Кметът на Куманово: Не може българите да са освободили града

Баба му била свидетел
4 окт 2021 22:37, Нели Христова
43
Кметът на Куманово: Не може българите да са освободили града

Бабата на кмета на Куманово Максим Димитриески, която е на 94 години, е жив свидетел, че българската армия не е освободила града по време на Втората световна война, пише скопското електронно издание „Плюс инфо“, цитирано от Агенция "Фокус".

Докато изброяваше оплакванията си от властта, градоначалникът, който се явява като независим кандидат за втори мандат начело на Куманово, каза, че чашата е прелял въпросът кой е освободил Куманово.

„Не може българите да са освободили Куманово, защото тези паметници около нас всъщност са направени в чест на загиналите от "българския фашистки окупатор". Имам собствени апартаменти и представлявам града си. Не можем да избягаме от етногенезата си. Това е нашата жива история. Баба ми е на 94 години, имаме живи свидетелства в Куманово и трябва да променим позицията си?“ - попита Димитриевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
О да, българите сме големи фашисти. Те Германия първо при нас идват щото. Тия от Македония все едно не осъзнават, че сме били под фашистка окупациь точно толкова колкото те самите. Ако Хитлер бе стъпил първо в Македония и пратил Македонци в България съм сигурен, че резултата щеше да е същият. Капитулацията и запазването на мирното население е най-доброто, което една война може да предложи.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля си, що не дойде някой друг да се бие за мен, ааа сетих се, ми щото нямам нищо което да му дам
33
17
 
3
 
! Отговори
Македонец преди 2 години
Вулгарите отсекогаш беа фашисти и си останаа фашисти... 21 век... вулгари
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът "има собствени апартаменти .... "!
31
1
 
46
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Няма страшно като дойдат шиптарите в Куманово,те ще ви освободят града от промитете ви мозъци.
30
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2021-1945 =86 ...разчиташ на спомените на момиченце което е било между 4 и 8 годишно ... тогава
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба му сигурно и куманите на който е кръстен града помни ...
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабинатати трънкина
27
1
 
36
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Баба ти е изпушила като тебе кмете. Ние сме виновни че винаги продаваме ръка на макетата. Баба ти не помни какво е закусвала тая сутрин
26
2
 
20
 
! Отговори
една леля на стринка преди 2 години
деменцията не прощава
25
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската армия(1944-1945) се би с нацистите и заедно с руската освободи цяла Югославия(вкл. Македония), Унгария и стигна чак до Виена, където нацистите капитулираха. Дадохме хиляди жертви в тези битки. Да не се забравя.
24
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 94 г. ако помни как се казва и как се използва тоалетната пак е добре. Познавам един алкохолик, който се кълне, че е наследник на някакъв фараон, който е погребан около Созопол и там имало подводен храм, в който се намирал портал към друго измерение. Та да си македонец вече не е някаква държава, националност... Това е ДИАГНОЗА!
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не променяйте, дръжте си позицията.Принципнк,симпатизирам на държави-бебета ала Македония, Украйна. Толкова много се борят за ифентичност, от позицията на нефелна възраст, затова и врещят малко повече. Бебе, което се опитва само да върви и бута количката.И изобщо не ми дреме тия какво и защо мислят. Вятър да ги духне, парчетата ще са за албанци, българи, даже гърци, ми всеки ще врещи и там трябват" полютици," разиграващи някаква горда карта. То истерии, то писъци.
22
9
 
30
 
! Отговори
Ем преди 2 години
До АнонименНикой в България НЕ иска да руши руски паметници. Признателни сме за освободителната война, особено на редица бележити генерали. Проблемът е в СЪВЕТСКИЯ паметник. Прочети малко история и се научи да пишеш грамотно. Особено на кирилица, която ползват и в Русия.
21
2
 
28
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
На 94 години ??!! И знае ли как се казва или пак трябва да й подсказват?!
20
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северомакедонците ние ги създадохме. Ние ги направихме през 1945 година. Но загубихме всякакво влияние в Югославия. Югославия стана прозападна държава и Запада откъсна новосъздадената Република Македония от България. Сърбите водеха антибългарска политика в Югославия. Северомакедонците са еничари.
19
1
 
21
 
! Отговори
ДО Сата Нато преди 2 години
Или ти лъжеш или македонската Баба . Тя е на 94 години а Балканската Война е 1912 .Ако може да смяташ - бабата е родена 1927 .
18
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освободили сме Албания от Турско робство. И те не си спомнят като северомакедонците. Те също не помнят, не празнуват и не почитат своя освободител - България.
17
3
 
21
 
! Отговори
Еби Мама преди 2 години
Тия само наследниците на Енвер Ходжа и Пандели Майко ке ги опраат и ке ги вкарат у правия път !
16
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освобождаваме ги от сърбите през 1941 година, освобождаваме ги от германците 1944 година. От германския фашистки окупатор и от сръбският шовинистки окупатор. Колко пъти да ги освобождаваме? Трябва да ни почитат като троен освободител, паметници да ни вдигнат - както сме вдигнали паметник на Цар Освободител.....Колко пъти да ги освобождаваме? През 1991 година признахме независимостта им от Югославия и Сърбия. Създадохме ги като отделна република в Югославия от Сърбия, заедно със Сталин и Тито.