Ердоган към Радев: България е приятел и съюзник на Турция

Двамата президенти обсъдиха и войната в Украйна
4 апр 2022 18:00, Нели Христова
77
Ердоган към Радев: България е приятел и съюзник на Турция
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с българския си колега Румен Радев.

Службата за връзка на турската президентска администрация съобщи, че двамата лидери са обсъдили състоянието и перспективите на двустранните отношения, както и регионални въпроси, информира Анадолската агенция.

Турският държавен глава отново поздрави Радев за преизбирането му за български президент.

Ердоган подчерта решимостта на страната си да развива връзките си със съседната държава във всички области, включително транспорта, търговията и отбранителната индустрия. Турският лидер обърна внимание и на дълбоките исторически връзки, които свързват народите на Турция и България.

Президентът Ердоган нарече България „приятел и съюзник на Турция“.

От своя страна Румен Радев призова Ердоган за координирани действия за извеждане на блокираните в украински пристанища български и турски екипажи преди постигането на мирно споразумение между двете страни в конфликта. Към момента на територията на Украйна има два блокирани български кораба - „Рожен“, който е локализиран на пристанището Черноморск (Черно море), и „Царевна“ – на пристанище Мариупол (Азовско море).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Русков преди 2 години
Руски бази ограждат цяла Турция. Кое е след Украина....
48
3
 
3
 
! Отговори
Hi преди 2 години
Украйна също беше приятел и съюзник на Русия
47
1
 
1
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
ДО 60:ПРЕДЛАГАМ ДА НАПРАВИМ РАДЕВ ЛЕКАР,КОЙТО ЩЕ ИЗЛЕКУВА ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ!!!ЩОМ ДОЙДАТ ХВЪРЧИЛАТА,ПРЕГЛЕД ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО НА ТЯХ И ХАЙДЕ ПО БОЛНИЦИТЕ В АМЕРИКА!!АЗ ОТ ЗЕЛЕНИ ТИКВИ СЕМЕ НЕ СЪБИРАМ!!!!
46
1
 
1
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
До 60 !!! Нека Радев ти,вземе тогава парите за хвърчилата!!!Виждам,че има доста продажни елементи като, ТЕБ,в сайта!!!И последно:Нека Радев, като предател скоро и бързо ти,вземе живота-изход няма!!!ПРЕДАТЕЛИТЕ ЕДИН-ДРУГ СЕ САМОИЗЯЖДАТ И МРАЗЯТ!!! Аз си обичам народа и България!!!
45
2
 
3
 
! Отговори
До Миро преди 2 години
Ти си болен мозък, това твое писание дори не може да го каже най-върлия опонент на Радев-Б.Борисов.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До52колко са църквите дето са строени надолу в земята ,че да не са по високи от османските (такъв е бил закона) ? а колко са ? И я кажи защо те е страх да напишеш в гугъл на английски или туски за кланета в България - веднага ще ти излязат страници (Батак 1876; Стара Загора 1877-78; кланета в Божурец,Смин; 1876 Ахмен Ага - и това само за няколко години и не са всичките !!!,смятайте като се върнете по- назад какво е било !!! )освобождааме се с население под 0,5 мил от толерантност разбираш ли
43
4
 
2
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
РАДЕВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!!ТОЙ БЕШЕ ИЗБРАН НЕЗАКОННО НА ИЗБОРИТЕ,ФАЛШИФИЦИРА ГИ!!!СРАМОТА ЗА НЕГО,ЧЕ НЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА СИ И РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКАТА НИ!!!ПОЗОР СИ,РАДЕВ!!!
42
2
 
3
 
! Отговори
EL TURQO преди 2 години
Хора, не си правете труда да обяснявате на българите кое какво е. Те са компетентни по всички вселенски въпроси и въпреки това никой не ги бръсне за пет лева. Даже и кибритът им е внос. Абе с една дума не е лесно да си българин.
41
6
 
21
 
! Отговори
До52 Промитата гъба преди 2 години
Пробвай малко да използваш този мозък, който ти е даден и погледни за 50 години Франция която днес дава съвети на турция за демокрация какви ги е вършила в Африка на колко държави официалния език е френски. Или такива които сте си повярвали че са ви братя руснаците, как и до ден днешен убиват невинни хора и деца! 5 ВЕКА АКО БЪЛГАРИЯ БЕШЕ В РОБСТВО ДНЕС НЯМАШЕ ДА Я ОБСЪЖДАМЕ ТАЗИ ТЕМА НЯМАШЕ ДА ИМА НИТО БЪЛГАРИ НЯМАШЕ ДА СЕ ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ХРИСТИЯНСТВО НЯМАШЕ ДА ИМА!!!!!
40
4
 
10
 
! Отговори
До52 Промитият. преди 2 години
Можете ли да отговорите на тези въпроси не само ти никой историк не може! Защото истината е на яве пред очите изобщо толкова са ви промити мозъците все пак 200 години наред това ви учат от така наречената пренаписана история, които тогавашното време са търсили как да унищожат Османската Империя и да я оплюят така че всеки след години да я намрази.
39
4
 
12
 
! Отговори
До52 преди 2 години
Историята ви я използват така че да промие мозъците ви Юруде! Как наистина разумен човечец може да вярва 500 години е имало робство кланета, така и до ден днешен на тази земя живеят българи и говорят техния си език, колко са църквите които от преди 1000 години все още са на крак?? Не само в България а и другите държави днес говорят техен официален език, и са християни. Понеже вие си нямате и представа какво означава робство и клане най-добре може да научите от западните държави!
38
11
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
изкусвено !!!!!! ... я кажи колко изкусвен е бил кръвния данък, я отиди в гугъл и напиши "турските-кланета-и-зверства-над-българи" ,я ми кажи ,защо като сме били такива братя нашите революционери са се връщали и са си давали живота (сигурно от скука). Предатели и тия дето ти харесват лъжите, все сте за еднопосочен билет към турция ,стойте си там с мир или....
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47Ходи скачай в някоя река... , щели да ни защитават от Русия, да дойдат по-добре ще сме с тях. ВИДЯХМЕ ЗАПАДА КАК САМО СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ МАЛКИ ДЪРЖАВИ, от ЕС нищо смислено не правят, само ни врът между шамарите без да ни компенсират, ние тука без война се топим от ***, било то източни или било то западни.Второ не Ви искаме помощта, точно от душмани... Ходи си в Турция и си пишете по боговете че имате нещо общо с нас, само се разберете с македонците 1во за произхода египетския народ-***
36
3
 
10
 
! Отговори
ОСМАН преди 2 години
ОТ ХАН АСПАРУХ ДО СЕГА И ПРЕДИ КААН АСПАРУХ. ТЮРКСКИТЕ БЪЛГАРИ СА СИ БИЛИ ВСЕ ТЮРКИ.САМО ДЕТО СА ВЯРВАЛИ НА ТАНГРА..Т.Е ТАНРЪ ПО ТУРСКИ..САМО ПРЕЗ КОМУНИЗМА СЕ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИ С ТАКА НАРЕЧЕНОТО РОБСТВО...ЦАР БОРИС ПЪРВИ НАПРАВИЛ СТРАТЕГИЧЕСКАТА ГРЕШКА ДА ПРИЕМЕ ХРИСТИЯНСТВОТО.. И ДА УБИЕ ЦВЕТА НА ПРАБЪЛГАРСКА ТЮРКСКА НАЦИЯ В ЛИЦЕТО НА БОЛЯРИТЕ..Т.Е БЕГОВЕТЕ....СЕГАШНАТА НАЦИЯ НЯМА НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРСКОТО ..ТВА Е НЯКАКВА ПОШЛА СМЕС ОТ ДНК МАТРАЛ ОТ КРЪСТОПЪТЯ НА КОЙТО СЕ НАМИРА ТЕРИТОРИЯТА.....
35
1
 
4
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Използвай глагола плаша. Глаголът страхувам се е възвратен, ако се чудиш какво е възвратен глагол, питай някой учител, чиято заплата отново е повишена.
34
5
 
23
 
! Отговори
EL TURQO преди 2 години
Престанете да плюете по Турция. Когато руската армия дойде след месец, два освен Турция никой няма да се застъпи за вас, нито ЕС или НАТО. Ще плачете като деца изпуснали близалките си на земята. Сега пред клавиатурите сте мъже всичките.
33
0
 
20
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
България много се промени през последните години. Респект.
32
0
 
10
 
! Отговори
Колега преди 2 години
Драги ми смехурковци(журалисти), там има български екипажи, но не и кораби. Кой от тези кораби вее българският флаг? Заради вас се допусна българският флот да мине под малтийски флаг и други. Бъдете реалисти а не подкупници.
31
2
 
19
 
! Отговори
Братя преди 2 години
С турците наистина сме братя! Има много преродени турци като българи сега. Ние все едно себе си сме избивали, а сега имаме лека омраза към предното аз.. Неведоми са пътищаъа божии!
30
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е национален предател,предал Левски и Ботев.Срам.