И населението в Хърватия се топи

За 10 години е намаляло с 396 360 души
15 яну 2022 09:05, Петя Славова
41
И населението в Хърватия се топи
Снимка: БГНЕС

Държавният статистически институт на Хърватия оповести първите данни от преброяването на населението в страната, предава БГНЕС.

Само за последните 10 години броят на жителите на Хърватия е намалял с 396 360 души. През 2011 година в Хърватия е имало 4 284 889 души, а днес те са 3 888 529, сочат данните на Държавния статистически институт. В Хърватия никога не е имало толкова малко хора след 1948 година.

От 1991 година до днес населението на Хърватия е намаляло с 895 736. От данните става ясно, че в нито една област няма увеличение на населението през последните десет години.


41
Още по темата: населениеХърватия
Още от Коронавирус
Омикрон пълни болниците на Балканите на местата с ниско ниво на ваксинация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
0
 
! Отговори
Любен. Пандев преди 1 седмица
5. Да се въведе повсеместна демографска цензура. От инф пространство да изчезнат яловите леки жени и подигравките към семействата с деца.След първите две точки ще сме на нулев ръст, а с останалите, след 2-3 години ще сме на ръст!Това трябва да е ежедневна задача на всички от президента до последния чиновник и ръководител.Медийната среда да стане позитивна и безпощадно критична към тези които не изпълняват демографския си дълг пред Отечеството.
38
2
 
0
 
! Отговори
Любен. Пандев преди 1 седмица
3. Без колебание и скруполи да се отменят всички досегашни форми на стимулиране на раждаемостта и се премине към такова на принципа "според образованието ", като родителите с висше образование получават най-високи надбавки до завършване на висше от децата им. И така надолу по скалата на образованието на родителите.4. Да се въведе "демографски борд" за период до положителен ръст на насвлението. Всяко решение и разход на държавата, общините и юридическите лица да бъде подлагано на демографска оценка.5. Да се въведе повсеместна демографска цензура. От инф пространство да изчезнат яловите леки
37
1
 
0
 
! Отговори
Любен. Пандев преди 1 седмица
Ето какво трябва да се направи веднага:1. Да се приеме Закон за бг гражданството с който всички външни българи, в т.ч. македонците, да получават гражданство и лични карти по реда за вътрешните, но безплатно и само срешу валиден документ за самоличност от страната в която живее и декларация за бг произход.. Никаква корупция! Никакви други органи, комисии и бюрокрации.2. Да се приеме 5 годишен план за стимулиране на инвитро процедурите, като на болниците държавата плаща на живородено дете. България може да стане световен център за инвитро операции. Да се поведе пропагандна война на абортит
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще каже човек, че когато бедни страни влязат в безвизов съюз с богати страни хората имат тенденция да се местят от бедните местности, към богатите.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много голяма работа така ли се окуражавате то ако гледаме и Дания ,Норвегия е с същото население но погледнете тях и поглвднете нас стига сте зяпали на одтаналите паници
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Христо Христов Когато не знаеш какво да пишеш, започваш да пишеш по теми нямащи нищо общо с коментара, който адресираш.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С В БГ СЕ СТОПИ
32
1
 
3
 
! Отговори
ЕС преди 1 седмица
Затова ние в Брюксел се грижим за вас ище внесем двойно повече от Африка. Атлантиците като Плевнелиев ни помагат да изпълним програма Европа 2030 за внос на 100 милиона имигранта!
31
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 27А как е в северна Европа, как е? ПП. Факт е, че ГДР имаше повече раждания от ФРГ даже няколко години след обединението.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Четвъртият райх събира младите хора от Източнат Европа на Запад, най-често в Германия...
29
3
 
11
 
! Отговори
Рошав учен преди 1 седмица
България не е само в демографска криза, тя е във всички възможни кризи + криза на идентичността, което вече е страшен проблем.Рестарт на държавата България, неучастие във военни и политически съюзи.Само като независима нацията ни може да се спаси и да не изчезне.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И там е имал Иван Костов Перишич ,които да е унищожил 330 работещи предприятия на печалба и да раздели парите
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия, които реват за соца, сега какво ще говорят? Оказва се, че цяла Южна Европа е с намаляващо население, не само България.
26
10
 
4
 
! Отговори
Бежанците преди 1 седмица
Които ни идват все млади активни бойни мъже могат да опаткат българките правят го без да питат жените искат или не. Така ще забременят масово много българки и при това пари напълно безплатно и без разните скъпи инвитро процедури за импотентни двойке дето държавата пилее само пари - бежанците ще ги опаткат всички заедно и по отделно.
25
5
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 1 седмица
Просто доста хора отидоха да работят в големите икономики . Ама сега процеса е наобратно .
24
6
 
4
 
! Отговори
Чики Рики преди 1 седмица
Ние също ще се оправим когато хората без образование и без работа ТОГАВА СЕ ЗАДЕЙСТВАТ животинските инстинкти за безразборен масов секс както е във факултето и в Африка най-мизерните държави необразовани и безработни се плодят най-много. Бежаците тоест бежанците и те могат да си извадят патките и да помагат.
23
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При тях процентно е 1/5 , при нас 1/3. Хърватите ще се оправят, ние не.
22
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Просто белия човек си свърши работата и осъзна, че няма нужда повече да идва тук. Затова и постепенно спира да се размножава. Черните и останалите са по - назад в развитието си и ще карат по инерция още известно време. След това постепенно и те ще спрат. И така човешкият вид ще изчезне, не от катаклизъм или болест. Просто ще спре да идва тук. И това е чудесно.
21
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 20 Само че ние започнахме да се топим точно в периода, когато бяхме съветски сателит. Лавинообразно започна да се размножава само ромското население, докарано в България по бай-Тошово време.
20
2
 
42
 
! Отговори
Вайт пауър преди 1 седмица
Кажете направо, че навсякъде бялото население се топи. Увеличават се само амуджите и блекитата.