Западните Балкани отиват на срещата на върха с ЕС

Това обявиха ръководителите на трите страни
23 юни 2022 23:45, Росен Стойчев
59
Западните Балкани отиват на срещата на върха с ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителите на Северна Македония, Албаия и Сърбия решиха да участват на срещата на върха между ЕС и Западните Балкани, съобщи ДАНАС.

Решението заедно взеха Димитър Ковачевски, Еди Рама и Александър Вучич. Това беше потвърдено от външните министерства на техните страни.

Още по темата
"Няма да чуем много за нас, но ще искаме да ни чуят за "Отворени Балкани", които са продължение на духа на Европа. Трябва да говорим и за нашето спиране от България, което спира идеята за нова европейска общност", обяви в социалните платформи албанският премиер Еди Рама.

Сръбският държавен глава Александър Вучич и македонският премиер Димитър Ковачевски потвърдиха своето участие на срещата. Там ще бъдат обсъдени перспективите на страните от региона.

Имаше вариант и тримата да не присъстват на нея. Все пак се е стигнало до съгласие.

Днес много водещи фигури в България потвърдиха, че са харесват идеята на Франция за споразумение с македонското правителство, което може да доведе до напредък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
8
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Искат да стъпят на главите ни, за да се изкачат в рая !
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отворени източни балкани е България. А отворени западни балкани е без България.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
албанската измeт трябва да бъде държана далеч от Цивилизацията. ЕС не е най-добрата организация за държави в света, но албанци и северни макета могат единствено да му навредят.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбра се че има и по-пропаднали държави и народи от нашия, има лъч надежда все още
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв ЕС за тези три. И специално за шиптари и северни макета. албания в ЕС означава узаконяване на талибанизма на Балканите, както и продажба на човешки органи и наркотици. Вън крадците на история!!!!
5
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Сръбският мМазник иска да се облажи май...Нищо ново,типично по сръбски и по френски.Спомнете си,че границата със Сърбия минава през средата на български села и къщи,едната стая е у нас, адругата в Сърбия!И това чудо невиждано го дължим на френската любов към Сърбия!Верицата ви западняшка...
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя албанец много нагъл бе. Прави ли се на *** или лисица че не разбира, че България не е измислила че Албания трябва да е пакет с Македония. Някой друг в САЩ и ЕС ги слага заедно вероятно че вече са една държава.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не спира Албания.
2
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Само срещи чевермета и кючеци върти Урсула бюджет бол има от балъците :)))
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия няма ли да каже чий го търси в ЕС, когато е васал на Русия? Или пък Албания, която е раздирана от корупция, даже повече и от нас? Или Македония, която не изпълнява изискванията за добросъседство?