Ковачевски за разговорите с България: Не виждам ползата от изнудване

Той смята, че преговорите трябва да се водят на различна основа
Обновена: 18 май 2022 16:34 | 18 май 2022 16:30, Росен Стойчев
99
Ковачевски за разговорите с България: Не виждам ползата от изнудване
Снимка: БГНЕС

Европейската интеграция на Северна Македония и Албания зависи от решението на България.

Още по темата
Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски, цитиран от Нова Македония.

Премиерът коментира двустранните разговори между двете страни. Той обясни, че разговорът за македонската интеграция е сведен до история.

"Това не е правилно, защото не се обещава нищо, а се говори за минали събития. Това е изнудване и не виждам кой има полза от него", добави Ковачевски.

Македонският премиер настоява, че има много по-важни теми за неговата държава, като разговорите трябва да са насочени към бъдещето. Днес той говори на голям форум, на който присъства и премиерът на Сърбия Ана Бърнабич.

Обяви, че инициативата "Отворени Балкани" не заменя европейската интеграция. Също така се надява останалите държави от региона да разберат ползите от нея.

Предстои среща за споразумението да се проведе в Охрид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
16
 
! Отговори
Гацо Бацо Фийу Ърьь преди 1 година
А какво предлагат те,?Да си плюем на историята и името,и да ги пуснем Заювците сърбомани?Дето предците им са изклали над 20 000 българи патриоти по време накървавия Божик.ТВЪРДО НЕ !Или се отказват от средновековните си измишльотини,от териториалните претенции и езика на омразата,и си пренаписват учебниците,и ги подкрепяме за ЕС, или да стават албанска провинция.Това е положението и сърбоманите на власт,може би бавно,но със сигурност ще го разберат.ВЕТОТО ПРОДЪЛЖАВА!!!
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този екскремент в костюм прекрачи всякакви граници. Редно е наш Киро да го игнарира и да прекрати всякаква комуникация с правителството им докато не се научат на обноски!
23
6
 
15
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
Май трябва България да предложи да се разделят Македония и Албания в преговорния процес. Има шанс това да вразуми малко северомакедонците.Ако ли не , остават си там, а Албанците влизат в ЕС.
22
8
 
14
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
Ковачевски - 1.сменяте учебниците 2.отваряте архивите и реабилитирате избитите ни сънародници 3.променяте конституцията 4.обявявате ОМО за сепаратисти 5.ако искате идентитет и исторически личности - Сърбия, Албания, Гърция там крадете но ще ви набият канчетата. И последно - няма такъв комплексиран и злобен народ.
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия си ни мразят и просто искат на базата на обещания да ги пуснем в С и после да се отметнат. Тяхната омраза към нас е насаждана с десетилетия и няма да изчезне от днес за утре, а трябва да минат десетилетия нещо да се промени и то, ако престанат сомразата на всякакво ниво включително в учебниците им.
20
5
 
16
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Щом не го кефи в ЕС да влиза в Евразийския съюз със сърбежите. НЕ може да вкараме някакви лъжци в ЕС и то за наша сметка.
19
7
 
16
 
! Отговори
Ветото ПРОДЪЛЖАВА преди 1 година
Кражба на история и култура,език на омразата,горене на български нац. знамена, незачитане на подписания договор между рсм и БЪЛГАРИЯ,квалификацията,че РБ е фашистка страна,а българите необразовани и диви татарски племена-това са само част от причините да не се дава право на рсм за начало на преговори за членство в ЕС.Де факто,според тях,ние сме врагове и членството им в ЕС е недопустимо.
18
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята се подигра с населението на РСМакедония -превърна ги в зомбита, които търсят своята идентичност като крадат тази на съседите -българи, гърци. След 80 години обработка в Югославия и Сърбия тия са тотално деформирани ГМО-та.Удивих се, че Скопие ПОСТАВЯ все по-къси срокове на България! И пак - Скопие ПОСТАВЯ ултиматуми на България! Не е възможна по-голяма степен на наглост и безочие!Ну, Ковачевски!!! Ну, погоди!!! ВЕТОТО ПРОДЪЛЖАВА!!!
17
7
 
23
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Когато ние влязохме в ЕС, се чуха гласове, че това е било грешка, не сме били подготвени и приемането ни било прибързано !!!___Ако РСМ влезе в ЕС, тогава ще разберата какво значи истинска грешка !!!___РСМ в своята същност е титовистка и сталинистка лъжа, европейците все едно ще са пуснали русия и сърбия в ЕС
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При всеки опит да не изпълняват дадено условие, още едно да се добавя.
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що ни занимавате с тия? Очевидно е те нямат намерение НИЩО да направят, а просто чакат да минат няколко месеца и се пробват пак. Така правят от 3-4 години. Надявам се че след около 50 години ще разберат че така не минава номера, тогава ни разказвайте пак за тях. Иначе все едно всеки ден да пускате новини "На Шипка всичко е спокойно". Че то нивото на река Дунав в сантиметри има повече ежедневна промяна, отколкото позицията на Северняците!
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия или да изпълняват условиятеа или да вървят на майнатаа си.
13
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонизма и омразата към България се хранят отвън от ОМО Илинден в САЩ и Австралия и тайно от Сърбия.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БКП Румъния и България са били една държава. След 1450 г. България е потурчена а Румъния отива в Австрия и маха кирилицата.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това не е правилно, защото не се обещава нищо, а се говори за минали събития" ----> Ние трябва да обещаваме нещо, за да спрат те да крадат историята, да спрат езика на омразата, да не дискриминират етническите българи и да си спазват договорите?!? И тия искат да влязат в ЕС? Алоу, фон дер Шнапсен ли беше, Лайкyчкен ли беше - гледаш ли аккво става?!?
10
7
 
29
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 1 година
Вечно вето за юголюбовниците!Историята показва,че северомакедонци- сърбомани и сърби разбират само от бой,бой по тиквата!! Никаква Европска уния! В камъняка и землянките...честно, черноглед съм и не виждам оправия с тези лунатици.
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо ЕС и НАТО измислиха Берлинския и Парижкия диктати и разделиха България.
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъдещето не виси във въздуха а се гради върху миналото и историята. Който фалшифицира миналото получава и фалшиво бъдеще.
7
2
 
7
 
! Отговори
исках ма нямах желан преди 1 година
Исках *** нямах желание: "Това не е правилно, защото не се обещава нищо, а се говори за минали събития"
6
5
 
8
 
! Отговори
БКП преди 1 година
в своя Устав си каза: Братята македонци за независим народ, с независима писменост, култура, държава и история. Братята българи от Добруджа, са независими румънци с българска народност и държавност.