Пламен Юруков: Проблем с РСМ не идва от хората, които живеят там

Според него, основата му лежи в Сърбия
2 юли 2021 22:30, Нели Христова
36

След провокацията: "фашистки татари" - как България да вдигне ветото на Република Северна Македония?

"Това е един проблем за нас, който е на повече от 100 години. След Първата световна война тази област е под сръбско влияние. Само след Втората световна война това е 4-то поколение, което израства в подобна среда. Средата е такава, че те всички станаха част от Югославия. След ВСВ до 90-те години имаха по-интересен и комфортен живот. Имаха правото да пътуват по целия свят, докато България си беше задръстена комунистическа държава", заяви политикът Пламен Юруков пред "Денят ON AIR".

Общественикът подчерта, че интересите на Съветския съюз преди и тези на Русия в момента, са именно такива - да имат по-малки партньори, които да контролират по-лесно.

"Основният проблем с РСМ не идва от хората, които живеят там. Идва от тези, които искат да имат влияние. Това са пак нашите съседи и приятели от Сърбия", добави още той.

Юруков коментира и това, че самата азбука на Северна Македония е сърбизирана, тъй като са добавени неестествени знаци на сръбската азбука.

Относно ролята на българската държава и на политическия елит, общественикът каза, че е имало някаква борба до ВСВ, а след нея "гениите, управляващи от БКП, изпълняваха безропотно това, което им наредят от Съветския съюз".

"От 30 години нищо не се прави. Спекулират някакви организации, че са го приели като кауза. България не направи нищо. Тук не говоря само за Северна Македония, но и за Сърбия. Ако искаш хората да те уважават и да бъдат с теб, трябва да показваш какво си постигнал", посочи още Юруков за Bulgaria ON AIR.

Общественикът подчерта, че ние не сме запознали никого с нашето културно-историческо наследство.

"За всички извън България ние сме една незабелязана земя", уточни той и добави, че  никой не е длъжен сам да дойде да се рови в нашата история.

"Темата за езика е по-сложна. Ние в Европа имаме държави и области, които говорят един и същи език със съседни държави. Между отделните провинции на Германия може би разликата в немския е по-голяма отколкото между нашия език и това, което говорят нашите съседи в Северна Македония", обясни общественикът.

По думите му проблемът на Северна Македония е, че там се провежда политика на идентичността, която е свързана с езика и историята.

"Самата политика носи в себе си определени манипулации, които отговарят на конкретните интереси на това, което те правят. Ние не трябва да допуснем подобно нещо да се случи в ЕС и трябва да го разясним на всички наши партньори", категоричен е Юруков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
северомакедонец преди 2 години
Пийте кафе с пк на Казахстан
28
0
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
Според мен начинът ти на мислене е сгрешен - не може да искаш да се наричаш българин, само ако някой ти осигури права, даде ти пари, осигури ти стандарт. Ти човек с дойстойнство ли си или жрица на любовта? Този начин на мислене е първопричината да сме бедни и да имаме корпция, а не следствието. Защото и политиците разсъждават като теб. Защо да бъдем българи и да мислим за българския народ, като може да бъдем "руснаци", "американци", "турци" се продадем на чужди служби срещу пари и власт...
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как някой да иска да бъде наричан Българин докато се изнасят постоянно факти за корупцията у Нас,за престъпленията, убийства,грабежи,имотна мафия,липса на права на малцинствата,жените ,децата,агресията срещу хомосексуални,управление от мафиоти,мутри и криминално проявени,неосъден политик,ниски заплати,пенсии,смъртност.........
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в последните 20 години над 1,5 милиона млади Българи се отказаха от България.Познайте защо.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юруков а у нас има ли манипулация? У нас всичко е наред и затова сега е време да оправим Македония.Това ще е трудно да обясним на ЕС и САЩ.За това ,понеже искаме Македония да е всичко изрядно и нас ни почнаха.Пръво САЩ и сега и ЕС.Защо не обясните как и защо жените почти на всичко само за 6 месеца с 50 % нагоре?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздравления за Пламен Юруков!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам един въпрос - ако населението не мрази България - къде е това население и защо не излиза на протест? Имам и отговор - не очакват подлрепа от българските власти, понеже след Илинденското въстание са оставени да се оправят, в последствие през войните отново са оставени на сръбския терор. Защо не започне България да изнася факти за сръбския терор? Няма проблем да изнесе факти и за гръцкия терор в Егейската част? едно по-смело правителство ни трябва , което да има план.
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що трябва да се смесват фашист/и с фаушист/и,фашист е стара дума означаваща стопанин събиращ сезонната си реколта обикновено зърнена по начин на очукване,а фаушист е нова измислена по време на ВСВ показваща сила по Фау първоначално измислени,изобретени реактивни снаряди,бомби,кат за привърженик/ци,ползващ/и ги за очукване на реколти все сезонно с техен контрол,че заплашващи обикновени стопани натрапващи им се с рекет и несгоди за събрана тяхна реколта,ако не се отчетат,подчинят завинаги на тях.
21
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Това, че в Югославия уж имали по-висок стандарт и можело да ходят на запад, а България била "задръстена" комунистическа държава и това е причина да се откажеш от род и Родина, да продадеш майка си и баща си и да се откажеш от Българщината, това е много непонятна за мен теза. Албания беше най-бедната и затворена комнистическа страна. Албанците в Косово живееха в Югославия през цялото време, но никой не се отказа от своя род и виждате до ден днешен колко големи албански патриоти са.
20
1
 
2
 
! Отговори
До 23 Българин преди 2 години
Ама те и знаме ли имат?!?
19
1
 
3
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Всеки ден трябва да има интервюта и доказателства доказващи нашата теза.Да се наводни информационният поток както го правят макетата.Масова медийна инвазия по проблема..
18
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
точен анализ г-н Юруков,дипломатите ни спят,наведени и загрижени за схемите си...уволнения и съд където е необходимо...отговорност,не им плащаме да ни продават селски тарикати...Вето...децата ни не са татари и фашисти, не са врагове на никого...не плащаме на лъже лобисти,не финансираме институти като тоя в Словения...Вето...Справедлив и Солидарен,Силен ЕС...или Изход!!!
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът идва от НАТО, воден от интересите на САЩ, както всички проблеми по света. Те направиха войната на Балканите през 90-те и настроиха хората един срещу друг, като намериха местни шушумиги, които обясниха колко сме различни. Пример е и смяната на името на Македония с добавката "Северна".
16
2
 
6
 
! Отговори
Маке преди 2 години
Чета на портала 600+ коментара, рев до небесата и всичко това заради младо момче без брада, което снима тикток видео и се прави на интересно. Вие, българите, сте много чувствителни, щом се привържете към тази малка провокация. Същото беше и с горящото знаме, средния пръст и фригидността на русата ви министърка.Скъпи наши братя българи - еми, ако се тресехме толкова, колкото вие, във видеоклиповете на Джамбазки, Ковачев и Каракачанов, къде щяхме да стигнем.
15
0
 
4
 
! Отговори
oz преди 2 години
Македония вече е албанска провинция.............дори да влезнат в ЕС, това няма да ги спаси..............албанците си изиграха най-добре картите, докато българи и сърби се караме!
14
1
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Нямаме обща история, до 1945 година историята е БЪЛГАРСКА. И за втасването съм скептичен - чугуна не втасва.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" ... основата лежи в Сърбия ... ." А пък трамбовката под основата лежи в Русия !
12
3
 
11
 
! Отговори
Да втасват преди 2 години
В С.Македония трябва да втасват. Това може и да отнеме години. Така те самите ще разберат наистина ли искат да влезат в ЕС ? Ще преосмислят и цялата ни обща история до 1918 г. И ще намерим общи точки. Не направят ли всичко това, те не са дорасли за ЕС.
11
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз лично нямам никакви проблеми с македонците, сърбите гърците и турците. явно и те с мен нямат. как на тия тикви като тоя *** все някой друг им е виновен.
10
0
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Югославия бе по-добре при социализма, защото Запада ги имаше като Троянски кон в соцблока.Над 100 милиарда долара са им налели в икономиката. Отделно можеха да пътуват навсякъде.