Турция арестува гръцки гражданин по подозрение в шпионаж

Той се представял за бизнесмен, а се занимавал с шпионска дейност
25 юни 2022 19:50, Красимир Ангелов
16
Турция арестува гръцки гражданин по подозрение в шпионаж
Снимка: БГНЕС

Националната разузнавателна служба на Турция (MIT) е заловила гръцкия гражданин Мухамет Амар Ампара по подозрение в шпиониране на Турция от името на Гръцката разузнавателна служба (EYP), предаде Анадолската агенция.

Според информация от източници от сигурността, MIT е разкрила, че гръцкото разузнаване е използвало гръцкия гражданин за шпионаж на Турция. По време на пътуванията си в Турция гръцкият гражданин се представял за бизнесмен, а се занимавал с шпионска дейност под прикритието, че се занимава с търговия, съобщава БТА.

От турска страна твърдят, че Ампара е събирал информации за структурите на турските въоръжени сили на границата и ги е предал на гръцката разузнавателна служба, посочва Анадолската агенция.

По напътствия на Гръцката разузнавателна служба (EYP) той е събирал информация за сирийците в Турция и за бизнесмени, които подкрепят терористичната организация ФЕТО и които са се настанили в Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
5
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До 11 Новото име на тази kлoаka как е? Пуийкие? Както и да си сменят името, миризмата си е същата - на развалена овча лой и вмирисам маринован сафрид.
7
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В пандиза ще му се радват така, както едно време турският ага се радваше на хубавата Яна, сестрата на балканджи Йово. За разлика от балканската котччина буллгейристан, Тюркийе е държава и половина, с хилядолетни имперски традиции.
6
5
 
7
 
! Отговори
А преди 1 година
Само да напомня, че и двете държави са членки на НАТО. А според нашите служби, не бива да имаме тайни от другите държави от НАТО, защото били наши съюзници и само руски шпиони трябва да ловим.Нищо, че американските служби подслушваха даже Меркел.Не е лошо да имаме едно наум и да не сваляме гащите пред нашите "съюзници".
5
10
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Osman Batur/ КОГО ЛЪЖЕШ ТИ БЕ, ЧЕ ТАМ ИМА ДЪРЖАВА- ЕДИН КОПТОР СТЕ ПРОГНИЛ И ТО В ПЪЛНА ДИКТАТУРА КЪДЕТО ГРАЖДАНСКИ ПРАВА НЯМА!
4
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БЛЯ БЛЯ БЛЯ!!! ПО ИЗМИСЛЕНА И СКАЛЪПЕНА ИСТОРИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ СКОРО!
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие убивате хора с държавни тайни, защото вече стана ясно как руснаци живеят в Турция! Вие сте официални убиийци и шпионажа би спасил човешки животи, но вие се издържате финансово от лъжите ви!
2
9
 
17
 
! Отговори
Osman Batur преди 1 година
Ще му разкажат играта. Няма да излезе от турските зандани, ако е така. Там има държава, устояла векове, обкръжена от врагове. Може да го държат за коз като започнем офанзивата за островите, които дадохме на гърците за временно ползване с лозанския. Стоте години минаха, и скоро ще трябва да се изнесат към пелопонес.
1
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турски простотии