РС Македония била под българско робство в продължение на един век!?

На това мнение е председателят на МАНИ
27 сеп 2021 15:15, Нели Христова
295
РС Македония била под българско робство в продължение на един век!?
Снимка: БГНЕС

РС Македония в продължение на над един век е била под българско робство. Това заяви Люпчо Коцарев, председател на Македонската академия на науките и изкуствата /МАНИ/.

По повод на 30 години от обявяването на независимостта на РСМ и 80 години от македонската антифашистка борба Коцарев заявява, че в продължение на 1000 години македонците са била подчинени на „четирима господари“, но се е съхранили като народност е език.

„В своята история македонският народ е бил основно под властта на четирима господари: над четири и половина века под властта на Византия, близо един век под България, близо един век под Сърбия и пет и половина века под Османската империя. Днес всички тези империи, царства и кралства са се разпаднали и изчезнали, а това, което е останало във времето и пространството са македонското духовно и материално наследство“, заявява председателят на Македонската академия.

Коцарев разкритикува днешните политици, които не се интересуват от националните интереси в перспектива.

„Днешните политици са слуги на моментни политически и геостратегически интереси, а не на държавните интереси, които днес празнуваме заедно“, подчертава той и добавя, че е изпълнен с гордост и увереност, че „македонската държава, идентичност, език, наука и изкуство ще оцелеят по тези земи во веки веков“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** Христова ,вие сте позор за журналистика.Вашата статия е пример или за неграмотност или за поръчкова статия.Вие или не осъзнавате или нарочно създавате негативизми.Статията Ви е абсолютно некоректна.Житирания човек не ползва думата робство,а власт.В Македонския език,думата власт е синоним на управление.Човека е искал да каже,че Македония в последните 30 години,че сами се управляват,а преди това други ги управляват.Което е самата истина.
242
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Македония думата власт е това което за нас е управление.В Македония на власт сега е Заев.Може да го прочетете в тяхните медии.Това не означава ,че те искат да го изкарат Робовладетел. Аз съм убеден,че журналиста написал статията е наясно,но иска да създаде негативизъм.Колкото наближаваме изборите ,толкова повече ще има подобни подвеждащи статии.
241
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господина си казва истината,а днешна Македония е била под власт или управление на изброените държави.В Македония има дума робство.Там думата власт се ползва за управление.Те сега казват че имат Македонска власт,а именно управление.Стига сте лъгали и настройвали негативно хората.Абсолютномподвеждаща статия.Освен това може да се свържете с човека и да го питате лично.Той ако реши може да Ви осъди.Никъде не казва робство.
240
2
 
5
 
! Отговори
Men преди 2 години
Да, защото е исторически факт, че този език и тази азбука са били ползвани от древните Македонци още по времето на първите македонски граждани Адам и ***.
239
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо въобще се занимаваме с тези т.нар. македонци. Да си се чувстват, каквито си искат, нищо не могат да направят на България. По-скоро някои наши нарочени политици използват темата, за да извличат ползи за себе си
238
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен......Ток не казва робство,а власт или управление.Нищо негативно не е казал за България.........Голем сте позитивист, господине, напротив, изказването е езуитски завоалирано, смисълът - същия. Ако го беше казал в прав текст щеше поне да е по-честно.
237
0
 
10
 
! Отговори
Деди преди 2 години
Да благодарим на другаря Коцарев, който в две три изречения разкрива лицемерните лъжи на югомакедонистката комунистическа пропаганда и ни даде поредното доказателство, че твърдата позиция на БГ е напълно правилна.
236
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако журналистче,защо изкривяваш думите на човека.Ток не казва робство,а власт или управление.Нищо негативно не е казал за България. СРАМ сте журналистите за България.
235
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той не казва робство а управление.Журналиста го приема по този начин и го променя.В Македония власт се приема за управление.Медиите у нас от над 20 години и особенно в последните две нарочно изграждат негативна представа за Македония.За 20 години няма нито една положителна новина за Македония.Тази негативна кампания освен за Македония е и за България и тя е над 30 години.За двете държави в нашите медии почти нищо положително.Когато е положително намират начин да го изкарат в обратна посока.
234
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То Българите са били под Българско робство по -дълго,това важи за всички народи когато имало феодално общество,не само Македонците са били под тази форма на управление.Много е важно как се представя една информация.Ако погледнем реално Османците освобождават Българите от робство.Звучи странно но е истина.Османската империя дава частна собственост на Българите за първи път в нашата история.
233
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 2 години
Пра Българите начело с ХАн Ювиги Кубрат заемат големи територии с цел охрана на славянските племена вкл до Северния океан,Италия и Балканите.Създаваните от тях държави са БЕЗ ДАНЪЧНИ.Благодарение на Българската държава се създава единна азбука за повечето славянски племена- кирилицата с охранителна цел .В Днешна МАкедония /България Кутмичевица/са обучени хиляди славяно говорящи свещеници които заменят опасните гръко говорящи десети век..
232
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 2 години
След жестоката черно чумна пандемия по времето на Юстиниан е наредено Балканите ,Централна и Источна Европа да се охраняват от славянските племена.Славяните са били яки земеделци,развъждат домашни животни провеждащи тестове ежеминутно с телата на големи региони.Сегашните държави Русия,Беларусия,Украйна,Молдова,България,МАкедония,Сърбия,Черна гора,Хърватия,Словения,Словакия,Чехия и Полша са населени с потомци на един Велик НАРОД...ПОвече деца са нужни за опазване на Земята ни..
231
1
 
11
 
! Отговори
РС преди 2 години
РС да се чете: "Република Сръбска Македония"
230
0
 
17
 
! Отговори
Талибанска държава преди 2 години
Като му видиш физиономията и става ясно, че не е залягал над историческите книги, а над бутилките... И изреченото е следствие от дългогодишни упоителни дела. Чел историята ама в избите, директно от източника на всемирната истина.
229
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От една страна ме дразнат с глупо стите, но от друга ме кефи, че са запазили западното наречие, защото тука разни петкославейковци и мариндриновци почти са унищожили шопския говор.
228
3
 
33
 
! Отговори
:d.eq ;d.e q;d.e преди 2 години
Всички империи се разпаднали, само Македония останала...
227
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, че само България е успяла да им наложи езика си.
226
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, следващите векове ще са под Еврогейско робство! Като всички нас.
225
1
 
47
 
! Отговори
lele male преди 2 години
По-голяма простотия не бях чел.....
224
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На половина сърбин и потомствен комунист В момента пълна кукувица