Правителството на Гърция със спешни облекчения на цените

Въведените ограничения са без резултат, храните ежедневно поскъпват
15 мар 2022 10:29, Елка Василева
11
Правителството на Гърция със спешни облекчения на цените
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция се очаква спешно правителството да въведе облекчения върху цените на горивата и хранителните продукти.

Опозицията настоява за временно премахване на акциза върху горивата и данъците върху храните, предаде БНР.

Правителството е изготвило план и стратегическа схема за облекчаване на разходите за стоки от първа необходимост, съобщи говорителят на кабинета Иконому.

Още по темата
Предвижда се да се връща част от акциза на горивата на потребители с ниски доходи. На практика ще се плаща реалната цена на бензина, а след това ще се връща част от сумата, с което опозицията не е съгласна и иска сваляне незабавно на високите такси и данъци върху всички видове горива.

Социалистите в парламента настояват за поставяне на таван на цените на хранителните продукти и стоките от първа необходимост.

Въведените ограничения върху печалбите на търговците са без резултат и хранителните продукти ежедневно поскъпват, коментират експерти.

Депутатите комунисти предлагат държавата да поеме част от цената на хляба.

В същото време транспортните фирми намалиха броя на фериботите по няколко линии поради неефективност в резултат на високите цени на горивото и скъпите билети. Пътуване Солун-Атина е по-евтино със самолет, отколкото с кола.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1,веднага отговарям, по думите на 1 министър - парите за акцизи отиват за заплати в държавния сектор. Т.е. изяждат се от калинките. Уви, нямаме държавници които да помислят за народа както в Гърция.
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори сатанистът Мицо се е замислил да не го умори от глад. Нашето Кире - секси джон траволта само си пипат ушите с Кокоро и нали той е добре и може да си позволи да плаща тройни сметки за ток и храна, дреме му за хората. Дъщеря му учи в Америката, останалите май са още тука и се греят и веселеят на Шишман. В същото време видяхме олио битките. Това са много брутални социални бутони, скоро ще видите защо 95-97 промениха съзнанието на цяло поколение. Обаче Кирето е супер. Жината ще ми направи торта
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и БСП съсипаха тая Гърция ейй. Требва да си внесат малко Бойко
6
3
 
10
 
! Отговори
Всичко е измислено преди 2 години
Работата се успокоява. Имаше само шоково увеличение. Както през 2015 - когато нападнаха Крим и бензина след няколко месеца поевтиня. Скоро горивата пак ще паднат. На Путин му трябват пари, а единствения начин да се сдобие стях е да продава евтино петрол на Китай и тряти страни. Тези трети страни ще правят транс-шипинг към САЩ и ЕС на евтиния петрол. Също Китай няма да купува от саодитска арабия и саодитите ще са принудени и те да свалят цените.
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По цял свят се приемат спешни мерки за облекчаване на положението, само тук се правят някакви "програми", някакви "мерки", които обаче не са за всички, а когато се опиташ да се ползваш от някоя от тях, се оказва, че не отговаряш на някое малоyмно условие и всъщност според държавата нямаш право.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези гръцки управляващи поне се мъчат да докарат някаква що-годе социална политика. А тук, Пълно Падение и техните патерици продължават да издевателстват върху българите и да провеждат античовешки политики на грабителство и геноцид.
3
7
 
10
 
! Отговори
Костов преди 2 години
Гърците си имат правителство, ние си имаме герп
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде да отиват парите които плащаме, не се ли сещаш ?
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да ми обясни къде отиват парите които плащаме за акциз на горивата и за какво точно се използват тези пари?