Солун остана без градски транспорт, стачкуват

Гърция сваля ДДС в транспорт, туризъм и за ресторантите
12 май 2022 14:34, Елка Василева
11
Солун остана без градски транспорт, стачкуват
Снимка: архив, БГНЕС

Вторият по големина град Солун остана без градски транспорт. Стачкуват шофьорите на автобусите с искане за по-добри трудови договори и включването им в категорията на рисковите професии.

Още по темата
Съдът определи стачката като незаконна, но това не принуди синдикатите да прекратят протестите, предаде БНР.

Днес финансовият министър Стайкурас съобщи, че от месец юни сваля ДДС в няколко стратегически сектори - транспорт, туризъм и за ресторантите. Данъкът се намалява от 24% на 13% до края на годината. Това ще коригира цените на транспортните услуги, на хотелите и в ресторантите, заявиха с облекчение работещите.

По-ниските цени ще привлекат повече туристи, а и заведенията ще работят в нормален режим след отпадането на ограниченията от Covid мерките.

Голям проблем според асоциацията на хотелиерите е намиране на служители, въпреки че предлаганото заплащане и условията на труд са добри.

Туристите променят предпочитанията си за този сезон, информират туроператорите. Европейците масово резервират малки и отдалечени острови за почивка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох че се размечтах.Ходи ми се в Кукуш по пътя на памука, да ям гръцки сладки.Далеч по-спокойни покрайнини, от тези на Неапол, между другото.Няма нахъсани италианци с мотопедалетки и малки пипетки.Май е важно да се прави секс и от двата пола.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Егати дупката. Е да джигит съм.Полубог с Голф 4-ка, американец 2.0, 4-степенен автомат.Дори в Солун, още се спазва древния селски кодекс.Само някоя заблудена кака с Пиаджио свири на свирката, но повечкото в лице са грозноватички, та не им спирам.По изнервящо сега е Кресненското дефиле.
7
0
 
4
 
! Отговори
НИК преди 1 година
А на нашия Сандокан с прическата му намалиха ДДС на 9 % още по миналата година, но той не намали цените в ресторантите си, а каза, че това било за компенсация на "бизнесмените". А и още продължава да мрънка, сега пак щял да стачкува на 18.05..
6
1
 
1
 
! Отговори
Егати дупката. преди 1 година
До Били сме - Приятна ти емиграция в Солун. Чакам :) Явно си от джигитите на пътя. Само дигит може да се чувства добре зад волана в солунския трафик. Джигити по българсикте пътища ни не трябват. И за теб и за нас ще бъде по-добре ако се изнесеш за постоянно в Солун!
5
0
 
3
 
! Отговори
Били сме преди 1 година
Но винаги с кола или автобус.Солун е значително по-хубав град от София, въпреки, че няма метро.А Атина е с класи над бедна София.Но това са подробности...
4
3
 
1
 
! Отговори
Били ли сте в Солун? преди 1 година
Солун прилича на София от края на 90-те години. Задръстване, стари автобуси вътре тъпканица като стриди и смърди на пот. Смирди яко на пот щото е жега и вътре в рейсовете няма климатик е задушно. Градът освен че е пълен с задръстване е и на хълм. Не става за колоездачи.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тия малаки да се спасяват, не можем и за тях да мислим
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им се изчисти въздуха.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тия да не видят от нас!