Поскъпват транспортът и услугите на плажовете в Гърция

Платените шезлонги и чадъри са на по-висока цена
17 юни 2022 10:43, Елка Василева
28
Поскъпват транспортът и услугите на плажовете в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

По-скъп e транспортът от днес в Гърция. По-евтино е да се пътува със самолет до островите, отколкото с ферибот, предаде кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Още по темата
Тарифата на такситата в Гърция се покачва от днес поради високите цени на горивата. Собствениците на транспортни фирми дори обявиха, че са в стачна готовност, ако от началото на следващата седмица правителството не премахне акциза върху горивата.

Поне с 30% са по-скъпи цените и на фериботните билети, за да се балансира цената от скъпото гориво. Почти хиляда евро само за транспорт плаща четиричленно семейство с кола, ако пътува с ферибот от Атина до Родос и обратно.

Покачването на цената на фериботите е в зависимост от разстоянието, като увеличението например до Самос, Хиос и Лесбос е с 200 евро повече от миналата година.

По-скъпи са и услугите на плажа. Платените шезлонги и чадъри предлагат сянка на по-висока цена. Заведенията продават напитките също по-скъпо.

Безплатни остават общинските плажове, които също са добре поддържани, но само с чадъри.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
7
 
! Отговори
Да преди 1 година
Забравих да кажа, че е пълно с българи, румънци и сърби.
24
2
 
8
 
! Отговори
Да преди 1 година
В Гърция сме в момента на Халкидики и няма цена на чадъри и шезлонг.Цените са като на нашето Черноморие, че и по-евтини.ходихме на нашето само 2 години, когато се изкаше сертификат в Гърция , не че нямахме, но не ни се ходеше и с маски!
23
5
 
14
 
! Отговори
До 24 NoWay преди 1 година
Не, че не разбираш, а нямаш и за това нама и да разбереш. 30 лв семейна стая, ме ми се мисли къде си се настанил. На какво подлагаш семейството си, и в каква вода се къпеш. Аз от 15 години не ставам на БГ морето, другата седмица заминавам за Йонийско море, виж на картата къде е. Там запазихме двуетажна къща за 9 нощувки за 1800 лв. Всеки със стандарта си на живот, никой не ти е крия че нямаш... ;)
22
15
 
10
 
! Отговори
NoWay преди 1 година
В момента съм на българското море. Стаята в семейното хотелче е 30 лв. Чадър си носим, лежим на топлия пясък. За 5 дни почивката на двама души ще излезе под 500 лв. - с пътя, спането и храненето изцяло навън. Не разбирам нито даването на 1000 лв. за ферибот, нито вечерите по 80-100 лв, било тук или пък в Гърция...
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По бг черноморие обслужването е на база прецакване отвсякъде.
20
3
 
11
 
! Отговори
Balkanturist преди 1 година
За малко да настъпя едно кучешко хавно на плаж Арапя. Поне беше на първа линия !
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не знам дали има някой който да носи салам и домати" още повече, че цените на доматите и саламите по супермаркетите са същите, като в България. Аз също не виждам защо някой би носил нещо?
18
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Честито на чалгарите, които обожават Гърция." Тези чалгари явно са си преценили, че предпочитат да дадат 1000 Евро само за ферибот, вместо на нашето море.
17
3
 
34
 
! Отговори
Пепе преди 1 година
Остана ли някой, който още да не е ходил в Гърция, за да сравни несравнимото качество и цена на почивката в Гърция, спрямо България? Не знам дали има някой който да носи салам и домати, при положение, че семейство вечеря качествено за 40-50Евро.Човек получава истинска почивка, истинска храна, липса на каквито и да е "летни" вируси. и алооо, кореспондента, какви 200Евро по-висока цена за ферибот??!?!
16
3
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Е,и?Пак сме в Гърция,
15
1
 
10
 
! Отговори
шимпанзе от ПП преди 1 година
До ДДРОнег тая тъпотия сам ли я измисли или някой ти помогна?
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък вие пишете за плаж в Гърция. ... еми върви да бачкаш ве, кво обискаш тука?
13
6
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Според ОПГ герПдпс, итн и въZZраждане, виновни за поскъпването в Гърция са ПП :) :) :)
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 10 години ходя из Гърция. Повечето места нямат цена за Чадър и шезлонг ОСВЕН по островите. Искат консумация срещу ползване. Взимаш си вода, фрапе, клуб сандвич или нещо друго и цял ден си лежиш. Ако си на Парос - да има цена за чадъри ама целия остров е 190кв.км. има общо 120км брегова ивица, хубавите плажовете са макс 10-15км. При 10км на всичките хиляди туристи там да не искат цена за чадър няма как. И пак ако не искаш боцни си твой, има място за теб ама по-далеч от заведенията.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Атина на-най популярният им плаж Варкиза тези дни цената беше 7 евро. Както миналата година. Тази цена не е променяна от поне 5 години
10
13
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Това не е добре ако е така. Ще се претъшче извън островите, а много хора могат да решат да отидат на купонджийското море вместо на семейното. Макар и със семейство обичам да има ци-ци по плажа, а във византия е средновековие.
9
3
 
14
 
! Отговори
Халкидики преди 1 година
На Халкидики цената е 10 евро за чадър с 2 шезлонга от алуминий и текстил. Такава беше и миналата и по-миналата година
8
3
 
0
 
! Отговори
искам преди 1 година
да се удавим в сините ти о4икак ме хипнотизира
7
2
 
2
 
! Отговори
6неелеее преди 1 година
вундербааааааааааааа
6
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на чалгарите, които обожават Гърция.