Нови протести в Гърция срещу задължителната ваксинация

Скандираха "Вземете си ваксините и се махайте оттук!"
29 юли 2021 07:43, Александър Попов
54
Нови протести в Гърция срещу задължителната ваксинация
Снимка: БГНЕС

В Гърция се проведоха поредните митинги на противниците на принудителната ваксинация. Недоволни се събраха в Атина, Солун и Патра, като в столицата се събраха на централния площад "Синтагма" срещу парламента.

Протестът там е преминал спокойно и без инциденти. Този път полицейските специални сили се наредиха не близо до самия парламент, а на ръба на площада от страната на метростанцията, така че да не възпрепятства трафика.

Протестиращите бяха около 200 души, далеч по-малко от тези на 24 юли, когато се стигна и до сблъсъци между отделни протестиращи и полицията.

В сряда вечерта в продължение на няколко часа протестиращите, държащи икони, кръстове и гръцки знамена, скандираха и се опитаха да убедят дошлите, че ваксинациите са зло и насилие срещу човека.

„Всичко започна от момента, в който въведоха индивидуални данъчни номера и социалноосигурителни номера, всички вече са с досие“, каза един от протестиращите.

Друг коментира: "На властите не може да се вярва. Те ни смятат за тъпаци и правят каквото си искат с нас."

Трети участник с икона в ръка призова хората да повярва в Исус Христос и тогава ще дойде избавление от пандемията. Протестиращите също скандираха „Вземете си ваксините и се махайте оттук“, „Долу хунтата на Мицотакис“, „Долу хунтата на парламента“.

В северния гръцки град Солун се проведе демонстрация под централния лозунг „Не на задължителната ваксинация срещу COVID-19“ край Бялата кула, туристически символ на града.

Според изменението на законодателството, прието от гръцкия парламент, ваксинацията е задължителна за всички служители на публични и частни структури на социалното осигуряване и здравеопазването, сроковете за получаване на първата им доза ваксина са определени съответно на 16 август и 1 септември . Обявено е, че тези, които не се ваксинират, могат да бъдат отстранени от работа, без да им се плаща за този период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
антипрограмист до 1 преди 2 години
Гледай до Велзевула да не стигнеш, че със тая ваксина при Аристотел няма кой да те пусне !
9
1
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Като гледам каква параноя те тресе най--вероятно ти пишеш изпод дивана . Недей се плаши моя близка беше болна и аз без да се предпазвам защото да се пазя беше късно съм я гледал тя го изкара леко във смисъл без болница иначе имаше всичко на мене един ден ми беше малко кофти и това е .... дано когато пак се срещнем със вируса пак така да е ,въобще не ме интересува имам ли тела или не . Обаче като гледам как искат да наложат насила ваксинацията съм против !
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво на гърците а тука кога ще излязат хората да ги видиме тия от щаба само ни лъжат ужким вирус а ги инжектират с чип им слагат и после ги пускат им ток по чипа на главата и не им вярваме само на слави трифонов им вярваме той ще ни оправи и ще ни даде пари да имаме за ракия и цигари
7
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слаба ракия... 200 антиваксъра.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Със танкове и само-- "Много бързо ,спешно трябва да се наложи гемеочовека ." Ти си ПОСЛЕДНИЯ чист неподправен балкански ***. Крий се под леглото, да оцелееш от апокалипсиса! :))))
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 Другарю, ти кои имена си научил? На Ленин, Берия и Сталин ли?
4
1
 
6
 
! Отговори
ДО 6- програмист преди 2 години
Ти кога спиш бе !
3
2
 
3
 
! Отговори
Със танкове и само-- преди 2 години
--лети + специални части и денонощна пропаганда върви ДОБРОВОЛНАТА ваксинация .Много бързо ,спешно трябва да се наложи гемеочовека .
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно човешките права, извоювани с кръв през вековете, не са гарантирани дори и в по-старите демокрации. Все още трябва да се защитават, дори до кръв, ако е нужно.
1
36
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Протестиращите бяха около 200 души, далеч по-малко от тези на 24 юли" Норамално, останалите са по интензивните ковид отделения, а някои вече са при Демостен, Аристотел и Софокъл.