Заев се обиди от "провокациите" на Слави: Ние сме македонци

Трифонов използва името "северномакедонец" в речта си
13 юли 2021 17:22, Елка Василева
185
Заев се обиди от "провокациите" на Слави: Ние сме македонци
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев направи коментар след речта на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който използва името "северномакедонец". Това се оценява като провокация в югозападната ни съседка.

Още по темата
"Ние сме македонци и всяка друго име обижда. Така е и с нашите братя, които са българи и очаквам да се коригират в такива изявления. Всички сме длъжни да градим приятелство и нашите отношения да са най-добрите", заяви Заев, цитиран от македонското издание "Фокус".

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов използва името "северномакедонец" във вчерашната си реч, с която обяви състава на проектоправителството на политическата сила и приоритетите, по които ще работи то.

"Ще направим всичко възможно мъж и жена да бъдат първите български астронавти в НАСА, като и да изпратим един северномакедонец", каза Трифонов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се получава, като криеш истинската си народност и започнеш да си измисляш нова. Комшиите и те започват да ти дават различни имена! А е толкова просто - българи!
163
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
признахме Република Македония...почтенно...навели се на гърците...РСМ не сме я признавали...демек за нас сте нелегитимни...ти продължавай да лъжеш народа си... до живот да си им началник...ще плюят децата и внуците ти...ще се осъзнаят...аз не съм искал нищо от Македония...помагахме им...почтенно....те обиди...лъжи...манипулации...езика на омразата не е ценност в ЕС...скопяни
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хааа хаааа хаааа.Македонец с Българска история .Тия Ме скъсаха от смях.
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците винаги са наричали македонците, съвремените, "Славомакедонци",което и не е нещо обидно, и това когато са добронамерни, иначе наричат ги скопяни..Сърбите също не препускат с "подигравки по темата"..Ами уви, за македонеца въспитан след 1945г. в сръбската система ключно е какво е мнението на "гнусните татари" нали, ..Иначе и блгарските македонци не харесваме това название, като синоним от инето на държавата, пренесено на етноса..но българите не се признаени че воъбще същтествуват тук.
160
4
 
7
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Българите какви са и откъде са? Без вода от девет кладенеца,моля. Еднозначен отговор. Благодаря предварително!
159
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами вие нали така се разписахте с Гърците, да сте северно македонци... после пак ние виновни. Тоталитаризма и комунизма винаги имат нужда от "враг номер 1", та за Република Северна Македония това е България.А да, и научете тия пусти правила на родния си език бре, в България казваме също севернокорейци и южнокорейци, не сте единствени.
158
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам Северна Маледония да стане област Македония в Република България, с областен административен център Скопие, а т. нар македонци да се наричат българи. Тежко е да признаеш, че националната ти идентичност се крепи на 80г промиване на мозъци от сръПските комунисти.
157
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
защо се сърдиш на слави...аз и семейството ми сме му сърдити...излъга ни...ама нашите все така правят...продават нас...и обслужват вас...е ще ги наместим споко...избори г-жо Манолова...г-н Иванов!!!г-жо Нинова!!!България не е ничия собственост!!!
156
3
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
прочетете Световната История ...моля...нищо не сме ви искали...нямате нищо...обслужващ персонал сърбоманско-югославсо-руски...продавате бъдещето на децата си...само сме ви помагали...всеги може да го провери...отвръщтате ни сомраза и агресия,манипулации,лицемерие,учте децата си да мразят нашите...омразата не е ЕС ценност...или ще има БГ Изход...не ни е страх!!!...успех в плащането на лъже-лобисти...и безплодни.."посещения" в партиини използващи ви предизборно...ама света не е от вчера бре
155
3
 
11
 
! Отговори
до Ечемика преди 2 години
То както е тръгнало тези от ФИРОМ да си приписват утре може и от джунглата в Кале Франция да вземе да кажат че са местни и белите Франсета са им взели езика и държавата. Ере не ме занимавай.
154
4
 
15
 
! Отговори
до Ечемика преди 2 години
Ами Южно Македонците са Гърци както и Македония е име дадено от Гърците преди новата ера. Македонските които са живели там от самото има са Елински( Гръцки племена) тези които от ФИРОМ станаха Северна Македония са ТАРАМБУКИ същите каквито са някъде из Африка. Слабо се интересуваме в България от тези нещастници и колкото се може по малко да се чува за подобни индианци.
153
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би Тодор Живков беше прав. Той поиска да бъде погребан с лицето надолу. На въпрос защо, той отговори. Когато българите видят какви политици ще дойдат след мен, ще искат да ме целунат по дупето. Слави е доказателство, че Живков е бил прав.
152
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учен дола ,каза мъж и жена. Северномакедонец е Заю.Казано е : Волът рие,рие и калта си я хвърля върху гърба. Ех заю заю,къде е космоса,къде е Северна македония.
151
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 157Нема да стане твойта, каква националност имат тези изкуственяци ?! :))) Макетата немат собствена история, самите гърци ги нарекоха ска пани българи, сърбите мълчат, те също са безмълвни :))))
150
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е било и причината Цар Борис да каже само след година през 1943 година в Скопие,че Македония трябва да е самостоятелна държава и че те не заслужават отношението от Българските управници в Скопие.Не обвинявайте Македонците.Вината винаги е била и сега е на нашите политици.Може заядливо да се подигравате с тях,но тяхните предци са страдали най-много включително и от нашите политици,да не говорим за отношението към тях от Гръция,Сърбия и Турция в миналото.
149
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези полети на туристи в космоса за частни лица ще трябва ИТН от партийната каса да си ги плаща. Или пък слави от собствения си джоб. Българският бюджет си има други по-земни цели и не е за спонсориране на туристи, най-малко пък македонски. Болшинството от данъкоплатците няма да са съгласни. Ако искате направете си референдум по въпроса.
148
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Северна Македония която приема това име под натиск няма северно македонци,а Македонци,които не приемат Българската ,Сръбската и Гръцката теория за тяхния произход.Те си имат собствена и независима теория.Аз подкрепям Македонците ,понеже не са случили на братя съседи.Всички искали да бъдат част от държавата им,но не ги приемат такива каквито те искат да бъдат.През втората световна война,те приемат нас за освободители,но само след година искат да се махнат нашите.
147
1
 
10
 
! Отговори
Оня преди 2 години
В пресата в Северна Македония ни пишат ***, тогава братята ни в нашата преса да се пишат северномакедонци, а измисленият език да е северномакедонски
146
3
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ама какво ви става,бе ?!...Как се наричат нашите хора от Северна България?.."Северни българи"?..А тия от южна?.."Южни българи"?..Ината на макетата е пословичен,но ние ТРЯБВА да проявим повече мъдрост в тая смотаняшкя кяшя,в която ни насадиха..
145
1
 
10
 
! Отговори
Трай бе будала преди 2 години
Слави ще ви изстреля я Космоса!