Трябва ли да поставим ултиматум на Северна Македония?

Повече от половината участвали в анкета смятат, че е необходимо
22 яну 2022 11:41, Петя Славова
125
Трябва ли да поставим ултиматум на Северна Македония?
Снимка: БГНЕС

България трябва да постави ултиматум на Северна Македония по всички спорни точки – без подкрепа за ЕС, ако не се съгласят с исканията ни. Това трябва да е подходът спрямо РСМ, смятат 52% от гласувалите в анкета на Bulgaria ON AIR.

Още по темата


31% пък искат България да запази досегашната си дипломатична политика, "без да предприемаме резки ходове".

На обратното мнение са 8% от гласувалите, които искат България да окаже максимална подкрепа и "по никакъв начин да не стопираме влизането на РСМ в ЕС". 8% пък са нихилисти: "Трябва да спрем всякаква комуникация с властите в РСМ, да забравим за темата и да ги оставим да се оправят сами."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кои Българи в Македония говориш? Че аз съм Българин от Македония и съм за незабавно приемане на Македония в ЕС.Българите от Македония подчинени на Каракачанов са за вето на Македония,останалите 119 993 от 120 000 са като мен.Каракачанов е директно подчинен на Путин.
71
7
 
3
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 2 години
Македония стратегически трябва да бъде в ЕС за да се откъсне от влиянието на Сърбия и Русия , които в момента и пречат с протежетата си там . Проблема е че точно самите македонци трябва да го осъзнаят а те не могат . Мисля че имат още един жокер или край на авантажа от страна на България
70
4
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ултиматум! Такава е и волята на Българите,живущи в Северна Македония. Искам да допълня и друго . Убеден съм,че точно сега Българи и Сърби трябва да са с Единна политика за признаване на Сръбско Косово и Българска Македония. Да,обаче сме управлявани от евреи,а евреите мразят Българи и Сърби. Ултиматум!
69
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До До Диана Абе ти виждаш ли какво си написал? Къде слагаш Русия до Хитлер, значи..Руснаците вятър ги вей, Хитлер искаше световно господство..Нищо, че руснаците са шовинисти, те са толкова свободни хора, че не могат да направят друг несвободен освен ако това не е подписано и подпечатано от двете страни..Просто приемането на руснаците след тоталитаризма се проточи много дълго и изнервящо..Но за украинците немам думи! По-точно за техните политици!Има и по-големи *** от нас, значи...
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте чули за помощи за България от САЩ след наложеното вето към Македония.Какво последва след ветото за България?Беше наложено закона Магнитски.Докато в Македония е обратното,там има помощи и инвестиции от САЩ.Та сега си правете сами изводите,чии интереси защитава България като блокира Македония.Тук е пълно с Руски шпиони,русофили и потдкупни политици,които за пари са готови да направят всичко.Имаше сериозна анти-Македонска кампания в България.Същите направиха кампанията и в Македония.
67
3
 
3
 
! Отговори
Кухи гъдулки преди 2 години
Мисля, че доста от т.н. русофили са с доста объркана представа за реалността. Тези хора се представят за родолюбци и патриоти и искат да бранят оградата с Турция от мигранти. Какво би станало, когато мигриращи зелени човечета с парашути се озоват на наша територия ? Кой ще реагира ? Имаме ли армия ? Нали затова сме в НАТО по дяволите..
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Македония има дна тренда и нито един не я иска в ЕС. Албанският иска протакане за да се стигне до кантонизация, македонският е по-просръбски от самите сърби и иска нова Югославия. При подписването на Преспа от Заев, парламентът беше атакуван от "патриотична" тълпа начело с офицер на сръбските специални служби. Сърбия пък е прокси на Русия и се разглежда от елита на Германия и Франция като свръзка на ЕС с Русия, за да не се изгуби далаверата за тези държави. Далаверата за нас е 0.000.
65
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако четете международни новини,всички изказвания на европейците в за незабавно приемане на Македония в ЕС.Нима вярвате в изказванията на руските шпиони по нашите телевизии ,че Македония има силно лоби в чужбина и затова е натиска.Това не е смешно,а тъжно професионални шпиони да разпространяват толкова наивна информация.На всеки трябва да е ясно,че Ние(Путин-Русия) наложи вето,чрез Каракачанов и Бойко на Македония,заради Азерския газопровод и защото Путин губи влиянието в Европа.
64
3
 
1
 
! Отговори
До Диана преди 2 години
Точно така, историята винаги се повтаря, което не говори добре за човечеството. Путин повтаря стратегията на Хитлер - първо с аншлус ( анекс ) каквото може да докопа, го взима, а което не може с военни действия, като оправданието тогава е било жизнено пространство...точно каквото и сега! Мисля че Запада много сериозно трябва да е готов на всякакви действия от страна на Русия, а не само на думи. Навремето така подцениха Хитлер...
63
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До откирохарвардо Много сте се загрижили вие за плана за възстановяване! Къде го измислихте това сега, в кръчмата ли..Не е ли малко раничко за кръчма, значи?!..Матриялът си е млого добре щот никой не го пипа, значи, и нема разни повредености -всичкото зло е в лошите майстори дето не различават вето от план за възстановяване, значи, и казват, че това било едно и също. Абе не е едно и също, значи - има ли тук демокрация или нема? Има! Е? БСП направи цела революция за този план, сега пък немало
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войските на НАТО в България не са чужди според подписаните договори между нас и централата на НАТО.Изказването на Путин за България и Румъния не е случайно,а е кодирана заплаха.Путин до миналата година управляваше България,чрез ВМРО и ГЕРБ.Бойко получи директна инструкция от Орбан и на следващия ден имаше вето за Македония.
61
3
 
7
 
! Отговори
анонимен до 61 преди 2 години
Много голямо внимание се отделя на индустриалното джудже Русия. Нищо не зависи от нея. В Света има три икономически колоса--САЩ, КИТАЙ и Европейски Съюз,които дават над 65% от световното производство. Русия дава по-малко от 2% и то главно суровини. Където е индустрията,там са парите. Парите командват всичко. Другото са глупости.
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България е пълно с Руски шпиони и слуги на Руската олигархия.Трудномще бъде да допуснем Македония.Но ще трябва да стане.Няма как САЩ и ЕС да допускат Руско влияние по отношение на Македония и влизането и в ЕС.Ще натиснат и двете страни.Имат срок до началото на Юни.Както виждате спирани са всички средства от ЕС и САЩ САЩ продължава с инвестиции и помощи за Македония.България защитаваше до сега Руски интереси с целенасочена пропаганда и в двете държави.Директни напътствия получи Боко от Орбан.
59
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен59 Аз не знам как така изведнъж ни в клин, ни в ръкав Русия се сети за нас и НАТО? Много съмнителна работа ми се вижда, значи - ние сме такива, онакива и изведнъж - никакво НАТО, значи...Съмнителничко си е!..Толкова сме малки и жалки, а те великите изведнъж да се сетят за нас - не е ли съмнително? Те си играят с НАТО, значи..Онези им правят концерти, тези си плямпат врели некипели..Абе, доста си е съмнително, значи..Но...Би било добре да няма никакви войски и у нас, и на всякъде
58
6
 
5
 
! Отговори
откирохарвардо преди 2 години
Има ли смисъл да обяснявам на матриала, че докато не падне ветото няма да има и одобрен план за възстановяване. Простичко е за разбиране надявам се. Тръгнали да се правят на мъже на Македония, то това да не е като да биеш жена си у вас - смешници.
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може всичко да направим,въпроса е какво ще постигнем?Обаче досега правим каквото каже Путин.Защото ако го ядосаме незнам какво ще предприеме.Той каза,че трябва да махнем чуждите войски от неговата територия.Ако ни каже ще държим блокирана Македония.Това е негова земя.Той загуби България и Румъния от териториите си.Трудно ще допусне и Македония да влезне в ЕС.Не случайно беше изказването му преди ден.Путин загуби изборите в България и сега е много ядосан.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За НАТО когато влезнаха не са ни питали пък се класираха за влизане във военния блок сега разликата каква е щом ситуацията винаги е същата,че първо трябва да са приети в НАТО и след това в икономическия блок ЕС плюс това сега актуално Русия не ги задиря,че са член,а на нас се нахвърля по военните въпроси,сякаш само ние сме база на НАТО,а те не са,че са само кандидати за ЕС,но тях не ги закача,че далеко били за крилати ракети,което означава,че в икономически с военни отношения искат да натирят ЕС
55
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен46 Историята е настолна книга на един истински политик, според мен! Всичко се повтаря! Човекът не е станал грам по-умен от първобитния ако се съди по големината на мозъка му..Но ако искаш да решиш един проблем, първо трябва да знаеш какъв е проблемът, кога и как се е появил, защо се е появил, къде се е появил - да поставиш диагнозата е само първата стъпка, лечението изисква сериозни познания, значи..Няма простреляни крака при излекуваните, значи..Всички тичат на хорото!
54
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
В Македония работи единствено гръцкия модел: вето до увирането на твърдите македонски кратуни.Нашата политика трябва да е същата.
53
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен49 Според мен, страни от ЕС са активни участнички в целия този комплот на Македония - иначе той не би се състоял така организирано и безпрецедентно..Така че, те са напълно наясно с всичко, но виждат, че ние се бъчкаме яко там и това не им харесва..Струва ми се един германец беше на мнение, че като влезе в ЕС РСМ те ще трябва да се справят с проблема, който те са направили защото е явно,че ние не можем да направим нищо свестно по въпроса..Но не мисля, че не можем! По-скоро-не искаме