Генчовска ще посети РСМ със собствена охрана

Отношенията между двете държави не се подобряват
15 май 2022 18:09, Нели Христова
37
Генчовска ще посети РСМ със собствена охрана
Снимка: БГНЕС

По искане на българските служби при посещенията си в съседна РС Македония външният ни министър Теодора Генчовска е придружавана от собствена охрана.

Това съобщи Димитър Гърдев, международен секретар на партия „Има такъв народ“ и председател на Комисията по външна политика в 46-то Народно събрание. Според него "през последната година двустранните отношения между България и РСМ вместо да се подобряват рязко са се влошили". Гърдев даде за пример най-различни изявления на македонския президент и други политици в западната ни съседка.

"В коя друга държава външният ни министър отива със собствена охрана. Къде става подобно нещо", каза още Диимтър Гърдев пред БНТ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
12
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
България клекна.Натиска на САЩ и Брюксел срещу България да свали Ветото даде резултат.Сега България в лицето на външната министърка ще се моли на Македония при посещението в Скопие.Но , там в Скопие дали ще бъде посрещната от хора от нейният ранг , или ще си седи в жегите на някоя пейка край реката Вардар ще видим.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За кво и е охрана ? Практически тя е никоя. = практически тя е българка. това е достатъчна причина да бъде бита, убивана, насилвана и мъчена в сръбската бановина. случва се от 1913г. и така се случи геноцидът над 1.5 милиона българи! не е важно че жената е мибистър - това което има значение, е че е българка и каот такава ще е мишена на югославските талибани там.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..i ще търси там.
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна изолация за тези дървени глави! Не разбирам какво ще търси там. Нещата стават все по-зле. По-добре да гледаме как албанците ги анксират!
5
5
 
22
 
! Отговори
Доскоро поддържах преди 1 година
"неутралитет" относно РСМ, не ме интересуваше ще влизат ли в ЕС или не, но сега както забелязвам тези шутове на Тито се заяждат с България и съм твърдо против влизането им в ЕС и "семействата" на европейците !
4
3
 
17
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Гърдев каза, че препоръката на НСО е да има охрана, а иначе посещение дори не се и очертава за дълго време при тези неандерталци. Каза също така, че опозиционната им партия се точи за властта и е заявила, че при евентуален старт на преговорите ще анулира веднага договора за приятелство от 2017. Всеки сам да си прави изводите....
3
6
 
10
 
! Отговори
Гара Павликени преди 1 година
Собствена охрана? Че какво зависи от тази леличка от Павликени? Нали е просто сложена да има някоя от славунчовата клика. Сигурно той ще й даде няколко от гавазите си. Но за мен е безпредметно да прави какво и да е. Най-добре да си мълчи, явно оставка е нещо, което иска съвест за да се даде.
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо въобще трябва да ходи?
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама тя сама ли ще ходи?Нещо не ми се чини много адекватна,да не вземе да оплеска работата.