Танкове и самолети по границата между Сърбия и Косово

Ескалира конфликтът между двете държави
26 сеп 2021 12:25, Александър Попов
44
Танкове и самолети по границата между Сърбия и Косово
Снимка: БГНЕС

Сърбия разполага все повече военна техника по границата с Косово, като кадри показват разгръщане на танкове и военни самолети.

Министерството по европейските и външни работи на Република Албания заяви, че е много загрижено от ескалацията на ситуацията в северната част на Република Косово и категорично осъжда вандалските деяния, извършени в събота, когато лица са подпалили автомобилни регистрационни служби в Зубин Поток и са повредили подобен офис в Звечан.

В изявление пред медиите Министерството на външните работи каза, че нищо не оправдава използването на насилие, увреждането на публична собственост и незачитането на закона, съобщава БГНЕС, като цитира "Ора Нюз".

"Албания е особено загрижена за разполагането на сръбски въоръжени сили в близост до границата с Косово и военни самолети, летящи в близост и над въздушното пространство на Косово, които да предизвикват вълнения сред хората и опасения за насилие, и имат за цел дестабилизиране на Косово", се казва още в изявлението.

Още по темата
Кадри, публикувани от "Ора Нюз", показват разполагане на множество превозни средства с натоварени на тях танкове, както и военни самолети, прелитащи над територията на възникналото между двете страни напрежение.

Тирана призова Сърбия да изтегли въоръжените сили, изпратени близо до границата с Косово, и да работи за незабавното деескалиране на ситуацията.

"Като съюзник в НАТО и отговорен член на Организацията на обединените нации, Албания ще направи всичко необходимо, за да подкрепи всички усилия за незабавна деескалация на ситуацията и връщане към диалог", се казва още в изявлението на Министерството на външните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: СърбияАлбаниякосово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
КАЛИН ОРЕЛА преди 2 години
До BatSot456Точно така: КОСОВО Е НЕЗАВИСИМО! Това значи че и КРИМ Е РУСКИ заедно с Донецк и Луганск!Нали така? С референдум Косово стана независим, значи и КРИМ, ДОНЕЦК и луганск са РУСКИ! ДЕМОКРАЦИЯ И САМООПРЕДЕЛЕНИЕ!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично аз не ги разбирам много от тия коментари. Защо да си мразим съседите?
26
6
 
15
 
! Отговори
BatSot456 преди 2 години
Поредното дрънкане на оръжия и показване на мускули.Докъде ще доведе това?Сърбите понесаха страшен удар с за гъбата на Косово(въпреки че сами са си виновни;демографията на Косово.)Косово има силен съюзник в лицето на САЩ.Сърбите само се перчат(не знам Русия ,твърдо ще е с тях ли).Сърбите да приемат реалността,Косово е независимо.
25
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16... Прав е Сърбина ама ти не си чел историята да видиш откъде прадедите ти са се заселили по тези земи. Хан Аспарух когато е забил Конската опашка по тези земи местните Славяни и Траки са ги научили не само да правят ракия и баница ами са давали дъщерите си за жени на хората му за да ги очовечат и да станат хора. Но както изглежда не са успяли. Останали са си та.та.ари.
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас и за тези ли да се притеснявам
23
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите ядоха бахура края на 90 те години, мина едно поколение, време е пак да го цункат нежно, те са си гейобразни принципно, като премиерката им с неизвестен пол и явно лява ориентация
22
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия да върне на Унгария откраднатата 1918 г " Войводина", да върне Зайчар на Румъния- там са само власи кьорав сърбин няма, да върнат на Бг Западните покрайнини и тогава да си искат " косово" или по точно северната му част, защото останалото са само албанци! Много *** и неприятна нация са сърбите, от както го има Дунав мост2 не съм стъпил в тая пропаднала държавица- селяци!
21
10
 
13
 
! Отговори
до номер 14 преди 2 години
До Анонименне си личи... Косово от 22 години не е под сръбски контрол и едва ли някога ще бъде.
20
7
 
24
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Късия диктатор в Кремъл не иска мир на Балканите! Нито пък ционистката клика във Вашингтон. Затова разиграват поредните хибридни схеми! Дуппе да ни е яко! Нищо добро не ни чака тук, на Балкана във времената на разпадащия се Западен Свят. А Ердоган, в това време и той бърка у гачи и го вади, иска Османска Империя 2.0 с него за султан!
19
4
 
4
 
! Отговори
Мефистофел преди 2 години
Индия и Пакистан!!! ***, но и на нас ни изгодно да се ръфат чакалите!
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В складовете на САЩ и Великобритания има стари ракети и муниции. Добре ще е да се използват някъде за умиротворяване. Сърбите купиха военна техника за унищожаване от НАТО.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО ще каже на албанците - бийте се! Нали сте натовци? Ний ще подкрепяме морално.
16
13
 
5
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Ясно,пак ни се отваря пьт кьм Балканите! Отново на аскера ще се наложи да ги ,,умиротворява" тия вечни хайдуци!
15
18
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, не се наядоха с територия сърбетата. То не беше западни покрайнини, то не беше Косово, Босна, Войводина. Няма по-алчни от сърбетата, вечно жадни за чужди територии, нямат надяждане.
14
13
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите са по-голям враг на България от албанците. Сърбите мразят България, а говорил съм и с албанци и всички знаят истината за Македония и са приятели на България. Сърбите винаги ще бъдат врагове на България.
13
4
 
42
 
! Отговори
Боже... преди 2 години
Един сърболяк в Германия на един германски курс ми твърдеше, че баницата била сръбска, ракията била сръбска, че аз каквото ям и пия е сръбско... А аз му викам, че единственото което е сръбско и съм пробвал е *** на щерка му...
12
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По всичко изглежда, че Пирот и Ниш ще се върнат към Румъния!
11
47
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия, за разлика от България, е суверенна държава и може да защити националния си интерес,когато се наложи.
10
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата храбро вървят към предречения край - всички сърби под сянката на една слива. Джабе Вучич нареди да се изкоренят всичките сливи в Сърбия, особено след като се доказа, че сливовата ракия е с български корени и сръбските фашисти декларираха отказ от нея в полза на руската водка. Слива независимо от всичко ще се намери. Остава, обаче един кардинален въпрос: Дли слушащите чалга (сръбски турбофолк) са фашисти! Това е важно от политическа гледна точка.
9
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърболята пак си показват шовинизма. Ей, сърбета. Седнете си на Д... и си трайте, че ще загубите още територии и ще се свиете още. На всички ваши съседи им е писнало от безкрайния ви шовинизъм.