Бурята "Елпида" затвори училища, сняг на Миконос

Днес и утре в голяма част от Гърция ще учат онлайн
24 яну 2022 10:53, Александър Попов
4
Бурята "Елпида" затвори училища, сняг на Миконос
Сняг покри о. Наксос, което не е често явление. Снимка: БГНЕС

Детските градини, основните и средните училища в района на Атика, по-голямата част на Атина и други части на Гърция ще бъдат затворени днес и утре, а учениците ще учат дистанционно заради бурята "Елпида", която според метеоролозите ще донесе обилен снеговалеж.

Училищата ще бъдат затворени в няколко части на Гърция, в северната и централната част, на някои от островите и на Крит, а часовете ще се провеждат онлайн, като утре ще бъде взето решение дали учениците ще се върнат на училище в сряда.

„Настоятелно призоваваме гражданите да бъдат много внимателни и да избягват всякакви ненужни пътувания през следващите 48 часа“, каза министър Христос Стилианидис, добавяйки, че страната е изправена пред „трудни два дни и се изисква бдителност от всички“.

Бурята "Елипида" (Надежда), която вече засегна части от Гърция, вчера донесе сняг на част от Цикладските острови - Миконос, Наксос, Тинос, Сирос, Андрос, бяха покрити със сняг - нещо, което не се среща често.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: миконосГърцияНаксос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобално затопляне
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сандо, надежда на гръцки е "елпида", произнася се меко л на гръцки. Оправи си правописните грешки.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се получава когато веднъж на 50 години вали сняг. Нека да отидат в Якутск при минус 35 градуса да видят на какво се казва сняг и студ.
1
2
 
4
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Гърците (както и останалите средиземноморски народи междувпрочем) опищяват света при 2см сняг. Обикновено затварят не само училища, но и цели региони. Спомням си как живеещите там българи се бяха скъсали от смях при последния подобен случай :)