Ковачевски за разговорите с България: Не виждам ползата от изнудване

Той смята, че преговорите трябва да се водят на различна основа
Обновена: 18 май 2022 16:34 | 18 май 2022 16:30, Росен Стойчев
99
Ковачевски за разговорите с България: Не виждам ползата от изнудване
Снимка: БГНЕС

Европейската интеграция на Северна Македония и Албания зависи от решението на България.

Още по темата
Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски, цитиран от Нова Македония.

Премиерът коментира двустранните разговори между двете страни. Той обясни, че разговорът за македонската интеграция е сведен до история.

"Това не е правилно, защото не се обещава нищо, а се говори за минали събития. Това е изнудване и не виждам кой има полза от него", добави Ковачевски.

Македонският премиер настоява, че има много по-важни теми за неговата държава, като разговорите трябва да са насочени към бъдещето. Днес той говори на голям форум, на който присъства и премиерът на Сърбия Ана Бърнабич.

Обяви, че инициативата "Отворени Балкани" не заменя европейската интеграция. Също така се надява останалите държави от региона да разберат ползите от нея.

Предстои среща за споразумението да се проведе в Охрид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
що е то северна македония - нова държава с население от промити мозъци, целяща легитимация чрез кражба на история от съседна държава
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички знаем, че проблема не е само в Историята, а в последствията от този начин на създаване на идентичност.Така че тези наивности дето ги разказва, някъде другаде може и да му повярват, но не и ние.
43
3
 
8
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
Ку-ку,ку-ку...Пролет ли дойде,кукувица ли кука?Не,Ковачевски се е разпищьолил и дава интервюта на форум"Отворени Балкани"в Сърбия...
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя ковачевски прилича на ром
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руснака___ти добре ли си ве?... на какви лекарства си, забравил си да ги пиеш
40
3
 
12
 
! Отговори
Воеводата преди 1 година
Не трябва да се вторачваме единствено в историята! Но е много важно в Северна Македония и България да бъде осъден комунстическия режим на Балканкте и в СССР, който създаде чрез убийства и насилие един нов народ на базата на отричане от всичко българско. Този народ в корените си беше български по език, куктура, писменост и обичаи. Той беше претворен като македонски народ. Всеки един македонец има правото да се чувства както поиска, но няма правото да изопачава или фалшифицира исторически факти.
39
4
 
15
 
! Отговори
Даме Груев преди 1 година
Абе,докога ще ни занимавате с тези психопати от Скопския Дисниленд?Да си се затворят в резервата и да не ни занимават с глупости.ВЕТО и да пасат...Учудващо е, как не са поискали до сега излаз на Црно море?
38
4
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До "руснака"! Едно време в Русия ги учеха, че товарищ Ленин е писал азбуката, сега пък "македонска" била! Това най-новата "история" на товарищ Путин ли е ?
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
северомекеретата са чисти югославски фашисти избивали хора с българско самосъзнание, когато ни плюете по Европата, че сме фашисти, питайте евреите
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха... от България зависела европейската им интеграция на северомакетата... не, само от ВАС зависи, само ВИЕ изнудвате, оплювате ни и ни крадете, само ВИЕ сте отговорни за сегашното си положение, с омраза и оплюване няма да стане, все някой друг ВИ е виновен и да носи отговорността
35
3
 
20
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 1 година
Г- н Ковачев, да говорите за изнудване от страна на България е - меко казано - некоректно, превратно и спекулативно представяне на преговорния процес между двете държави! Много добре знаете къде се корени проблема, но упорито не желаете да го решавате! Ето защо ще се наложи да изживеете своя катарзис и да приемете неизбежното!
34
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ами като е само едно условие/история/, ами изпълнете го бе! Хем си знаете къде ви сърби,хем чакате някой да ви начеше! И то не е само това условие! Езикът на Омразата ,който насаждате на децата още от малки, е далеч по-голям проблем ! Както и малтретиране на хората, които се декларират като българи! Не може тези проблеми да ги прехвърляте в Европа! А вие ще го направите, всички ви знаем извратените комунистически номера!
33
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България има само едно условие към макетата, да не и крадът историята Ковачевски :) Иначе немаше да ви признаем първи за държава за да ви отървем от войните в изкуствената Югославия, немаше изобщо да влезнете в НАТО :))
32
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не си изпълни ангажиментите този югосъветски Франкенщайн няма място в ЕС.
31
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера са крали гръцко вино на изложение в Дюселдорф, Германия.
30
26
 
2
 
! Отговори
Руснака преди 1 година
Болгарските предатели забиха нов в гарбът! Братушки... никогда!Болгария я создаде Русия, през 1878 года, от турски племена, покръсти ги и взе македонска азбука! Болгария не съществува преди 1878 года, нашите советски братя, дадоха история на тая земя, но вие не оценявате това! Сегда сте против Русии!
29
3
 
13
 
! Отговори
пурко преди 1 година
Гусин Ковачев на ски: вие не виждате полза, но такава има. Ще го осъзнаете след години и ще сте ни благодарни. Имате нужда от вето, и то е във ваш интерес. Представете си го като чистилище.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да се поддаваме на жантажът на това джудже.
27
6
 
17
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
Гърция им го каза - докато летището в Скопие се казва Александър Велики, там гръцки политик никога няма да стъпи. Държава която си сменя името не е държава, още по-малко пък антична.
26
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са нашата Укрия.