Ковачевски за разговорите с България: Не виждам ползата от изнудване

Той смята, че преговорите трябва да се водят на различна основа
Обновена: 18 май 2022 16:34 | 18 май 2022 16:30, Росен Стойчев
99
Ковачевски за разговорите с България: Не виждам ползата от изнудване
Снимка: БГНЕС

Европейската интеграция на Северна Македония и Албания зависи от решението на България.

Още по темата
Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски, цитиран от Нова Македония.

Премиерът коментира двустранните разговори между двете страни. Той обясни, че разговорът за македонската интеграция е сведен до история.

"Това не е правилно, защото не се обещава нищо, а се говори за минали събития. Това е изнудване и не виждам кой има полза от него", добави Ковачевски.

Македонският премиер настоява, че има много по-важни теми за неговата държава, като разговорите трябва да са насочени към бъдещето. Днес той говори на голям форум, на който присъства и премиерът на Сърбия Ана Бърнабич.

Обяви, че инициативата "Отворени Балкани" не заменя европейската интеграция. Също така се надява останалите държави от региона да разберат ползите от нея.

Предстои среща за споразумението да се проведе в Охрид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
1
 
! Отговори
Таралеж Накълбо преди 1 година
"С наглост към прогрес". Направо може да си го изпишете на знамето. СеМа(нтика). ;)
84
2
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Няма да стане твоята работа, байно, докато не си признаете, че такова нещо като македонец и македонски език не е имало и никога няма да има - всички македонци са българи, а така нареченият им език е написан за няколко часа от миризливи комунисти като Георги Димитров!
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагли и нахални Проблем ли има нещо?
82
2
 
8
 
! Отговори
Терца преди 1 година
Посръбчени, комунистически, горящи знамена, кълнящи всичко българско жители на РСМ,Вие ще сте Финала на ЕС, ако някой *** ви пусне там!
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадци и лъжци не пускаме. Ще ни се качат на главите. В договорите за ЕС пише, че страните трябва да разрешат споровете си преди преговорите. Гърците ги преименуваха много бързо и им взеха всички менте паметници.
80
2
 
10
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Македонците са си българи и трябва официално да го признаят! Лошото с рсм е, че е наполовина албанско-мюсюлманска и турция и сащ отдавна искат да свържат турция с албания по суша през нашата територия и през рсм. За щатите и турция християните в БГ и в рсм сме враг и слуги,не си мислете, че нещо добро може да дойде от сащ. Държат ни бедни, гладни, чакат съвсем да се стопим като бройка преди да ни отрежат главите. След к пуснем рсм в ес, те ще обявят териториални претенции към нас
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всъщност аз лично искам територията, понеже това са земите на прадядовците и прабабите ми; някои от тях умряха за да я има днешна България. няма да оставя тези земи на някакви анти-българи и геноцидни юго комунисти. или ще стават хора и ще се върнат към корените си, или да изчезва тази територия заедно с проказата там!
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да разговаряме за бъдещето тогава, ковачевски: има две сърбии, две гърции, две румънии, две албании, две хърватии. разделени са и са отделни държави. когато северна македония стане втората българска държава, тогава ще можем да поговорим за вашата европейска интеграция. дотогава сте вражеска територия, която продължава да провежда геноцид над българите там и сте легална мишена. съжалявам, но това са фактите.
77
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от 1951 до 1991г. са точно 40 години, в които наистина се създаде югославската македонска нация, мразеща България и българите. Нашето предложение е следното: северна македония ще получи положителен отговор от нашата страна 40 години след като поне две поколения обиат България и се чувстват българи! 40 години е никакъв период за историята, особено когато тези симпатяги във вардарско 1300 години са били българи. няма да ги ухапе да почакат още 50-60 години докато се събудят от съня си
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ковачевски за разговорите с България: Не виждам ползата от изнудване"______Не виждам ползата да влезете в ЕС.
75
3
 
11
 
! Отговори
Ха! преди 1 година
Какво изнудване бе? Да не би само България да се е подписала договора, който вие не спазвате? И откога искането за спазване на договор е "изнудване"? Къде ли не ходихте да плюете България и да плащате за лобизъм, вместо да седнат двете страни и да се разберат като хората!
74
3
 
10
 
! Отговори
Митрофанова преди 1 година
Македонският език е най-древният език познат на човечеството. Азбуката му е приета с решение на просветния отдел на Битолския окръжен съвет на Югославската Компартия от 21.05.1945.В рашкото пасолство има автентичен исторически филм за тази историйка!!!!
73
3
 
11
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 година
РСМ и Албания вървят в пакет,но това не е справедливо и не е продуктивно.ЕС да започне да преговаря с Албания и толкова. Защо Албания да плаща сметката на едни хора,които удивиха света с невероятни и извънмерни лъжи и фалшификации? Зер ЕС не си спомня "античното минало" на Скопие?Как да им имаш доверие на тези хора,които най-сериозно твърдяха,че Ал. Македонски им е бил баща?Как да не се усъмниш в менталното здраве на нацията?
72
3
 
9
 
! Отговори
Д-р Гигълс преди 1 година
Колкото по близо до Сърбия , толкова по далеч от ЕС . Набиите си го това в чутурите
71
2
 
9
 
! Отговори
лъжливото овчарче... преди 1 година
Северимакедонските политици не са с европейско мислене - щели да правят железница до границата с България/КОГА?/, да ремонтират пътища/КОГА?/, да признават история/КОГА?/. Тези неща нямат нищо общо дори с европейските ценности. А те ги поставят като условие. Тотално са объркани.И това братосване, приятелство, близки народи са пълни глупости от комунизма. Трябва да има единствено прагматизъм-изпълнявай подписаните договори и не кради чужда история!!!!
70
2
 
10
 
! Отговори
Радев към Ковачев преди 1 година
Що за премиер публично заявява, че "не разбира проблема с България"? Като не го разбираш, освободи мястото,да дойде друг премиер, който го разбира, защото заради този проблем има вето!ПАНИМАЕШ???ФЕРЩЕЙН???
69
2
 
9
 
! Отговори
Напротив преди 1 година
Зависи си от РСМ! Вие сте подписали договор, който не спазвате! И щом не е важно за вас миналото, защо сте се запънали, като магаре на мост, а не признаете миналото такова, каквото е било? Разберете, че никой не ви иска нито територията, нито македонизма, но не може да присвоявате история и помакедончвате отдавна починали българи!
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Гриндера и бандата им продажни джендерасти, ако ги пусне тия, да бъдат скалпиран ритулно на жълтите павета незабавно
67
2
 
7
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 година
форум "Отворени Балкани"....Бившите югославски републики се подкрепят. И какво ние трябва да зинем в *** възторг и да си подарим историята и езика ли?Как ли пък не!Айде ЪРьь У ЛЕВО!Ще я гледате Еуропската уния през крив северомакедонски макарон!!!
66
2
 
8
 
! Отговори
Радев къмКовачевски преди 1 година
Слагай наколенките и се явявай в Изповедалнята в София :))) Другия вариант е да учиш албански :)))