Македонският премиер отговори на Кирил Петков

Настоява, че правата на етническите групи в страната се спазват
16 май 2022 22:42, Росен Стойчев
62
Македонският премиер отговори на Кирил Петков
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обяви, че неговата страна е поставила въпроса за правата на малките етнически групи на изключително високо ниво, съобщи Нова Македония.

Македонският представител отговори на думи на българския премиер Кирил Петков. Той настоя за институция за правата на българите към македонското правителство.

"Ние сме единствената държава в Европа, която има министерство на малките етнически общности.

Още по темата
Работата и помощта по тази тема могат винаги да се увеличат и това е добре, защото всички граждани тук имат равни възможности", заяви Ковачевски.

Допълни, че в Северна Македония има закони, подкрепят правата на малките общности във всякакъв смисъл. Това включва използването на езици, намирането на работа, както и участието в различни държавни програми и институции.

Ковачевски настоява, че всички граждани, включително и българите, имат равни шансове за професионално развитие.  Той  е готов да води разговори по тази тема.

България и Северна Македония търсят споразумение, за да може страната да започне преговори за европейско присъединяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
министерство на малките етнически общности - ковечевски, ти не разбра ли, че българите са ДЪРЖАВОТВОРНИЯ НАРОД на твоята държава, и не са малцинство!? както и да ги наричат господарите ви от белград.
53
7
 
56
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Леле как лъже тоя ! Имало права за всички ! Пробвай в Македония да търсиш държавна работа като българин и после пак ще говорим
52
8
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Българската история какво е?
51
87
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците са Македноци и не са анти-Българи.Стига с тези Путински пропаганди.По-скоро Българите са анти-Македонци.Македонците не оспорват Българите и България.Преди ветото Македонците бяха най-големите фенове на България.Сега не е така.
50
5
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Югославския македонизъм няма място в ЕС. Колкото и да се опитват да ни го пробутат под разни опаковки,същноста му е антибългарска. България няма да допусне раковото образувание на македонизма да влезе в ЕС.Това сектантско учение не се основава на факти ,а на измислици и фалшификации,най-вече на българската история и култура.
49
2
 
2
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
В рс.македония да имат прав,а според конституцията...
48
43
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята не е материално нещо , а е нещо като теза за дадена ситуация или период от време.Няма как да вярвам на нашата история,като виждам какво се пише всеки ден.Разбира се не вярвам и на Македонската.Всичко е манипулация ,а Вие вярвате в нея.Бъдете здрави.А Македония трябва да влезне незабавно в ЕС.Това за нас е най-важно да се случи възможно най-скоро.
47
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да в Македония има много прости селяни,но в България май са повече и се стрелят по бензиностанции и се бият на пътищата и на детски площадки.
46
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не вярвам че Македония ще се разпадне.По скоро ние да се разпаднем.Но и това не вярвам.И това ,че Петков е в добри отношения със САЩ,нищо не означава.В САЩ се знае за зависимоста на България от Путин.Македония ще.влезне скоростно в ЕС.Политиците ни се изложиха отново по темата Македония.Няма как да не се изложат.В какво не с се излагали до сега.
45
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония ще влезне в ЕС с или без България.Лошото е,че нашите политици показаха силна зависимост от Путин и Русия.Сега на ЕС и НАТО им е пределно ясно какво се случва и защо нашите политици блокират Македония. Даже на децата в детската градина им е ясно,че Ние и Унгария сме държави зависимимот Пуитин.Президенти,премиери бившин настоящи,партии ,фирми всичко е свързано с Путин.Пишете каквото искате,но даже Сръбия е по-малко зависима от Путин.Защо няма Ф-16 в България?
44
9
 
42
 
! Отговори
Специалист преди 1 година
Македонците са прости и нахални селяни. Тяхната комична интелигенция цялата страда от комплекс за величие. Само Гърция успя да излекува тази болест с бой. Ние няма да успеем, защото наистина сме прости като тях.
43
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РСМ ше се распадне и без това. Искуствена държава както Югославия само че направена от САЩ. Не може държава която крадне или лъже да остане дълго време. Първо албанците ще поискат западна северна а после ще остане малка етническа група маке в Скопие и селата. Останалото ще бяга в бг.
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 Никой не е против маке. Нека си ги има но са извън ЕС. Ама искат Ес, но тогава и бг иска нали.
41
4
 
31
 
! Отговори
Специалист преди 1 година
Лошото е, че тази псевдодържавица ще влезе в ЕС и винаги ще е против България. Тя затова е направена.
40
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без значение какви са били и как ги наричате ,в момента има дръжава Р.С.Македония ,там има мнозинство Македонци,които говорят Македонски език и има 3500 Българи.Това е реалността.Който иска може да я приема,който не иска пак може да не я приема.Демокрация е.
39
41
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докажете произхода на Българина и след това проявявайте претенции към другите.
38
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България има оръжие и е един от големите производители на оръжие.И не изпращаноръжие ,а продава.Президента на България каза, че Крим е Руски и до преди седмица наричаше войната в Украина като операция и е срещу военно подпомагане на Украина.Македонския президент е обратното на Българския.Та за какви зависимости говорите че е имало в Македония?Добре че я има войната за да се изясни на хората ,колко и какво влияние има Путин.
37
5
 
20
 
! Отговори
Нямам думи преди 1 година
Докъде я докараме? "Малка етническа група". Така ви се пада български кретеннни! Некадърни политици
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 Не е така Ако нямаше значение историята всички щяхме да сме маке ама не сме. Щом няма значение айде шишете се бг мпт 2023 г. пак а сте били маке до 2022 г.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Остави произхода на бг. Виж на северна маке която беше бивша юго а преди е била бг а преди е била турска и преди пак бг. Преди 3000 г. е имало маке но те са били гърци, а преди 4000 г . траки.