Турция няма да се присъедини към санкциите срещу Русия

Това заяви горителят на президента Ердоган
27 юни 2022 07:14, Красимир Ангелов
81
Турция няма да се присъедини към санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Турция няма да се присъедини към санкциите, които Западът въведе срещу Русия заради украинската криза, заяви в ефира на телевизия "Хабертюрк" Ибрахим Калън, говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС.

"Водим балансирана политика по отношение на Русия. Няма да въвеждаме санкции и няма да се присъединяваме към тях. Длъжни сме да се ръководим от собствените си интереси. Ако всички разрушат мостовете, кой ще говори с Русия тогава? Икономическите ни отношения с Русия са от такова естество, че въвеждането на санкции би донесло повече вреди на икономиката на Турция, отколкото на тази на Русия. Ние заехме ясна позиция. Тя бе приета от западните страни", изтъкна Калън, цитиран от БТА.

Въпреки това от време на време се оказва натиск върху Турция по въпроса с въвеждането на санкции срещу Русия, каза още президентският говорител.

"Този въпрос е поставян на дневен ред от време на време, а ние излагаме доводите си защо не се присъединяваме към санкциите", подчерта Ибрахим Калън.

В отговор на въпрос за отношението на турските власти към руските олигарси, говорителят на Ердоган заяви, че към тях Анкара се придържа към същата линия, както и по отношение на Русия като цяло.

"Не въвеждаме санкции срещу отделни лица", каза Калън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган разсипа Турция, ние се прибрахме в България, изселници сме от 1989 г, няма смисъл повече да се стои в Турция, като се посиграват има 150 % инфлация от началото на годината, не 75 % както казват . Ще си стягаме къщата в Момчилград и това е. Жалко за Турция, с тоз туризъм и толкова много имигранти дет пращат пари в Турция, можеше да е доста добре, ане 120 евро минимална пенсия, 190 евро средна и 300 евро масоввите заплати, 220 евро минималната
61
0
 
2
 
! Отговори
икономист преди 1 година
годишно от Турция в България се вкарват контрабандни стоки за около 3 милиарда лв и това са само хранителните стоки, какъв шенген, какви 5 лева - ГЕРБ и ДПС си имат частна фирма на границата, която си пуска който и иска и каквото иска. Обяснете ми как има толкова много турски меса и млечни турски продукти в Бг, каъо е забранен вноса, защото самп в Кауфланд, Лидл и Била няма, колкото и да ги плюете, те поне спазват някакви правила
60
0
 
2
 
! Отговори
del piero преди 1 година
да, ама сега бг турците и простите българи веднага ще ти кажат в Турция по-качествените неща и по-евтини, в Турция било евтино, само това е вярно, малко по-евтино е - факт. Между другото има забрана за внос на млечни и месни прокути от турция към ЕС от 5 години и въпреки това турските магазини в Бг, в Пловдив, Сливен, Нова Загора, Ямбол и къде ли са фулл с такива контрбандни меса и кашваквали от канал на Ердоган и Бойко Борисов през фитосанитарния контрол.
59
1
 
2
 
! Отговори
Миленита преди 1 година
винаги се ходи от по-богатите към по-бедните държави да се пазари, за по-евтино, американците ходят в Мексико, българите в Турция, гърците и румънците в България, та толкова е добре положението в Турция.
58
0
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 1 година
толкова са хитри турците и толкова играят в свой интерес че 120 евро са пенсиите в Турция, а заплатите по 230 евро. Толкова са добре и то при толкова много туристи чужди (около 40 милиона ) и десетки милиарди от гатербайтери.
57
1
 
1
 
! Отговори
USA преди 1 година
За Турция също ще има наказание. Всички, които подкрепят Хитлер ще са на ешафода! ГАРАНТИРАНО!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На туркие е разрешено да се развива ,понеже знаят че интересите им винаги ескалират до война с РФ вдаден момент , средна РФ е с доста ислюзимирано население, така че.. не че ердоган или начетените им плъхофе са много хитри,просто им е позволено да са такива, както с орбан, все пак ънкл сорос колкото и да е недолюбван, си е унгрец в крайна сметка.
55
11
 
4
 
! Отговори
Алекси Сокачев преди 1 година
Каква поредна ромска драма драги зрители! Анадолското стадо да му мисли.!.
54
3
 
20
 
! Отговори
тя преди 1 година
Турците са хитри и винаги "играят" в свой интерес !
53
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е най големият лицемер. Да не би някой да е чакал други. Ама и русия е същия лицемер. Турчина ги избива с дробовете си, а те му пращат майките и децата на плаж:)) Лика прилика са си двете варварски държави. Второ Турция го прави нарочно, защото не е член на ЕС. А явно морал няма.
52
16
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Какво сте очаквали от турците те са фурнаджийски лопати а пък и няма за какво да налагат санкции не са в ЕС и слава богу да не бъдат никпга
51
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балканските народи са с Русия!!
50
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
58, Турция доставя дронове за Украйна, които укропите плащат и които ПВО на РФ без проблем унищожава. Нашата ПВО шчьолкает Байрактарите, както катеричките шчьолкают орехи, каза неотдавна Президентът Путин.
49
1
 
4
 
! Отговори
До аз преди 1 година
Е, това него не го засяга-Пешев де, той я е на някой проект, я на някоя субсидийка... я е лекар, я съдия.. където краднат все едно със себе си ще носят... Така че, народа, ах, народа, то имало и народ.
48
5
 
11
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Действията на Русия в Украйна са закономерни, заяви Ибрахим Калън, говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но... ще доставя дронове за Украйна.
46
2
 
20
 
! Отговори
аз преди 1 година
До ПЕШЕВ - виждаме много добре. България е обезлюдена, без право на мнение на международната сцена, със сериозна липса на икономика, пълен крах в здравеопазването, сериозин проблеми в земеделието и т.н.
45
3
 
26
 
! Отговори
аз преди 1 година
За това Турция (макар и със срината валута) продължава да има силна икономика. В тази връзка - къде са газовите танкети на Лужльо Петков?
44
12
 
9
 
! Отговори
изборът ни преди 1 година
между РУСКО-ТУРСКИ ПОРОБИТЕЛИ.... С турците се познаваме от 5 века.....
43
14
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
Бе мани ги турците - безпарковци.