РС Македония била изпълнила всичко, сега бил ред на ЕС

Ковачевски убеден, че скоро РСМ и Албания ще започнат преговори
12 яну 2022 16:23, Елка Василева
79
РС Македония била изпълнила всичко, сега бил ред на ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Република Северна Македония и Република Албания като съседни и приятелски страни споделят едни и същи ценности и имат общо бъдеще. Това общо бъдеще е в ЕС и съм убеден, че скоро и двете страни ще започнат преговори за членство в ЕС, защото и Северна Македония, и Албания изпълниха всичко, което бе поискано от тях. Сега е ред на ЕС, заяви Димитър Ковачевски, лидер на СДСМ и мандатоносител за съставяне на ново правителство на днешната среща с президента на Албания Илир Мета, съобщи МИА.

Още по темата

На срещата, както съобщи СДСМ, двамата разговаряха по редица актуални теми, но във фокуса беше взаимното сътрудничество, инициативата Отворени Балкани и процесът на евроинтеграция.

Албанският президент изтъкна, че е очевиден напредъкът, който Северна Македония е постигнала през изминалите няколко години. Той приветства концепцията "Едно общество за всички", квалифицирайки я като уникален пример в региона, и изтъкна, че започването на преговори на Албания и Северна Македония не само е важно за двете страни, но е в интерес на целия регион на Западните Балкани.

Ковачевски изрази увереност, че сътрудничеството между двете страни допълнително ще се интензифицира чрез Отворени Балкани. Той смята, че това не е алтернатива на членството в ЕС, но може да бъде от сериозна помощ при присъединяването към Съюза.

Ковачевски обяви и интензифициране на инфраструктурните проекти от Коридор 8, което ще осигури по-добро свързване на Северна Македония и Албания.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е пак апелират ЕС , Пендаровски приема Омовците подгряват за визитата на Кирчо , до 18 какви още не спекулацци и шмекерии ще направят . Кирчо по добре да не говори , да му пришият някои съветник от президенството
60
3
 
7
 
! Отговори
115 преди 2 години
Всяка една страна член на ЕС губи своят суверенитет, съвременното робство, политиците стават милиардери, а хората са като църковни мишки.
59
0
 
9
 
! Отговори
115 преди 2 години
Република Северен Неизвестан Албан, са неосъзнати Българи, Албанци, и Сърби, тоест Северен Собранистан!
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ЕС ги приеме , въпреки нашето несагласие. България трябва да започне незабавна процедура за излизане от ЕС и НАТО.
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо забравиха , че Бългория не е решила.дали ще ги пусне.
56
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 2 години
То и ние изпълнихме всичко за влизане в Шенген ама.... още си стоим с КПП-тата
55
0
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
При тия всички изпълнения май ще гледате ЕС през крив макарон!Македонска , т.е. българска ви работа!
54
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гaньовец е цензурирано хахахаха вие Днеса ме убихте хахахаха!
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами че те тия са по-големи *** и от нас бря! После не били българи хахахаха!
52
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диви и прости псевдо македонци, не ви ли е срам от всекидневните си лъжи, нахалство и проста щина? Ами като ние сме татари и се чудите как да ни удавите в капка вода още много дълго ще си стоите в олюпения смачкан титовистки резерват, където най-голямото ви постижение ще е да се сърбеете. След като считате, че всичко сте изпълнили, нека погледнем точка по точка споразумението. За всяка неизпълнена точка - лъжа, че е изпълнена ви чака шут в ***. Ние искаме резултати, а не приказки.
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да има какво да хапвате работете, това не зависи от някаква си грозна мадлин олбрайт.Защо й вярвате, тя е изпратена да ви излъже и да ви накара да й се подчинявате, за да може да ви свали още една кожа от гърба.
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо идват голяма група българи от РСМ при нашия президент и заявяват, че са дискриминирани и подложени на репресии? Това ли ви е подготовката за влизане в ес?Много през просото я карат вашите политици.
49
0
 
17
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До Makedon-Е ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ЩЕ ВИДИТЕ ЕС ПРЕЗ КРИВ МАКАР0Н-ЗАЩ0 ПРЕТЕНДИРАТЕ ЗА НАЩА ИСТРИЯ ??????
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вярно е че ще имат общо бъдеще
47
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро България сама ще иска Македония да влезне в ЕС.Следват много тежки дни за България.Както виждате няма помощимот Европейския сюзи скоро всички постъпления ще бъдат спряни.Ще кажат,че не изпълняваме критериите.Мадлин Олбрайт беше казала,като искате да се изпълняват критетии и Вие ше трябва да изпълнявате и няма да има дарения от ЕС и САЩ към България.Спорете за история е е проблем,но нашите деца няма да имат каквоюда хапват,не на богатите.
46
0
 
29
 
! Отговори
Ама преди 2 години
Те са изпълнили условията,още преди да бъде създаден ЕС!Някъде,преди да открият Америка!
45
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са много, ама много зле. А ако Петков ги пусне в ЕС отивам да протестирам, аз който никога не съм бил на протести в живота си.
44
2
 
21
 
! Отговори
Bogito преди 2 години
Един много умен човек каза на скоро, че първо Сърбия ще влезе, после македония. Така, че тия да не се пъчат много. Ще ги разделим от Албания и първо Албания ще влезе. Македонците, типично по български, ще бъдат прецакани.
43
2
 
26
 
! Отговори
Професор Пръц преди 2 години
Глyпаците мислят,че като са изпълнили нещо си,е станала голямата работа....то и ние изпълнихме изискванията за Шенген,ама има да чакаме явно доста годинки???Мъкедонците ще разберат,че с търпение всичко се постига,търпение поне още 30 години....
42
2
 
25
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Христо Христов - точно по този въпрос няма да послуша началниците. Онзи български политик който отстъпи пред РСМ няма да преживее действията си и с ден. Ще бъде овалян в катран и перушина веднага. Българина няма да понесе четвърта национална катастрофа заради тези сърбомански ментета. Без да коментираме, че първите две дължим на "Македонския идеал". Кръвта и костите на над 200 хиляди български войници тежат много, дори и за услужливата съвест на българските политици.