Собственикът на ферибота факла: Евакуацията на товарното пространство се проверява преди заминаване

Euroferry Olympia опроверга твърдението за прекомерна резервация
20 фев 2022 17:30, Нели Христова
21
Собственикът на ферибота факла: Евакуацията на товарното пространство се проверява преди заминаване
Снимка: БГНЕС

Компанията, собственик на изгорелия ферибот "Euroferry Olympia" разпространи официално съобщение по повод писмо на Синдиката на професионалните шофьори на камиони в Гърция за лоши условия за пътуване на кораба, който се запали в нощта на 18 февруари 2022 г.

"Подобно на другите кораби на Grimaldi Group Euroferry Olympia се подлага на редовно почистване и дезинфекция както на каютите, така и на общите части, като работата по поддръжката е обичайна практика. Доброто състояние на кораба беше потвърдено на 16 февруари 2022 г. в Игуменица, където Euroferry Olympia беше инспектиран и контролиран от гръцките пристанищни власти (включително системите за откриване на дим и пожарогасене).

Съгласно международните разпоредби (SOLAS и др.) на пътниците е строго забранен достъпът до гаражните палуби, докато корабът плава. Това правило за безопасност се спазва стриктно от корабите на Grimaldi Group. Освен това за да се гарантира, че това правило се спазва от всички пътници на борда, по-специално шофьорите на камиони, евакуацията на товарното пространство се проверява преди заминаване и определените екипажи редовно патрулират в гаражните палуби по време на пътуването.

Ако шофьор на камион умишлено реши да се скрие в своя камион, това поведение е явно нарушение на международните разпоредби и правила на групата Грималди, което може да застраши неговата и безопасността на кораба.

По отношение на твърденията за прекомерни резервации на Euroferry Olympia в Игуменица през нощта на 18 февруари, това е поредното неточно твърдение, тъй като електронната система за резервации (за стоки и пътници) на Grimaldi group не позволява никакви резервации. В този случай на пътници, само 42% от пътническия капацитет е зает по време на пътуването на Euroferry Olympia на 18 февруари 2022 г.

По отношение на настаняването на пътници 77-те каюти (съответстващи на 308 легла) и 409-те наклонени седалки на кораба могат лесно и удобно да настанят 239 пътници (от които 159 водачи), които пътуват на кораба за едно пътуване 9 часа, а не 25 часа, както неправилно е посочено от Синдиката. Важно е да се отбележи, че както при всички кораби на Grimaldi Group, на шофьорите на камиони са предоставени редица каюти, за да отговорят на техните нужди. В този случай всички 159 пътници на борда са имали кабина, както и още 26 пътника.

Твърденията, че Euroferry Olympia, който превозва опасни товари, не може да превозва пътници, отново са неточни твърдения, тъй като този кораб е пътнически / товарен кораб, сертифициран за превоз на пътници и товари, включително товара на IMO", се казва в официалното становище на корабособственика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимния преди 2 години
Тези мизерниции от Грималди, хубаво им е като печелят милиони ежемесечно само от тировете, а сега вече се правят на интересни и се опитват да прехвърлят топката. Хората не са *** о знаят, че ферибота е трагичен, малко ли снимки и видеа излезнаха в мрежата, айде успорете това или и клиповете са фалшиви пфф смешници
15
0
 
1
 
! Отговори
Атанас Иванов преди 2 години
Ако са хора тези от Grimaldi, ще си понесат последствията и ще платят на хората за нанасените щети. Съдете ги, няма прошка, нещата вече са на световно ниво и са замесени не малко държави които са изгубили хора заради некадърността на Грималди..
14
0
 
1
 
! Отговори
Велико Георгиева преди 2 години
Ако беше изряден този ферибот както твърдят, то щеше ли да се стигне до тук? Задайте си този въпрос!? Ферибота е неподържан, мизерен, общо взето никога повече няма да им използваме услугите със семейството ми, преди време им папахме попарата!!! Унищожиха на хората бизнесите, но ще си платят!!!
13
0
 
1
 
! Отговори
Дони Огнянов преди 2 години
Тази фирма Grimaldi ще си понесе последствията, унищожиха камиони, коли и лични вещи за милиони! Ако ферибота беше в изправност, никога нямаше да се стигне до тук, че всичко да е на пепел!!! Системите са в неизправност и това се установи!!! А този *** дето пише коментарите против шофьорите, ще си намери майстора!!! Пожелавам му го искрено да му изгори къщата и най-близкия му човек, за да усети какво им е на хората, ще тръгнал да защитава най измамната фирма Grimaldi!!!
12
0
 
1
 
! Отговори
Дони Огнянов преди 2 години
До "Бай Иван 2" и "Бай Пешо", очевадно е, че имате някакъв интерес щом да пишете такива глупости!!! Това което сте написали противоречи с истината и за целта мога да Ви го докажа със видео клипове и снимки където съм снимал какво е трагично положението на ферибота! Мизерия, мръсотия, румънски *** насочват камионите и си искат всеки път 4..5 евра като просяци!!! Точно на 18.01.2022г. (преди месец) имаше пожар на същия ферибот, но никой не казва нищо, ***!!!
11
4
 
10
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
По стар български обичай българинът най-обича да коментира това от което най малко разбира.Като човек от бранша ви казвам с 90% сигурност ,че воновни са шофорите .Били са по камионите и са предизвикали пожар.По време на преход нямат работа там,но можеш ли да се оправиш с тях?Още по- вече пък българи.Правят кавото си искат.
10
5
 
4
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Хайде сега кораба бил неизправен. Преди години ми се налагаше на всеки 2 месеца да пътувам с ферибот от Патра или Игуменица до Анкона или Венеция. И това 3 години. От опит мога да кажа че корабите бяха в много добро състояние. Иначе състоянието се контролира на пристанището много стриктно. А защо е изгорял. Ще ви дам жокер. По този маршрут пътува бял прах. И ако има сигнал половината се контролират в Гърция другите в Италия. Може гърците да са пропуснали и остава италианците.
9
6
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ако всички противопожарни изисквания са спазени,ферибота няма да се запали.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по-скапани кораби от гръцките и италиянските, без значение дали са карго или пасажерски. Как успяватда ги застраховат не знам... Иначе голЕм го вадят и двете морски държави...Дано нанерят и извадят всички живи и здрави.
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кораб... В 21ви век, ще се кача на кораб...? Хахахаха. Дъното.
6
3
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Да бе всичко му наред пък се запалил. Сега да не кажат че българите са го запалили, на принципа че щом има българин той е виновен
5
0
 
9
 
! Отговори
морски преди 2 години
До Вин - Щом Митьо Очите стана милионер от лов на рапани, не им се чака на нашенците да спестят от закуски, както стана при М.Мицев.
4
9
 
10
 
! Отговори
Вин преди 2 години
Големи разбирачи, от морския бранш в аграрната държава България се изказват компетентно! Само да вметна, че корабите се проверяват във всяко пристанище от местните контролни органи, за покриване на голям списък изисквания за сигурност!
3
2
 
11
 
! Отговори
Юнга преди 2 години
В каргото може и да е изгорял немалко бял прашец, после нЕкой фира ще даде.
2
7
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СОБСТВЕНИКА НА КОРАБА: ЗНАЕТЕ ЛИ ВИЕ КОЛКО СТРУВАТ ЧАСТИТЕ ЗА РЕМОНТ НА ТАКЪВ КОРАБ! КОЙ ЧЕ ГО ПЛАЩА ТОВА!!! Я ТРЕБЕ ДА СИ РАЗПРЕДЕЛИМ ГОЛЕМИ БОНУСИ НА ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ А НЕ ДА ПИЛЕЯ ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ! ИЗГОРЕ КОРИТОТО НО СЕГА , ЧЕ ГО ПЛАЩАТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ!! АРЕ ЧАО
1
8
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГРЪКА ЛЪЖЕ, НЕ Е ДАЛ 1 ЕВРО ЗА ПОДДРЪЖКА НА КОРИТОТО!!! ГЪРЦИТЕ СА АЛЧНИ ОТ КРАЙ ВРЕМЕ И АКО МОЖЕ ДА СПЕСТЯТ НЯКОЙ РАЗХОД ЩЕ ГО СТОРЯТ!!1 ТРЯБВАЛО ДА СЕ СМЕНЯТ ЕДИН КУП ЧАСТИ В КОРАБА АМА ТОВА БИЛО РАЗХОД!! ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ САМОЛЕТИТЕ И КОРАБИТЕ КАТО НЕ ИМ СМЕНИШ ЧАСТИТЕ , НЕ Е КАТО КОЛАТА ДА ТИ ОТКАЖЕ НА ПЪТЯ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИМА И ЛОШИ И ДОБРИ БИЗНЕСМЕНИ!