Собственикът на "Беса транс": Случилото се е тест от Аллах

При катастрофата на 23 ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени
Обновена: 29 ное 2021 06:49 | 28 ное 2021 16:17, Нели Христова
58
Собственикът на "Беса транс": Случилото се е тест от Аллах
Снимка: БГНЕС

"Аллах да вкара починалите в рая!", написа собственикът на туристическата компания "Беса транс" Беким Хаджиу, чийто автобус катастрофира на АМ "Струма".

Самият той е бил част от една от туристическите групи, заминали за Истанбул. По времепо време на фаталния инцидент общо 4 автобуса на "Беса транс" са се връщали от Истанбул.

"Аллах да изпрати в рая загиналите. По-скорошно оздравяване на ранените. Тези думи изричам със съжаление и наранено сърце. Те бяха част от нашето семейство, защото винаги, когато сме пътували, считахме пътниците за част от нашето семейство. Четири дни бяхме заедно в Истанбул и тогава разбрах, че повечето от тях и преди са пътували с нас на екскурзии с автобуси", пише Хаджиу, цитиран от БНТ.

И определя случилото се като тест от Аллах.

"Тези изпитания са за Аллах и вярвам, че са приети от всеки вярващ. Волята му не може да се промени нито за миг и ние искаме Аллах да не ни подлага на изпитания", добявя собственикът на "Беса Транс".

При катастрофата на 23 ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени.

Преди няколко дни министерството на транспорта отне лиценза на компанията поради груби нарушения в работата ѝ.

Вчера двама от оцелелите при инцидента на автомагистрала "Струма" бяха изписани и с медицински транспорт на Република Северна Македония отпътуваха към родината си. В началото на следващата седмица, след оценка на медицинското състояние на болните, предстои тяхното поетапно изписване, съобщиха по-рано от "Пирогов".

Пациентите са в стабилно и добро общо състояние. В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има четирима болни, които са прекарали нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата. В Клиниката по неврохирургия е настанен един пациент със счупване на два гръбначни прешлена, чиято операция бе по-рано тази седмица. Хирургичната интервенция на гръбнака е успешна и възстановителният процес е без усложнения. Същият пациент претърпя и успешна операция на подбедрицата в Клиниката по ортопедия и травматология още в деня на хоспитализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари