Над 5 300 здравни работници в Гърция в принудителен отпуск

Причината – отказали да се ваксинират
10 сеп 2021 20:30, Красимир Ангелов
68
Над 5 300 здравни работници в Гърция в принудителен отпуск
Снимка: БГНЕС

Решения за принудителен неплатен отпуск досега са получили 5 305 неваксинирани здравни работници в Гърция, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага.

Лекарите в болниците са 447 от общо 21 000, медицинските сестри са 2 700 от общо 40 000, а от административния персонал – 879 от общо 11 960, каза Гага.

Още по темата
Решенията засягат 5,8% от общия брой служители в системата на здравеопазването, което по думите на зам.-министъра не е много. Министерството е в постоянен контакт с всички болници, за да се решат евентуалните проблеми с недостиг на персонала, съобщава БГНЕС.

От 1 септември в Гърция влезе в сила решение за задължителна ваксинация на здравните работници и за всички служители в държавните и частните болници. Ако някой от тях откаже да се ваксинира, ще бъде принуден да излезе в неплатен отпуск за неопределено време.

Министерството на здравеопазването внесе изменение, което вече е одобрено от парламента, с което се дава възможност на неваксинираните здравни работници да се върнат на работа, ако имат първа доза ваксина, при условие, че ще завършат имунизацията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам и дума на Гага! Да си гледа пеенето!
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работата или живота!