Джамбазки: РСМ е добре дошла в ЕС, когато спре кражбата на българска история

Северна Македония да изпълни базови критерии за запазване на човешките права
4 дек 2021 19:28, Анисия Иванова
66
Джамбазки: РСМ е добре дошла в ЕС, когато спре кражбата на българска история
Снимка: ВМРО

Когато бъде прекратена злоупотребата и кражбата с българска история, Република Северна Македония е добре дошла да започне преговори за членство в Европейския съюз.

Това заяви българският представител в Европейския парламент и член на Партията на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки по време на четвъртата конференция „Западни Балкани“. Събитието се организира от фондацията за европейска реформа New Direction, вицепрезидент на която е Джамбазки. Съорганизатори са полският "Варшавски институт" и унгарският "Институт за външни работи и търговия".

"Северна Македония трябва да изпълни най-малко базовите критерии, които самият Европейски съюз залага за запазване на човешките права в държавата. Трябва да бъдат гарантирани правата и интересите на тези македонски граждани, които имат българско самосъзнание", категоричен бе евродепутатът от ВМРО, цитиран от пресцентъра на партията.

По думите му не са верни твърденията, че българската позиция за Западните Балкани е неясна и не е добре очертана. "Позицията на България по отношение разширяването на Европейския съюз е била и ще остане следната – разширяване на Европейския съюз чрез Западните Балкани трябва да има и всяка една от държавите е добре дошла", каза Джамбазки.

Той подчерта, че въпросът със Сърбия и Северна Македония е различен.

"И в двете държави има дълбоко влияние, което в никакъв случай не е приятелско към Европейския съюз. В никакъв случай не е насочено към това да се изгражда доверие, сътрудничество и приятелство. Напротив – и в двете държави има много яростна, видима и очертана антибългарска линия на поведение. Тя не е от вчера, а от много отдавна, но този път е съчетана и с антиевропейска риторика, насочена срещу идеята на Европейския съюз. Всички тези пропаганди идват от един Евразийски център и са написани под индиго. Дори чрез фабрики за фалшиви новини в социалните мрежи", допълни българският представител в ЕП.

Той обърна внимание и на факта, че на Западните Балкани има интерес и влияние не само от Европейския съюз.

"Има влияния, които далеч не могат да бъдат наречени приятелски. Като Китай, например, която агресивно налага своята политика и икономика през много интересно обвързана система от кредити, политическо влияние, обещания и строежи. Това в крайна сметка превръща държавите, които се поддадат на подобно изкушение, в много сериозен вечен длъжник и заложник на политическите интереси на Китайската народна република. Осезаемо е влиянието на Руската федерация, особено през Сърбия. Все по-засилващо е влиянието и на Турция, която разглежда мюсюлманското население на Балканите като част от турското културно-историческо и икономическо наследство", каза Ангел Джамбазки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
9
 
! Отговори
Брутално, но истина преди 2 години
РСМ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ С КРАЖБАТА НА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ ... И ГРЪЦКА ... И АЛБАНСКА ... И СРЪБСКА ... защото тя самостоятелна история НЯМА . През цялото си съществуване е била васал или на гърците или на българите или на сърбите ... Няколкото македонски "царе" са били управници единствено с позволението на гръцки, български или сръбските владетели..... ИСТОРИЯТА НА МАКЕДОНИЯ Е ВАСАЛНА ИСТОРИЯ НА ЕТНОСА ЖИВЕЕЩ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ... Неприятно за макетата НО ФАКТ .
23
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е нормално това което прави БГ и ЕС с Македония или по-скоро хората там.Кой е този Джамбаски да се изказва.Както и кои са тези историци,които ще налагат мнение на който и да е.Ако искат ще бъдат и извънземни,това е тяхно демократично право.Същото важи и за възприемането на историята.Ако те приемат ппределени хора за Македонци те за тях са Македонци.За нас са Българи.Какво значение има.Само пигмеии от преди христа може да засягат подобни теми.Позор за Европа сме
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото е необходимо някой да се възприема по начина ,който иска Джамбаски и да признава това което той иска.Тези хора в Македония са над 18 години и тяхно правоме да се определят и да приемат истината като си искат.Същото важи и за хората тук в България.Акомискат да приемат тезата на Джамбаски ,ако не искат да не я приемат.Аз ако бях на Македонците,нямаше да искам да влизам в ЕС при такива унизителни отнощения от България и Гърция.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че са български комунити е истина. И какво? Истината за историята на Македония е една. Тя е била населена с БЪЛГАРИ. А това, че сегашното население не иска да го признае си е негова работа. Да признае миналото на тези деми. Да си изпълнят отговорностите , които поеха като подписаха Договора от Преспа през 2019та година. Аре у лево че ми писнаха македонски лъжци и измамници. Българките са комунисти са мачкали и бъгарския народ.
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А,българските историци кога ще спрат да лъжат?Македонизма е наложен от Коминтерна ,Тито и Сталин?Да така е ,но не казват в началото на 30те години кой в Коминтерна пробутва идеята за македонизма!Това са българските комунисти ,които забележете са 20% от ръководните органи на Коминтерна .Има документи за нихилизма на бг комунисти ,но нашите историци мълчат за тях!
19
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фамилията му подсказва че е мошеник, крадец щото Джамбаз означа човек който се занимава с далавери,
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонски археолози откриха шлема на Александър Македонски. Два метра по-надолу, изровиха и лаптопа му.
17
8
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Извинете , кой беше тоя ?
16
6
 
15
 
! Отговори
Част от шайката преди 2 години
Стига с тая реклама на псевдопатриотите т.н. ВМРО! Между другото тоя престъпник на снимката защо не е в затвора за шофиране кьор-кютюк пиян? Тия бандити от ВМРО кога ще отидат по 20-30 години в затвора за продажби на български паспорти в С. Македония?
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата между македонец и бесарабски българин е тази, че единия на чист руски ти обяснява, че е истински българин, а другия на чист български, че не е...
14
2
 
2
 
! Отговори
е преди 2 години
са точно пьк напук нема да стане така както ти се иска на тебе
13
4
 
5
 
! Отговори
п=едала преди 2 години
е собственик едноличен на повечето предприятия на териториятя на страната и на мврвклучително
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луна Йорданова би и тоя и Златката Сидерова като шкембе у дувар!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е достатъчно да спре. Трябва всички лъжи и фалшивикации от учебниците им да се премахнат. Да бъде написана ИСТИНСКАТА история на този народ. А днес да се наричат както си искат. Не може историята на един народ да се основава на лъжи.
10
5
 
2
 
! Отговори
като преди 2 години
я открадне е фал6ификация с какво 6е я подплатиизобщо полицията може да не се занимава с бртвежите на пияницата и кланящия се на сатаната няма кои да му обьрне внимание досадници
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колажчето е хубу . Български ,,патриот,, с турско име застанал на *** на руския цар говори колко е хубу България да е под брюкселско робство :))))))) Смеххх
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E те ако спрат да крадат ще останат само с гръцкия педдал Сашко Македонски.
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРСКИ ИСТОРИЦИ:БЪЛГАРИЯ Е ОКУПАТОР В ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ(ПЛОВДИВ И БУРГАС)!
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези македонци що толкова напират за тоя ЕС след 15г и те ще говорят друго като почне Брюксел да ги командва после ще почнат да искат да напускат ЕС!
5
5
 
4
 
! Отговори
нито преди 2 години
знам кои е дйамбаски нито ме интересува знам че на бусманци има емигрантскиобщейития сварталища на какви ли не и на гара искьр и хората пропищяха от тях вечеда си ходят там откадето са до6ли