Ячев: Посещението на Петков в Скопие е безпредметно и без резултат

Тежките противоречия между двете страни остават
18 яну 2022 22:37, Петя Славова
81

Българският премиер Кирил Петков осъществи първото си официално посещение в Скопие. Двамата с премиера на РСМ Ковачевски са постигнали и конкретни договорки: България ще нарича съседката си с по-краткото име Северна Македония, а до два месеца двете страни ще бъдат свързани по въздух чрез линията София - Скопие.

"Абсолютно безпредметно беше посещението в Северна Македония и без никакъв резултат. Новият премиер просто е искал да направи първата си международна визита в знакова съседна държава. Тежките противоречия, които съществуват в преговорите между двете държави, остават настрани. Това са проблемите с езика, историята, езикът на омразата. Голямата новина за откриването евентуално на нова самолетна линия не е новина. Всички помним, че 2007 такава въздушна линия имаше", коментира лидерът на "Силна България" Борис Ячев в "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че не би нарекъл реформата в съдебната система реформа, а борба между няколко страни - изпълнителната власт, съдебната власт, от трета страна - МВР и интересът на българското общество.

"И четирите страни в тази битка са губещи. МВР и прокуратурата, защото взаимното саботиране на съвместната работа, води до ниска разкриваемост. Дори главният прокурор в момента е в една кръгова отбрана. Печеливш е, може би, само криминалният контингент, който в момента от това взаимно вторачване и тази борба между тези три институции, никой не го закача", заяви Ячев пред Bulgaria ON AIR.

Според него, когато говорим за съдебната реформа, говорим за "нероден Петко", защото ние нямаме някаква правна рамка или законодателна инициатива, която да се коментира.

"По отношение на закриването на специализираните съдилища и прокуратура, има едно законодателно предложение, което обаче не дава отговор на въпроса какво ще стане с тези дела, които в момента са на някакви инстанции. Какво ще се случи с тези прокурори и съдии? Бърза се, защото не се знае какъв ще бъде политическият живот на тази коалиция", подчерта Ячев.

Той поясни, че е абсурдно да бъде извадена Дирекция "Конфликт на интереси" от КПКОНПИ, защото в 99% от случаите, когато става дума за корупция на високите етажи на властта, винаги в основата е конфликтът на интереси. Лидерът на "Силна България" обърна внимание, че трябва внимателно да се следи кой ще оглави Комисията.

"Подадената оставка от Сотир Цацаров е достойна постъпка. Аз бих го поздравил за това нещо. Вижда се, че е много трудно да се работи с изпълнителната власт, която решително не желае не само да работи с този състав на Комисията, но и не желае да оцени това, което Комисията е постигнала", смята Ячев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
14
 
18
 
! Отговори
,, преди 2 години
Цъфнали, вързали тоя в Македония тръгнал!!!! Ама нали са обещавали това и онова преди да дойдат на власт! Пък у нас по 12 хиляди случая.... Стой си в България и оправяй кризата сме шник, знаеш ли каква самолетна линия ще ти дам!!!! И прати две три легла насам да ни лекуват, нали в легла ги бройш!!!! Да та....
38
12
 
19
 
! Отговори
18.01 преди 2 години
Когато в Една Коалиция единият е ПРЕДАТЕЛ и останалите ГО СЛЕДВАТ то ЦЯЛАТА Коалиция е ПРЕДАТЕЛСКА!?!?!? БацеНиноваИваноофСлавиКарайдиеф..КИРЧУРАДЕФ!!!Това са ГЛАВИТЕ на ПРЕДАТЕЛСТВОТО!!!
37
3
 
19
 
! Отговори
77 преди 2 години
До Анонимен Няма никаква логока в самолетна линия София-Скопие. Явяване преди полет-1,5ч., полет-1ч., излизане-0,5ч.-общо 4ч. плюс риска, че ще има закъснение поради лошо време или повреден самолет. Като запалиш колата след по малко от 4 ч. си в Скопие, цената също е несъвопоставима освен , ако яко не се дотира самолетната линия. Ясно е че транспортният министър няма понятие от авиация, ни има цял ресорен заместник министър, който поне трябва да е виждал самолет и летище.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37 Глупа ти е само твоята глупи глава. Византия измества тема Македония със столица Адрианополо. Това е днешен турски Едирне или Одрин. А сметни къде е Солун и днешна македония а къде е Едирне далече на 400 км на изток.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са казали Г ъ З път да види и то със самолет , някой тюлен умря в Антракдида зареди глобалното затопляне
34
4
 
11
 
! Отговори
Новия ръководител на преди 2 години
И аз като Бизнесмен бих се оградил със секретарки млади пичета червен килим , кока и черен хайвер а там някъде да го дуат бедните. На избори ще им обещаем нещо колкото ..
33
9
 
25
 
! Отговори
Додо преди 2 години
За съжаление, г-не, това посещение беше много по-зле от безпредметно и има ужасен за България и Българите от двете страни на Осогово резултат. Кирчо Ментето се оср.а и омаза жестоко! За първи път български премиер използва конотацията двата народа, освен това най-демонстративния му отказ да се постави цветя и да се поклони на гроба на Гоце Делчев наля още вода в мелницата на югославския македонизъм.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резултатът е, че яйцеклетката на Лена вече не е същата ...Да очакваме нова къща в БарЦелона ...
31
5
 
14
 
! Отговори
Who Cares преди 2 години
Резултат има, но (както се очкаваше) отрицателен за България!
30
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувах за Петков. Ама като го гледам май незнае въобще от къде да подхване нещата. Прецака целия български народ с Ковид глупостите си. Но ако клекне за Северна Македония ,ще подпали цялата българска държава. А като го гледам май натам е тръгнал. Може да съм гласувал за него, но ще съм пръв на улицата да го свалим от власт ако ни излъже.
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде още един разбирач да ни ориентира, защото ние не може да се ориентираме кое какво е . Дали пък не живее в отделно друго време Ячев?(Социализма)
28
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да заключат тлъстия крадец от село Банкя за вечни времена!
27
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дотук не са свършили работа за една стотинка,само непотвърдени обвинения,смяна на хора ,нашите за вашите ,цирк и сеир,но нищо , продължаваме подмяната ,да живеят Венецуелските машини!!!
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Xora ,Kiro I bashta my sa izmanitsi na BG,shte ni sasipe tozi ysmixnat diavol ,OSTAVKA
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А то какви са резултатите от тези преговори?
24
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички хора, които искат да съботират преговорите с РСМ днес изскочиха като от филм на ужасите. От луди националисти до завистливи герберисти, всеки имаше своя момент.
23
8
 
20
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
От цялата цинцифуционна совалка на наш Киро ще произлязат само злини за България. Толкова за днес.
22
3
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 27 Macedonia се пише, произнася се МаСедониа. В английския има определени фонетични нюанси, липсващи в българската фонетика, но няма "Ц". Впрочем, както и да я назовете, НЯМА такава държава. Скоро и Киро ще го научи, защото заглавието на статията е ВЯРНО с оригинала.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Македония при древна Гърция е била в Солун и само част от скопска днешна македония. При Рим Солун е граничен град и и стига чак до Атина. При Византия Македония е далече на изток около Цариград. В османска Турция е само част от днешна държава Северна Македония. около едва 30 %. Пита се кое точно е географска област Северна Македония????
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майна Македония се произнася на английски Мацедоня. Ако се напише с к означава на английски правя секс с испанка от мейк доня/