Макрон иска да насърчи диалога между България и РСМ

Френският президент разговаря с Петков, Радев и Ковачевски
Обновена: 19 май 2022 13:43 | 19 май 2022 13:41, Нели Христова
66
Макрон иска да насърчи диалога между България и РСМ
Снимка: БГНЕС

От кабинета на френския президент Еманюел Макрон публикуваха съобщение за разговорите му с Румен Радев, Кирил Петков и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски.

"На 18-ти май президентът на Франция проведе последователни разговори с президента на Република България Румен Радев, министър-председателя на България Кирил Петков и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски. Целта на тези три разговора, които се проведоха в момент, когато Франция председателства Съвета на Европейския съюз, беше да се насърчат двете страни да продължат бързо диалога по спора между тях", се казва в съобщението от кабинета на Макрон.

"Президентът на републиката потвърди ангажимента си за европейската перспектива на Западните Балкани, особено в контекста на дестабилизацията на европейския континент", пише още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Какъв е този зор непремено РСМ да влезе в ЕС и има толкова много застъпници !
51
0
 
1
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Или ЕС да подкрепи националната ни позиция по казуса рсм или ако не, ние излизаме от този съюз! Националният ни интерес не може да е обект на компромис! Да покаже ЕС колко държи на нас, крайно време е! До сега видяхме само как 12 години потупва приятелски един доказан бандит в лицето на тиквата, който ни граби и рекетира с позволението на ЕС! У нас остана впечатлението, че тиквата е отделяла от чекмеджетата и за Барозу и за Юнкер! Това ли са европейските ценности?
50
0
 
8
 
! Отговори
Когато-някога преди 1 година
Ей, 5 години не намериха време ckonянитe да премахнат обидните квалификации, българофобията и лъжите за българите в учебниците си по история! Не спряха да тормозят всеки българин!Ще ги пуснем чак, когато изпълнят Договора за Добросъседство. Ама не искат! Няма място за 3лобни Лъжцu в ЕС!
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой може ли да ми каже: Защо толкова много, ама многооо ни натискат от всякъде за РС Македония?
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон да се произнесе по Ньойския договор Валиден ли е Да
47
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До Случаен минувачвсичко е умишлено братле-ръчкат ли ръчкат ли тая македония, като че ли досега не се живееше мирно-и американци и ес ръчкат въглените уж от загриженост-измислят правила и изисквания, докато се скараме -вземи за пример Украйна
46
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 1 година
Само тоз цъpвyл ни трябваше ...
45
0
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Макрон, гледай си бабичката! Гледай си бабичката и със нас не се занимавай! Не ти са ясни много неща от историята на Балканите! Вместо да изпишеш вежди - ще избодеш очи!
44
1
 
15
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 година
Това ли прочутата ЕВРОатлантическа СОЛИДАРНОСТ...?Да мачкаме и натискаме лоялна страна на ЕС и НАТО за сметка на друга страна, която не е член на ЕС и фиктивен член на НАТО!!???
43
1
 
13
 
! Отговори
Радев към мИкрон преди 1 година
БързатаКучка,слепи ги ражда! Ще почакат! ВЕТОТО ПРОДЪЛЖАВА!!!!
42
0
 
19
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Как пък нито един западен политик или историк не каза: "Да, България има право! Да, така пише в латинските, гръцките, арменските и арабските документи! Да, действително това са били българи, а не някакви други народи!" Всички не спряха да ни притискат и да ни преправят историята.
41
7
 
2
 
! Отговори
5-ко преди 1 година
Сакаики да иа свртите Албаниа против нас , вие иа свртивте против себе . Рама на Радев на еден самит дури и иавно му кажа .... ,, Приатели не го прават ова мегиу себе ,, . Ете така.
40
7
 
3
 
! Отговори
5-ко преди 1 година
До 33 - Предлогот ваш за одвоиуване на Албаниа не помина , не си во тек со настаните. Ние немавме против Албаниа да почне преговори , дури нашите иавно кажаа дека не е фер и Албаниа да биде спречена ради вас. Но прва држава што се спротивстави на тоа беше Романиа , па Холандиа па Германиа. Почнуваики од вашето баране за историски ревизионизам како услов за почеток на преговори па се до одвоиуването на Албаниа , докажавте дека не сте способни да спроведете НИШТО.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради тези жабари България губи беломорска Тракия нищо че Ньойският договор е валиден все още и имаме право на излаз на бяло море и Алексадропулис
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен 001 преди 1 година
Той Северна Македония да я остави на нас....да си мисли при таз годишното събиране на класа дали ще покани любимата си учителка?
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да си тъпче бабата и да не се меси неканен
36
1
 
22
 
! Отговори
Макрон преди 1 година
Да си гледа франция и жълтите жилетки и т.н да не се бърка в националните ни итереси . до кога чужди държави ще ни учат как да живеем н и да ни казват че важат само тяхните ценностни . за това сме на този хал винаги грешната страна и някой да ни казва. Да се поучим от Унгария нима те не са в ЕС но си защитават националния интерес и ценностни .
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо Макрон се е загрижил? интереса на НАТО клати феса, и ние нали сме роби слушаме
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не казвате че и Хърватска заплашва с вето в нато Швеция и Финландия докато не се променят изборните правила в Босна ? А Ердоган иска много работи . Връщане в програмата ф35 .Да му дадат 30 кюрди да ги осъди .Да свалят санкциите срещу С 400 .Всички европейски държави да свалят оръжейното ембарго срещу Турция .
33
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо р Македония няма българско малцинство защото всички са българи Второ те нямат история защото това е българската история на разделение осъществена от същите тези макронци и други заинтересовани на балканите да няма силна и голяма държава Трето тези които се наричат македонци са едни продажници с промити сръбски мозъци и тн