Вулин: Лавров ни е приятел, как се доказаха онези, които попречиха на визитата му?

Не е хубаво чужденци да определят кои са ни гостите, каза още той
9 юни 2022 17:22, Нели Христова
46
Вулин: Лавров ни е приятел, как се доказаха онези, които попречиха на визитата му?
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин заяви по повод несъстоялото се посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Белград, че не е добре чужденци да определят кои да бъдат гостите на Сърбия, предаде агенция Танюг.

Още по темата
"Никога не е добре чужденци да определят кои са ни гостите и кои са ни приятелите. Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров десетилетия е зад нас, в трудни места е доказал, че е приятел на Сърбия, а как го доказаха онези, които попречиха на посещението му", каза Вулин.

Съседните на Сърбия държави - България, Република Северна Македония и Черна гора, не разрешиха прелитане на самолета на руския първи дипломат, с който трябваше да пристигне на посещение в Белград на 6 юни.

Вулин изтъкна, че Сърбия е държава на всички свои граждани и затова никога няма да е добре приятелите на страната да не идват.

По този начин той отговори на сръбската министърка на енергетиката Зорана Михайлович, която каза снощи в интервю за Евронюз Сърбия, че е добре, че шефът на руската дипломация не е посетил Белград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
4
 
! Отговори
Несучете отдвекрави преди 1 година
Та е време сърбите да престанат да сучат от две крави-Фашистка агресивнаРусия и ЕС,а да си изберат или ЕС,или Азиатската к.о.ч.и.н.а и да си отговорят на въпроса-КАТО НЕ ЩЕШ ПРОСИЯ,ЩО ЩЕШ С РУСИЯ?
39
1
 
5
 
! Отговори
Несучете отдвекрави преди 1 година
Ха така.Преди години един руски шовинист ни се зъбеше,че "Болгария нельзя сосать из двух матерей",,или "от две крави",от ЕС и от тях.Е,разбрахме ви,рускофашистки гадове,отдавна "не сучеме",а се ползваме с хибридни войни,отровителства(Гебрев),минноподривна дейност(Сопот,Горни Лом),и хакерски атаки(НАП,Български Пощи),езици на омраза и "кирилици от македонски земи" и други атаки и заплахи от устата на руския Фюрер,докато любимците на РФ-Руския Фашизъм сучеха и от двете страни.Е,баламите свършиха,сега приказката за "двете майки"(или крави) го чувате и от ЕС,та сърбите да научат урока-Като не щеш
38
2
 
7
 
! Отговори
Сръбски тарикат преди 1 година
Лавъра можеше да дойде по друг маршрут!Просто разлайват кучетата!Клаха в Сререница ,като русите в Буча!
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименАбе стига с тая упорка ,че щели да ни нападат. Никой не се интересува от тази дупка наречена България безперспективна дестинация.Тази страна беше фактор миналия век този не е благодарение на евроатлантическите *** на държавна хранилка.
36
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Black SeaБългария ще се върне при Русия няма друг път за съществуване. Пукайте се от ят евроатлантици всичко що сте крали през последните тридесет години ще ви бъде взето.
35
1
 
5
 
! Отговори
777 преди 1 година
Айде стига вече! Боли ме оная работа за и за едните и за другите.
34
0
 
4
 
! Отговори
66 преди 1 година
Например не ви спряха газа.
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" а как го доказаха онези, които попречиха на посещението му", ... Еми бомбиха ви с бомби, с обогатен уран, даже и при нас паднаха няколко. Имахте и ембарго - повече от това "доказване" - здраве му кажи !
32
6
 
14
 
! Отговори
немо преди 1 година
Едно говори, но друго мисли. На сто процента мислено ни благодари.
31
1
 
13
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До 27. Ами сърбетата ако наплюят гърците къде ще ходят на море? В Хърватска ли?
30
7
 
14
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До 28. А недей да говориш от името на македонците и чернигорците. Гледай си твоята мизерия и сънувай сърпове и чукове. Огледай някой да не ти падне на главата.
29
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Кажи ми кой ти е приятел и ще ти кажа кой си ти. Дали Вулин е чувал този израз,между другото много популярен в Русия.
28
5
 
17
 
! Отговори
До 28 нр става така преди 1 година
Ако има желание, има и начини. Ако наистина посещението е било належащо, щяха да измислят начин. Както казах, абсолютно съм уверен, че сръбето се кефят максимално, че това посещение не се състоя и имат перфектното извинение. Още повече, че те не са го канили, той сам си го е организирал. Обиколка на "невраговете" така да се каже.
27
14
 
7
 
! Отговори
Не става така преди 1 година
До Анонимен: "Сърбите можеха да изпратят свой самолет"? Това е официално държавно посещение. Представяш ли си ние да изпратим наш самолет за да дойде на посещение у нас държавният секретар на САЩ например. В дипломацията си има правила. Голяма г'лупост свършиха нашите управници, но да се успокояваме, че РСМ и Черна гора свършиха по-голяма глупост от нас. Тях нямаше как да ги санкционират от ЕС ако бяха разрешили, но те решиха да се представят като верни кандидат-наведени.
26
3
 
17
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Сърбежите ловко пропускат приятелите си от Румъния и Гърция в коментарите. Все България им е трън в дупарата.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има санкции за руски самолети да не прелитат над територията на Европа. Същото важи и за европейските самолети над Русия. Сърбите можеха да изпратят свой самолет. Нали са приятелчета с руснаците, що не го направиха? *** сега се кефят нали - хем коня не можа да ги притисне "приятелски", хем имат перфектното извинение. Абсолютно съм уверен, че никак не са желали подобно посещение
24
20
 
8
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Поредна *** и *** постъпка на българската външна политика, за което ще има да плащаме скъпо. Моя съсед не пуска у нас гостите, които съм си поканил...... Алоооо чавка ли ви изпи мозъка
23
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как Русия ни позволи да си приберем моряците, а ние не дадохме разрешение?!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да разбираме ли, че щом ви е приятел, ще подкрепите Русия като нападнете България?
21
21
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До За Сърбия не е: За България беше по-правилно да разреши преминаването на самолета на Лавров. И в тоя случай се видя разликата между държава-сателит (като България) и държава със собствена външна политика (като Турция). По отношение на Русия ние за съжаление нямаме собствена политика и губим от това. Така Южен поток мина през Турция, а АЕЦ Белене няма да бъде построена никога.