В Гърция глобяват по 100 евро всеки неваксиниран над 60 г.

Санкцията е за всеки месец, през който не се ваксинират
21 фев 2022 12:48, Елка Василева
86
В Гърция глобяват по 100 евро всеки неваксиниран над 60 г.
Снимка: архив, БГНЕС

От тази седмица Гърция ще започне да налага глоби на около 300 000 души над 60-годишна възраст, които не са ваксинирани.

Според съобщенията най-късно днес или утре министерството на цифровото управление ще изпрати съответната преписка на Независимия орган за публични приходи, който отговаря за потвърждаването на глобите.

Още по темата
"Катимерини" съобщава, че вероятно до края на следващата седмица глобите ще се появят като дълг в личните сметки на санкционираните в Taxisnet, предаде БНР.

Законът предвижда гражданите над 60 години, които не са били ваксинирани до 17 януари, да бъдат санкционирани с административна глоба от 100 евро за всеки месец, през който не се ваксинират. Само за януари глобата ще е 50 евро.

Съгласно съответното съвместно министерско решение глобите не се отнасят за лицата, освободени от задължителна ваксинация по здравословни причини, за хората над 96 години и за тези, които не са могли да плащат данъци през последните три години.

Междувременно около 4700 неваксинирани здравни работници очакват решения, които ще се отразят на кариерата им. Те ще останат временно отстранени от работа до 31 март, след което или отстраняването им ще бъде удължено за времето, докато трае пандемията, или ще бъдат отстранени от Националната здравна система, което е нещо, предложено от Министерството на здравеопазването.

Решението по този въпрос ще бъде взето от гръцкото правителство.

От своя страна министърът на вътрешните работи Макис Воридис заяви в петък по повод решението дали неваксинираните работници да бъдат отстранени от Националната здравна система, че отхвърля термина "уволнени".

"Уволнението е, когато спирам да работя с някого. Когато отида при здравните работници и им казвам: "За да предоставяте здравни услуги, трябва да сте ваксинирани", аз не съм уволнил никого, а съм поставил условие за предоставяне на услуги. Ако някой избере да не спазва това условие, той избира да не остане в здравната система", обясни Воридис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ Е РАБОТАТА МЛАД ЛИ СИ ИЛИ СТАР !!!ХОРАТА СА ГРЕШНИЦИ И КАТО СТАВАТ НА ГОДИНИ - САТАНА (ДЯВОЛА) ГИ ПРИБИРА - ПОДЛЕЦИТЕ ПИШАТ ЧЕ Е КОВИД - МОВИД няма такова нещо - всичко е е измама и лъжата на Дявола да ви предупредя ако не се оплете всички ще ви вземат дяволите!;)Четете Книгата на Мормон - само това ви е спасението !
69
1
 
4
 
! Отговори
Amanotavanta преди 2 години
E и , и ,и кой остава излъган ?Фантастичните филми стават реалност.Някой иска ли да играе на Хупла ?Колко време ви трябва да разберете ,че ви прицакаха и ще ви вземат всичко ?Много ли ви се вижда ,да прочетете една книга - Книгата на Мормон ? Твърде заети с бачкането и ракийката след работа ? Рано или късно ще разберете цената на вашето нехайство!Покайте се !!
68
4
 
3
 
! Отговори
Серос Устатос преди 2 години
Айде Серос Устатос на малякосите.
67
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на гърците, а при нас точно обратното - дават пари за ваксинация на пенсионерите. Е явно моркова не помага, да опитат с тояжката.
66
2
 
9
 
! Отговори
И преди 2 години
ако вече са преболедували защо трябва да се ваксинират? Да отчитат бройки ли? Общоизвестно е, че ваксината е срещу първите варианти на вируса и действието ѝ трае точно 3-4 месеца. За какъв *** трябва преболедували да се ваксинират, че и да ги глобяват!
65
1
 
2
 
! Отговори
До Въпрос на гледна преди 2 години
Застаряло население при Ковид-19 означава висока смъртност при равни други условия. За смъртността от Ковид-19 е интересно даде направи други изследване - сравнение между държави за смъртност по възрастови групи. Примерно дали сред заразените на 70-74 години смъртността е различна в различните държави.
64
0
 
2
 
! Отговори
До Въпрос на гледна преди 2 години
Не виждам за София и Копенхаген процента на повишаване на смъртността да е един и същ. София 27%, Копенхаген 2%. За раждаемостта след Втората световна война. Колко години след войната? Най-много 10 години, а това са хора на възраст над 67 години, които на брой стават все по-малко от предишните възрасти. За България не там е проблема, а че малко деца се раждат и сме със застаряло население.
63
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос на гледна . преди 2 години
Прав/а си, нищо не ми се разбира. Опитах се да кажа, че смъртността в София и Копенхаген последните 2г се е покачила с еднакъв процент. Разликата е че тук масово пишат хората умрели от корона, а в Копенхаген ги пишат умрели от истинските им болести въпреки болни с корона. Хубаво е да се спомене, че след световните войни в Европа 1945-55г има бейби бум и че високата смъртност при 75-85 годишните е следствие на високата раждаемост. Като цяло до 70г всички сме чао, така че няма драма
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че там не почнаха ли да обстрелват продажните си политици? Какво чакат още?
61
0
 
1
 
! Отговори
До сто преди 2 години
Явно не си наясно. Кой се регистрира като починал от Ковид-19 е по препоръките на СЗО, които всички държави ги спазват. Колкото до кой се водил ваксиниран и кой не, поне не се излагай с приказки чути от една жена в трамвая каза. Ваксиниран е всеки с две дози от двудозова ваксина или една доза от еднодозова ваксина. Няма никакво значение за статуса колко антитела има или колко време е минало от ваксинирането.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Един Българин"апетитни лекарки под 30" - толкова ти е акъла и обноските. Да си чувал, че за лекар се учи 6 г и после 6г. специализация? А да си се питал защо последните 30 години гърците си имаха любовници румънки и българки , а не обратното? Явно си някакъв 15 годиншен ананист и дотам.
59
1
 
6
 
! Отговори
Да се обади преди 2 години
някой от Гърция и да каже как е в действителност. Щотооо, от византийци да вземат, малко е съмнително...
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да живее най-старата демокрация
57
0
 
3
 
! Отговори
До взе да кажа преди 2 години
Имам един много слооожен въпрос. При 100% ваксинирани ти искаш да няма заразени ваксинирани ли? А кой тогава да се зарази. Над 50000 заразени на ден имат примерно САЩ, Индонезия, Япония, Франция и други и какво от това? Не знам къде са над 90% ваксинирани, а на това отгоре е с десетки хиляди заразени на ден. Би ли дал пример, поне един.
56
1
 
22
 
! Отговори
сто преди 2 години
Дори хора с по 2-3 дози напоследък ги водят за наваксинирани починали само защото "не са развили достатъчно антитела". Такъв вид стъкмистика за нищо не става, пък вие си спорете, колкото искате....
55
1
 
12
 
! Отговори
сто преди 2 години
До 64 Човека иска да каже, че само в БГ човек с ковид и диабет се води починал от ковид, докато на запад ще се води за починал от диабет, особено ако е ваксиниран. Тази промяна в отчитане на починалите от ковид на запад я въведоха началото на миналата година с ваксините.
54
2
 
13
 
! Отговори
язе да кажа преди 2 години
До Анонимен 61 Ваксата НЕ предпазва от заразяване, затова във страни с по 90-95% ваксинация имат по 15-20-50 хил. заразени на ден, предимно ваксани. Това ако е "предпазване от зараза" ....
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно пенсионерите да ги наказват с глоби не знам какъв изверг трябва да е този дето го налага.
52
3
 
2
 
! Отговори
До Въпрос на гледна преди 2 години
Нищо не ти се разбира. Какво значение има как се покачва смъртността, дали като да ги регистрирали от Ковид-19 или от диабет, когато се покачва общата смъртност, а в България това покачване е два пъти по-голямо от регистрираните със Ковид-19? Значи половината починали от Ковид-19 ги регистрират като починали от диабет и т.н 38% покачване София и 2% Копенхаген кое на кое е пропорционално?
51
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички дъртаци над 20 години трябва задължително да се ваксинирате. Който дъртак не се ваксинира по 100 евро глоба на месец, както правят гърците.