Ковачевски за разговорите с България: Не виждам ползата от изнудване

Той смята, че преговорите трябва да се водят на различна основа
Обновена: 18 май 2022 16:34 | 18 май 2022 16:30, Росен Стойчев
99
Ковачевски за разговорите с България: Не виждам ползата от изнудване
Снимка: БГНЕС

Европейската интеграция на Северна Македония и Албания зависи от решението на България.

Още по темата
Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски, цитиран от Нова Македония.

Премиерът коментира двустранните разговори между двете страни. Той обясни, че разговорът за македонската интеграция е сведен до история.

"Това не е правилно, защото не се обещава нищо, а се говори за минали събития. Това е изнудване и не виждам кой има полза от него", добави Ковачевски.

Македонският премиер настоява, че има много по-важни теми за неговата държава, като разговорите трябва да са насочени към бъдещето. Днес той говори на голям форум, на който присъства и премиерът на Сърбия Ана Бърнабич.

Обяви, че инициативата "Отворени Балкани" не заменя европейската интеграция. Също така се надява останалите държави от региона да разберат ползите от нея.

Предстои среща за споразумението да се проведе в Охрид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
12
 
! Отговори
татар-фашист преди 1 година
Тази държава РСМ нито ни е братска,нито ни е роднинска,нито сме и майка.Аре стига с това сервилничене.Да си спазват договорите,да не крадат история,да не трошат паметници,да не ни показват среден пръст,да не наричат външния ни министър фригиднаКУЧКА и да не горят български знамена.
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние 100 пъти казахме че имаме проблем. Вместо да седнем и да го изясним слушаме само празни приказки! Очевидни РСМ има проблем с историята. Първо с Гърция, сега с нас.
63
2
 
11
 
! Отговори
проф.БожидарДимитров преди 1 година
Ще е интересно Ковачевски да ни разкаже с исторически документи и факти как е вървял животът след 1945та година.Период известен като "ранна антична македонска епоха"Невъзможността да се открият северомакедонски монети от средновековието доказва че още тогава в Скопие са използвали кредитни карти и криптовалута!Да влизат в правия път че както им се канят шип търите:Со к.рци ке ви тепаме.Тоя прираст на населението им е ясно кои имат по 7-8 дечиня Не ке да са антички Да гледат Косово и да размислят
62
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и ние не виждаме полза да ни изнудвате и да ни извивате ръцете!
61
2
 
13
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
Т'ва беше с твърденията на скопските политичари за дата през месец юни.И тази опорна точка замина...Следващият епизод ще е догодина до АМИНА !!!!...
60
4
 
11
 
! Отговори
Гацо Бацо Фийу Ърьь преди 1 година
И тук и там,герои "воеводи" като Ковачевски и Пендаровски джуркат ла.й.ната и се правят на братя с татарски корени в южнославянски земи!Ууу бре...!Тцъ...тцъ....
59
1
 
1
 
! Отговори
1-n преди 1 година
Духаст ве духаст докато ви изтръпнат устните да правите ветар
58
4
 
13
 
! Отговори
ДимитърКовачевски преди 1 година
-Шума ке ядам,комита ке ставам !!!ВАй...вай..Аллах!Учете албански език!!!
57
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албания влезе ли в ЕУ преди РСМ, макетата нямат шанс, защото шиптърите ще искат признаването на албанския език за официален в РСМ.
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А па елините не ви ли изнудиха да си смените името на държавата бе? Ние просто искаме да се спре с антибългарската политика. Всяка нормална демократична държава трябва да го може това.
55
3
 
16
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 1 година
РСМ няма много време да се мотка. Ако Албания влезе преди нея,след това и тя може да поставя условия за влизане на античните Скопски историчари в Еуропската уния.
54
3
 
20
 
! Отговори
албански Бай Х.Й преди 1 година
РСМ е на практика почти превзета от албанците територия и е въпрос на малко време за да се превърне в Северно Косово.....и тогава ще им се стъжни!Защото в РСМ отдавна минаретата са повече от тези в Албания ,а след като допуснаха втори официален език албански,се сещаме какво ги чака! А и то си е напълно заслужено!
53
4
 
13
 
! Отговори
Ванче Михайлов преди 1 година
Нация,създадена със заповед на Коминтерна,която краде чужда история и език,е обречена.Северомакедонците говорят на осакатен български език,затова и мисленето им е осакатено.Държавица, в която живеят сърбомани, половината албанци, циганималкотурци, която краде чужда история и език,няколко пъти сменя име и идентичност, е обречена.
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надяват се да ни натисне запада. Щото нашите кирета се натискат лесно и са доста безродни и флуидни. Все пак няма причина да не подпишат с нас ангажименти, както с Гърция и да ги спазват. Как така живеят с измами и са си ок- странна работа.
51
3
 
19
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 година
Ковачевски и Северномакедонските драми,които се опитва да играе,вече са втръснали на всички в ЕС.Скоро няма да има с кой да се среща,освен със Стево Коминтерната,Вучич и премиерът на Сърбия Ана Бърнабич. .Ще му бият шута и албанците в РСМ.Така ще свърши този селски тарикат.Никой там няма да му прости лъжите и фалшивите внушения за начало на преговорите.Матриалът ще започне да се усеща,колкото и да не му е присъщо това.
50
10
 
11
 
! Отговори
ХАХА преди 1 година
Тя България потъва ,дреме му на някого за Македония!?Дали ще е в загубения ЕС..дали няма да е...какво ме топли мене таз работа?!
49
3
 
18
 
! Отговори
мдаааа.. преди 1 година
Както винаги Ковачевски и компания се правят на гръмнат заек и пак някой трябва да им набива канчето .След като изтърваха влака за кандидатстване в ЕС,севернитемакета сега чинно ще си чакат,пък ако трябва и още четвърт век,докато не вденат,както стана в спора им с Гърция.А за да вденат северомакетата понякога и четвърт век не стига...
48
3
 
14
 
! Отговори
проф.БожидарДимитров преди 1 година
до Анонимен - 50....Аз мултфилми не гледам!!!!Северомакедонците ще разберат след известно време, че Пепеляшка не е принцеса, а тиквата не е каляска. Няма да видят покана за преговори и на следващата среща.
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До проф.БожидарДимитров___ а чакай, чакай, нали руснаците им пуснаха филм на макетата, че азбуката била създадена от македонци, ние пишем на македонска кирилица хахахаха
46
3
 
18
 
! Отговори
проф.БожидарДимитров преди 1 година
Господата Пендаровски и Ковачевски в скоро време да покажат някой древен документ,който да е написан на македонски език и с македонска азбука, или в който поне да се споменава за македонска нация и държава от началото на Новата ера насам!Вярвам,че това са ерудирани политици,които преди изказванията си се консултират с историци,археолози и т.н.!Целият съм в очакване,а предполагам също и цялата световната научна общност!