламента, че вероятно утре на граничния пункт „Кулата-Промахон“ ще има още две входни и още едно изходно платно.

Още по темата

Темата за опашките от чакащи туристи на границата достигна до парламента след масови репортажи на гръцките медии за затруднено придвижване на туристите.

От опозицията настояват за незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България.

Засега по информация на министър Теохарис се работи за отваряне за туристи на още два гранични пункта.

Правителството в Атина съобщи, че в случай на разпространение на Делта варианта на коронавируса вероятно ще се прилага само локален локдаун и връщане на задължението да се носят маски на открито. Границите на Гърция ще останат отворени.

От здравното министерство съобщават, че до днес са регистрирани само единични случаи на заразени с Делта варианта, като повечето са на остров Крит, без да създават необходимост от допълнителни мерки.

Според туристическите агенции цените в разгара на сезона дори са по-ниски в сравнение  с 2019 г. Интересно е, че туристите от балканските страни предпочитат северната част на страната и предимно Халкидики, но вече се ориентират повече към континенталните райони, като избягват пътуване с ферибот.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците предлагат превъзходен сървис, храна, природа, разнообразие по различните острови, луксозни хотели или усамотение. Всичко има. Нашенци ходят до Солун, кавала и мислят че всичко са видели. Ами не!!!
18
5
 
3
 
! Отговори
до 18 'УМНИИИИК преди 2 години
Абе ееййй омочкоооо!Някой спори ли ти за омразния ти соц?!А???!!!!Ходех навремето,когато имаше едни капанчета в стария Несебър и цацата мърдаше като я стоварваха от рибарското корабче и попчета и скариди имаше пресни ги пържеха докато мърдат още!Мен ли ше ме отваряш ти беее мизернииик?!На никакви курорти не ходя,а търся тихи места бе уруунгел!Сега в Гърция намирам същото онова,което намирах навремето на Черноморието.Не знак кой е тоя Фейсбук,вероятно ми говориш за лицева книга.Нямам мобилен тел.
17
5
 
3
 
! Отговори
дo 16 преди 2 години
Абе ей въшкарр а аз къде съм бе нищожество?!И точно на мен ли сложи вината за Черноморието дето не съм стъпвал там от соца още?!!!!Не посягам на никакви курорти ти се вреш в гмежта,а не аз.Не ти достига акъл да разбереш какво ти казвам миризлиивецоо доооолен!!Заври се там в гълъбарника и си трай!
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 13Ами аз съм в България, нищожество. И то не е до въпрос на пари, колкото на уют. Кой те спира да си развяваш смрадливия си задниккк у гръцко или турско? Такива като тебе съсипахте Черноморието за няколко години, сега посегнахте и на чуждите курорти - и там да олайнняните положението, смрадлива гнидда!
15
9
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Ходил бил в Гърция и къде се набил?В Солун!Ти да видиш?!На някои изобщо не им е ясно къде да ходят и минават през Солун.Ами Солун е все едно София или Атина,тя пък е още по-голяма.Кой ще ходи да почива в големи градове и що за почивка нарича това?Там не е останало нищо гръцко.Ама такива екземпляри с малки душички и плитки портмонета да си ходят на бетономорието и да дават пари на мутрите.Носталгия за 3 дни хахахахаха!Стой си вкъщи бе!
14
1
 
2
 
! Отговори
до номер 12 преди 2 години
И аз така мисля! Ние с жена ми сме ходили по някои от тези места и има още какво да видим. Там не омръзва. Особено минералните басейни :) Водата е лековита за много заболявания, както и за подобряване общото състояние на организма. Планинските върхове наоколо също хващат окото.
13
3
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Благодаря! Заслужават си парите, Бълагрският туризъм има възможности, пък и тази наша красива природа действа успокояващо и лекуващо стреса. Само едно трябва на българския туризъм: старание, чистота, вежливо, но не лицемерно или кисело посрещане на гостите. На всякъде беше добре. По отношение на Гърция, посетихме я за два - три дни, предимно в Солун,скъпо е, на следващия ден ми се искаше да се прибера в България, бързо ме обзе носталгията, а и не впечатлих толкова от гръцкото, колкото другите.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До номер 8Сопот, Карлово, Брезово (в този град заведението предлага вкусна храна на прилични цени, винаги има клиенти, даже неволно стахме свидетели на детско тържество), преди посетихме и Батак, курорта "Св.св. Константин и Елена",Пещера, Родопите. А по отношение на морето, за общо 10 години посетихме Черноморието веднъж и то само Несебър и то само за 1 ден, като видяхме църквите и историческите места, преди това бяхме и на плажа. Не сме екзалтирани "морски" хора, нищо нямаме против морето
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отличен избор! Ние сме ходили на някои от тези места и бих казал, че са превъзходни. Имаме много красива природа. Поздрави!
10
1
 
8
 
! Отговори
До До номер 8 преди 2 години
Предимно по планини, но наскоро бяхме в Пловдивско, за кратко бяхме в Панагюрище и Стрелча заради Средногорието и минералните басейни, скромна, но изгодна почивка. По пътя планинска красота и селскостопански животни.
9
1
 
4
 
! Отговори
До номер 8 преди 2 години
А къде в България ходите?
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ходим в чужди страни на почивка, т.е във Византия ( сегашните Гърция и Турция),нито в западна Европа. Предпочитам със семейството ми да почиваме в България, с тази разлика, че не посещаваме мръсното ни Черноморие и градовете там, просто не сме "морски", не сме и не искаме да сме като повечето екзалтирани поклонници на морето и всичко в него. Сега дойде лятото и всички биещи се в гърдите българи се юрнаха да почиват във Византийска Гърция и да говорят на домакините на гръцки, жалка работа!
7
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 2 години
Завиждам на въображението ти,пиши книга, голям успех ти де дава! Не пропилявай тая гениалност!
6
2
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
От Гърция се връщам. Границата я минах за не повече от 10 минути. Фантазиите другаде.
5
5
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
Ъъъ, баце, ходи карай баничарката там за 2000лв. на месец и не плямпай празни приказки. Ясно ми е, че всичките със заплати до 2000лв. знаете цялата истина. АМа кадърните и добре платените знаем друга истина.
4
6
 
22
 
! Отговори
с пробудено съзнание преди 2 години
Хаха, още има зомбита, които вярват на цялата пропаганда. Вирус има, пуснат от лаборатория, да. Смъртността е много по ниска от официалните статистики. Всичко се прави с цел, фалиране на малкия и средния бизнес, agenda 2030 , контрол пълен, робство пълно. Вариант делта, глупости. Овцете още спят. Време е да се събудите, бавно ви видят на заколение. Не знаете какво има във ваксините, опитни мишки сте, експеримент се провежда с вас и сте толкова слепи и заспали, че грам не го осъзнавате.
3
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те горят с локдауни с маски на открито а си представям какво че се случи когато премахнат мерките. Особено сега когато започна да върлува лесно заразимия Делта всички държави ще пламнат. Болницит ще блокират а народа ще мре като мухи. Дано не съм прав но като гледам как никой не възприема вируса на сериозно натам отиват нещата. Абе с една дума свършека на света е на близо. Природата се бунтува вируси върлуват войни се водят както е описано в Библията за последните дни преди свършека.
2
10
 
29
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
По всички европейски граници се минава без контрол, само гърците правят тестове и проверки по 4ч а имат повече заразени и от нас. Пълен бойкот на гърците ще правя засега, който иска да си измъчва жената и децата 4ч на КПП Кулата. Имаме си и ние море.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като е тръгнало така ще затваряме няма да затваряме една страна не могат да контролират и да решават и те по бетер от нас