Ще помагаме на РС Македония за гасене на пожари

Пендаровски: В най-кратки срокове България ще ни изпрати помощ
36
Ще помагаме на РС Македония за гасене на пожари
Снимка: БГНЕС

Президентът на РС Македония Стево Пендаровски е разговарял с българския държавен глава Румен Радев късно снощи. Поводът е бил многобройните пожари в страната и възможността на България да изпрати противопожарни екипи в най-кратък срок.

"Късно вечерта проведох телефонен разговор с президента на България Румен Радев. Договорихме се във възможно най-кратки срокове България да изпрати противопожарни екипи, които да помогнат на нашите при гасенето на пожарите", написа Пендаровски в социалните мрежи.

Вчера от Центъра за управление на кризи на РС Македония съобщиха, че на територията на страната са избухнали няколко пожара, като има изгорели къщи и селскостопански постройки.

Най-сериозно е засегнат град Кочани, където огънят е достигнал до жилищни сгради. Съобщава се за повредени къщи и автомобили, а няколко жители на града са потърсили лекарска помощ заради затруднено дишане. Местното население е включено в локализирането на пожарите, а с цел превенция е изключено електроподаването към западната част на града.

В гасенето на пожарите участва и армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: македонияпожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.