Гърция ще разследва сертификати, издадени в България

Глобата, ако те са фалшиви, е 5000 евро
8 сеп 2021 12:58, Нели Христова
45
Гърция ще разследва сертификати, издадени в България
Снимка: БГНЕС

Гръцката полиция започна мащабно разследване, част от което е случай със сертификати за ваксиниране, издадени от България. Предполага се, че сред тях има фалшиви.

Вчера парламентът в Атина прие промяна в закона, като за издаване на фалшив сертификат глобата е 5 хиляди евро и наказателна отговорност.

От единичен случай с издадени фалшиви сертификати в град Козани разследването на полицията обхвана вече цялата страна. Под съмнение са здравните документи на медицински служители в държавни болници в Солун, Кавала, Санторини, Драма и още няколко области, предаде БНР.

За да останат на работа, част от тях са представили сертификати за ваксиниране от България.

Журналистическо разследване на телевизия „Опен“ съобщава, че някои от разследваните медици са били на работа на датите за поставяне на дозите в България. Други са представили документ за наличие на антитела след преболедуване на коронавируса, без да са излизали в болнични по това време.

В град Тива са издадени отрицателни тестове за коронавирус без лицата да са тествани в лабораторията на болницата. На други места са имунизирани повече хора от наличната за деня ваксина.

Медици признаха пред властите, че им предлагат по 200 евро за издаване на фалшиви лабораторни резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До УМЕНЕдин такъв умен като тебе, дето беше виден антиваксър, го погребахме в събота. Ковид. Бащата на друг виден антиваксър почина вчера. Пак Ковид. А ти си обяснявай колко добре е да го преболедуваш - не при всеки се получава да излезе жив от болницата. Че и кислородът и плазмата не помагат.
27
6
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До УМЕН: Умните и богатите се боцкат за да могат да си харчат парите. Останалите са смели и ще разчитат евентуално при зараза на нашата здравна система. Мерси :)По добре да си пусна тото хахахаха
26
1
 
2
 
! Отговори
do 14 преди 2 години
Не подвеждай хората ей, QR кода е невалиден. Как изобщо си измисли тази историйка :D
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли схема първо в България тръгва. После политиците били такива и онакива. То щото народа друг.... болен все да лъже и да св прави на хитър.
24
3
 
4
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Маляките да правят вярър, те друго последните 30 години не са правели, и на Европа, и на САШ, и на Русия. Тарикати!
23
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблеми, няма проблеми - голям зор е всички да се набоцкаме. По некОлко пъти. Преболедуване - не върши работа. Едно боц - не върши работа. Две боц - и то не върши работа. Хич пък без боц - направо си за затвора... кога ще спре цялата тая лудост?
22
2
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Ами те и цял смят обърнаха резбата и учат децата си момчета да се гримират в час по трудово, за всичко ли трябва да вървим под строй като овцете.
21
1
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Неее, ние вярваме на поредния разбирко в кръчмата на маса, дето може да оправи света, *** на, докарал я само до бакшшиш или в по-добрия случай - работник в цеха
20
21
 
8
 
! Отговори
а преди 2 години
*** ще яде бибека. Евалата на гърците! Ама им бийте и черни печати да не могат да минават границата и да си стоят на село!
19
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз и до ден днешен се изумявам как е възможна подобна наивност от т.нар. ваксъри? Вярвате на свои правителства, което ви лъжат от как сте родени? Или вярвате на Евросъюза, който ни разсипа всички производства и ни направи консуматор? Или вярвате на СЗО? Или на фармацевтичните компании? Не разбрахте ли досега с тези празни глави, че това не са никакви ваксини? Че това е една заблуда, която малко по-малко излиза на светло. Израел е достатъчен пример. То бива наивитет, ама чак пък толкова.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 19 Фани прочети статията и вземи някоя по-нова карта на България, че Тива отдавна не е в нашите граници ;)
17
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък целият свят се ваксинира , само на шепа българи им се привиждат конспирации и опасности. Ей , просто племе!
16
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ще бъде " хитрата сврака с двата крака". Ковида ли ще излъже? Себе си? Проблемът е, че ще почнат да не ни признават сертификатите, издадени в България. Заради мошениците антиваксъри.
15
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като се прави нещо насила те какво мислят че ще се случи, големи умници няма що, сега като започне полицийщината и фашизма, Мицотакис ще завърши кат румънеца един ден, ама дано да е с камъни че по бавно
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все фалшиви сертификати от България, в Гърция няма нали :) Там са със задължителна ваксинация за някои групи, но чужденците идват с фашиви сертификата, нали, хахаха.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При наличието на напредничавата 5g технология, защо трябва да вадим сертификата и на хартия.
12
12
 
22
 
! Отговори
Крал Трол преди 2 години
Не съм антиваксър, но не вярвам и на пробутаните ковид ваксини. Забъркаха ги набързо частните компании само и само да са в играта. В цял свят вече е ясно, че ефекта им е съмнителен, а след години ще видим и страничния. А и колкото повече ги натрапват, толкова повече хора се отказват - нещо като с рекламата на задължителна толерантност и хомолюбие.
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците нямат ли 5G клетки по ГКПП-тата, по-лесно и точно се изчита номерът на сертификата и серийните номерца на всяка доза.
10
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що глоба бе - затвор, нали си има закони, те и Гърците сигурно имат нещо подобно на това - НК чл.308 - Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години. Чл. 312. (1) Лекар, който снабди някого с лъжливо свидетелство за състоянието на здравето му, когато не действува като длъжностно лице, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубава снимка, замазали са номера на сертификата, обаче QR кода е абсолютно четим - 10/BG/66NR964THGLL3V5D#Y. Човекът е боднат с Пфайзер на два пъти.