Мараба комшу! Българите – втори по численост чужди туристи в Турция

Преди нас са само германците
23 май 2022 19:50, Красимир Ангелов
54
Мараба комшу! Българите – втори по численост чужди туристи в Турция
Снимка: БГНЕС

Турският туризъм продължава да се съвзема след ковид пандемията, сочат данните за април, когато броят на чуждестранните посетители в страната е с над 220 процента по-голям от април 2021 г., съобщава "Дейли сабах".

Българите пък са били втората по многочисленост група сред чуждестранните туристи в Турция миналия месец.

Най-притегателен център за туристите е бил Истанбул, който е приел 40 на сто от всички чуждестранни посетители в страната през разглеждания месец. Това се равнява на около един милион туристи.

Следва Анталия, която е посрещнала 661 609 чуждестранни посетители, а на трето място е Одрин, където са отишли 359 303 чужденци.

По брой на туристите в страната Германия е на първо място с 15,4 на сто от общия туристически поток, или около 400 хиляди души. Втора е съседна България, която отговаря за 10,5 на сто от посещенията в Турция с 271 хиляди посетители. На трето място се нарежда Обединеното кралство с 225 хиляди туристи или 8,8 на сто от общия брой на чуждестранните посетители през април, отбелязва БТА.

В периода януари-април броят на посещенията от чужбина е нараснал със 172,5 на сто на годишна база до близо 7,47 милиона, показват данните.

Броят на руските туристи обаче е намалял - от 156 133 през април миналата година на 130,150 през април тази година, показват данните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашата създала нефтено и газово оръжия, какви ли още оръжия ще измислят :)
42
9
 
21
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Статията показва,че от двете робства дето сме преживяли,Руското сякаш е било по жестоко.
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои точно българи?
40
49
 
7
 
! Отговори
Няма шанс преди 1 година
Турция никога не е била ТОП ДЕСТИНАЦИЯ ЗА ХРИСТИЯНИ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ, ГЪРЦИЯ Е НАШАТА ДЕСТИНАЦИЯ,АТОН ТАМ СЕ ПАЗИ ЧАСТ ОТ НАШАТА ИСТОРИЯ, ВАТИКАНА СЪЩО.
39
13
 
1
 
! Отговори
Албен преди 1 година
Да се включа и аз, относно "магьосниците" тук в коментарите?!Трябва да прочетете Свещенния Коран и тогИва ще разберете за т.нар., магии!!!
38
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До знаещият турски, защо се пънеш, като не го знаеш езика им? Няма значение, че си сгрешил и ти, и към когото ти е отправена критиката, турчина сам ще прецени, дали си с добро отишъл при него, или зло, и по този начин и ще те посрещне. Колкото до туризма, да светлинни години преди нас, че и преди гърците.
37
6
 
20
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Щом на Великден масово българинът е в Турция или Гърция говори че му е писнало да пълни джобовете на мутрите които окупирана чербомерието и си перат парите. Затова толкова мразят Петков и пазят Гешев... Ама тик так.. Времето е в нас и ние сме в него, Апостола го е казал!!!
36
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на нащо Мутроморие кой ще ходи.Явно ще останат само Укри да плажуват.
35
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Одрински *** Турците са един особенно напредничав народ с изключителен принос за развитието на културата както в съвременна Европа така и за промяна на Арабско и северно африкански регион. Мога да дам много примери. Като напримерно в архитектурата. Без крепости с широки улици градове с обществени бани и т.н. Кофти е че са ни покорили и обримчили обаче ние сме си виновни за това. Нека спрем да се мразим а да се уважаваме
34
23
 
0
 
! Отговори
Одрински ибрикчия преди 1 година
Туруците сме специална породата селектирани дьонмета ,развъждани за слуги и роби под сянката на алах -лунния демон ! Ала -бала,магия фъшшшкия !
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мараба комшу!" - а бе , джур нал я - правилната дума е "махраба" - поограмотете се малко
32
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Турция никога не е имала претенции към нас...." 1913 година Турция нарушава Лондонския мирен договор и завзема Беломорка Тракия, която по това време е била насленена предимно с българи. Гонят и избиват стотици хиляди българи за да нямаме сега претенции за тези територии.
31
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ - факт че когато беше разгара на паниката. 2020-та в началото на пандемията и когато всеки гледаше да вземе каквото може, чак Германия задържа тировете с маски на Австрия. Немските маски бяха задържани някъде в африка. Точно тогава Турция даде на нашите медици защитни дрехи и облекло. Не бяха длъжни да го правят, но го направиха. Евала им за което!
30
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ни и швабите най-много ходим да харчим в Турция, а пък Ердоган не смее да наложи санкции на Путин, защото чака рашистите да му дойдат като туристи.
29
4
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Какво е "чевирмета"?
28
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е Турция да има претенции към България. Кърджали, ако поискат могат да се обявят за отделна държава. Османската империя успя да ни раздели. България е 1/2 турска част и 1/3 християнска
27
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само местните мутряги не оценяват българския турист.Бях на море 2019 в Анталия в едно селце Текирова е няма такова ядене, то не беше пъдпъдъчи гърди ,то не беше чевирмета, то не беше скариди,стриди ,100 метра беше дълга само секцията за десерт и плодове в рерсторанта... Плажа и водата кристално чисти и топли става и за нощно къпане супер приятни са вечерите.Заслужаваше си всеки лев .
26
18
 
1
 
! Отговори
Не вярвате, ама преди 1 година
молете се да не ви се случи. Който не вярва в черни магии, мога да му кажа следното - МОЛЕТЕ СЕ ДА НЕ СИ ИЗПАТИТЕ И ТО ОТ ОПИТЕН ЧЕРЕН МАГЕШНИК!! ИНАЧЕ МАЙКА ВИ ЖАЛНА. ЧЕ И НЕ МОЖЕ ДА ГО ДОКАЖЕТЕ, ПОНЕЖЕ НИКОЙ НЕ ВЯРВА В ТИЯ НЕЩА, РАДОСТ ЗА МАГЬОСНИКА! МОЖЕ ДА ВИ ТРЕПЕ НА ПОРАЗИЯ, БЕЗ ДА БЪДЕ НАКАЗАН.
25
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 2008-*** ходя в Турция я на почивка, я на трип до Одрин, я до Стамбула... Ми хубава храна, евтино, супер обслужване... Да, примерно плажовете в Гърция са по-яки, но пък обслужването на турците е 1. Така се държат, че с кеф да си изхарчиш парите и да им ги оставиш. Единствено им е скъпо пиенето, а ракито им също си заслужава. Но идеално няма.
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В едно село там в Джемилкьой има една врачка, която баба я познаваше. Всяка година я посещавахме, да ни кажеш нещо за съдбата ни. Последния път бяхме на пътешествия в Анкара и се отбиха при нея. През март 2019 г. Беше на легло, болна. Каза ни само, че след година ще има мор, да се пазим, че някой от нашето семейство ще бъде взе от мора. Жената почина на 101 години. Дойде ковидът, починаха леля и братовчед.