Цяла нощ гасят голям горски пожар в Пелопонес

На жителите в околността е било наредено да се евакуират
4 юли 2022 12:40, Йоана Цонева
1
Цяла нощ гасят голям горски пожар в Пелопонес
Снимка: БГНЕС

Близо 200 пожарникари и десетки общински служители и доброволци прекараха нощта, борейки се с голям пожар на полуостров Пелопонес в Гърция, който започна при "съмнителни" обстоятелства в неделя следобед и бе поставен под частичен контрол днес сутринта, съобщава вестник "Катимерини".

Горският пожар започна близо до село Портес в източната част на район Ахая и постепенно се разпространи в Илея на юг, докато поглъщаше дървета и храсти, подклаждан от мощния вятър.

Още по темата
На жителите на малките села Карагианеика и Далабуреика бе наредено да се евакуират през нощта чрез SMS съобщение от гражданската служба за спешни случаи 112. Областният управител на Ахая Хараламбос Бонанос каза за държавната телевизия ERT, че хората са се върнали в домовете си днес сутринта.

Ситуацията е много по-добра. Вчерашните големи фронтове бяха овладени и сега пламъците са в отдалечен район между Харавги и Портес, каза той.

Противопожарната служба изпрати екип за разследване на палеж на мястото на първоначалния пожар, който Бонанос описва като имащ "подозрителен произход", въпреки че не даде подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не В, а НА Пелопонес.